Yksityiskohdat ja vesivärit kysyvät Jasu Hintsalalta paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on näyttävä ja puhutteleva.

 

Asta Uusivirta
Oulainen


Kun ihminen on syntynyt kynä kädessä eikä pysty kuvittelemaan itseään tekemässä mitään muuta kuin piirtämässä, on vain yritettävä seurata kutsumustaan. 23-vuotias Jasmine, ’Jasu’ Hintsala perusti oman yrityksen kaksi kuukautta sitten. Yrityksen nimi on Jasu Wonder World ja Jasu maalaa tilauksesta kaikkea mahdollista, esimerkiksi muotokuvia ihmisistä ja eläimistä tai pikkutarkkoja vesivärimaalauksia.


Parasta aikaa Jasulla on tekeillä isokokoinen tilaustyö yksityishenkilöille, jonka jälkeen odottaa oman satukirjan kuvittaminen ja tekstittäminen. Kirja kertoo monille lapsille kipeästä aiheesta, koulukiusaamisesta, nuoren kirahvipoika Sebastianin kokemana. Jatkossa Jasu aikoo julkaista myös sarjakuvia.


Oulaisista Rovaniemelle muuttaneen Jasun yritys toimii internetissä ja on siten valtakunnallinen, jopa kansainvälinen, sillä Jasun töitä on jo ostettu moneen maahan, niin USA:han, Kanadaan kuin Saksaan ja Englantiinkin. Opiskelu Lapin yliopiston kuvataiteen linjalla vei Jasun Rovaniemelle, mutta opiskelulle Jasu sanoi pian ei.

”Se ei vaan ollut mun juttu. Koin, että opiskelussa ohjataan tosi vahvasti tiettyyn suuntaan. Mulle opiskelu tuntui hidasteelta, joka on ristiriidassa oman tietämyksen kanssa.” Rovaniemikin on vielä kyseenalainen. ”Jos uralla eteneminen pakottaa lähtemään, niin olen valmis menemään mihin vain”, sanoo Jasu.

 

Tämän joulun Jasu-hitti oli postikorttinakin julkaistu Warm Winter.

 


Yes, maanantai!


Jasun ensimmäinen oma näyttely oli tänä keväänä taidetalo Väinölän yläkerrassa. Sittemmin Jasu on vienyt töitään myyntiin Oulaisten joulubasaariin ja Rovaniemen arktisille markkinoille. ”Sain siellä aika uskomatonta palautetta. Ihmiset olivat tosi kannustavia ja sanoivat, että jatka ihmeessä.”


Jasun tyyli on omanlaisensa ja erottuva. Hän maalaa pikkutarkkoja yksityiskohtia ja käyttää paljon värejä. Kuvissa on hauskoja tai tunteikkaita eläin- ja luontohahmoja, joskus jopa kysyvää kantaaottavuutta, kuten työssä Is Anyone Home?


Piirtäminen ja taiteen tekeminen on Jasun intohimo. ”En voi tehdä mitään muuta, tälle ei ole vaihtoehtoa. Liekki on niin voimakas, että en voi juosta sitä karkuun.” Vahvat kädentaidot tulevat Osmo-isän puolelta.

 

Jasu kertoo noudattavansa hyvin säntillistä päivärytmiä ja pitävänsä huolen siitä, että tulee liikuttua, syötyä ja nukuttua. ”Muut valittavat, kun tulee maanantai. Minulle se on yes, maanantai! Saan taas tehdä töitä sunnuntain pakkovapaan jälkeen.”

 

 

 

 

 Erma 2x65

 

   

 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n


 

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet