Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman vuosikokous valtuutti Jouni Aitto-ojan jatkamaan edelleen kerhon puheenjohtajana.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman vuosikokous viime viikolla valtuutti Jouni Aitto-ojan jatkamaan edelleen kerhon puheenjohtajana.

Wanhan Woiman toimintakertomus viime vuoden osalta kertoo, että vuoden 2015 lopussa kerhossa oli jäseniä 1044, joista vuosijäseniä oli 840, ainaisjäseniä 62 sekä perhejäseniä 142.

Huomionarvoista jäsenistä on, että he ovat 240 eri paikkakunnalta”, Aitto-oja totesi.

Kerhoiltoja pidettiin vuoden aikana yhdeksän, joihin osallistui 550 henkilöä

Weteraanikonepäiville myytiin viime kesänä lähes 14 000 pääsylippua. Päivien kokonaiskävijämääräksi arvioitiin noin 20 000 vierasta. Myytyjen lippujen määrä oli kolmanneksi suurin Konepäivien historiassa. Edellinen vuosi oli paras kautta aikojen. Viime vuoden luvuista jäätiin jälkeen vain noin 1 500 kävijää. Osittain ihan uudella rompetorilla oli ennätysmäiset 260 myyjää”, Jouni Aitto-oja kertoi vuosikokouksessa.

Wanhan Woiman liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta. Kerhon taseen loppusumma oli vuoden päättyessä 325 294,59 euroa. Tulos oli 13 135,23 euroa ylijäämäinen.

Raudan Woima’

Ensi kesänä, kaksi viikkoa juhannuksesta Weteraanikonepäivät järjestetään 24. kerran. Päivien pääteemana on Raudan Woima. Puheenjohtaja Jouni Aitto-oja kertoi, että perinnekeskuksessa, kakkoshallissa sekä ulkotiloissa järjestetään työnäytöksiä ja näyttelyitä eri teemoilla, huomioiden kuitenkin vuoden pääteeman, Raudan Woiman.

Sepät sepittävät oman ohjelmakokonaisuuden pajan alueelle raudan valannan ja raudan takomisen merkeissä. Lampaan taljojakin on kuulemma jo hankittu”, Aitto-oja tiesi.

Naiswoima rakentaa Käpylän koululle näyttelykokonaisuuden teemalla: Se oli vuonna -56. Tuula Aitto-oja Naiswoimasta kertoi, että näyttely kootaan koulun alakertaan.

Esillä on muun muassa 50-luvun pukuja, lehtiä, huonekaluja, valokuvia. Oma osasto on myös vuoden 1956 maatalousnäyttelyllä, joka pidettiin Oulaisissa. Olisi mahtavaa, jos saataisiin oulaistelainen Steel soittamaan rautalankaa ja kaikille Konepäiville tuleville henkilöille, jotka todistavat, että ovat syntyneet vuonna 1956, niin voitaisiin tarjota pullakahvit”, Tuula Aitto-oja heitti ajatuksen.

Konepäivien aikaan on ykköshallissa esillä myös Pohjanmaan rata 130 vuotisen taipaleen kunniaksi. Kokouksessa tuli esiin, että Konepäivien ajaksi olisi hienoa saada höyryveturi Oulaisten asemalle.

Ehkä jopa pysyväksi muistomerkiksi”, heitettiin ajatusta.

Maamoottorit, woimakoneet, traktorit, autot ja kaksipyöräiset ovat omina osastoinaan. Museolla esitellään Oulaisten historiallista esineistöä. Sukututkimusjaosto keskittyy tulevana kesänä konepäivillä siirtolaisuuteen, varsinkin Amerikan kaivosalueille. Järeät woima- ja höyrykoneet ovat myös vahvasti esillä.

Perinteeksi on jo muodostunut mopojen Piipsjärven ympäriajo, joka on ensi kesänä jo yhdestoista kerta. Suuren suosion saavuttanut Zetorin kampikäynnistyskisa on myös yksi ohjelmanumero. Keijo Pylväs tiesi, että Laukaalta saakka on tulossa porukkaa haastamaan paikallisia.

Kävijätavoite kesän Weteraanikonepäiville on noin 20 000 tutustujaa”, Jouni Aitto-oja vahvisti.

Tuttuja nimiä hallitukseen

Wanhan Woiman valmentajana jatkaa siis edelleen Jouni Aitto-oja. Kuluvan vuoden ajan hallituksessa jatkavat edelleen Reijo Grekula, Kauko Nikula ja Raimo Pääkkö. Vuosiksi 2016-17 hallitukseen valittiin edelleen Riitta Syrjämäki, Leila Laukkanen, Seppo Sallmen ja Eero Pietarila. Uutena henkilönä hallitukseen valittiin Reijo Klemettilä. Varajäseninä jatkavat Niilo Aitto-oja, Toni Ukonmäki sekä Matti Perälä.

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot