Raili Kyllösen Meijän kirppiksellä on lattiapinta-alaa noin 700 neliöä ja sinne sopii 169 myyntipöytää.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Raili Kyllönen Haapavedeltä avaa kirppiksen Oulaisissa, Ojan Muotikeskuksen alakerrasta vapautuvista tiloissa. Kyllönen sanoo, että Meijän kirppiksen avajaisia vietetään toukokuun 24. päivä.
”Vaikka vielä on paljon tekemistä tilan suhteen, niin uskon, että avajaispäivänä on kaikki valmista. Tilaa alakerran vuokratiloissa on hulppeasti. Lattiapinta-alaa on noin 700 neliöä ja myyntipöytiä sopii 169. Uusille tavaroille on oma nurkkaus, etteivät ne sekoitu kirpputoritavaroihin. Arvotavaroille on lasivitriinit ja ne ovat lukolliset”, Kyllönen kertoo.

”Tämä on Meijän kirppis. Nimeä pyöriteltiin perheen kesken suuntaan jos toiseenkin ja monta vaihtoehtoa oli esillä, mutta Meijän kirppis nousi esiin, sillä tämä on meijän kirppis”, Raili Kyllönen sanoo.
Kirppikselle tulee myös pienimuotoinen Kahvila lepotila sekä lapsille oma leikkinurkkaus kahvilan yhteyteen. Raili Kyllönen kertoo, että kahvilaan hän hakee yhteistyökumppania.

”Jos kaveria ei kahvilaan löydy, niin pidämme sitä yllä omalla porukalla”.

Kyllönen mielestä Oulainen on sopiva paikka isommalle kirppikselle.
”Kai sitä on hieman hullu kun lähtee tällaiseen mukaan, mutta jos en yrittäisi nyt kun on näin sopivat tilat, niin se saattaisi jäädä harmittamaan jälkeenpäin. Uskon, että Meijän kirppiksellä on mahdollisuus menestyä, sillä Oulaisissa ja lähikunnissa on ostajakapasiteettia. Nähdäkseni Oulaisissa on nyt imua. Isoja investointeja on menossa ja se tuo hyvää koko kaupunkiin”.
Kaupungin uusi kirpputori on jo osoittanut kiinnostusta, sillä kyselyjä on jo tullut.

”Se kertoo siitä, että asiakkaita tuntuisi olevan. Nyt pitää vain saada myyjät paikalle”.

Kyllönen on järjestöihmisenä ideoinut kirppikselle hyväntekeväisyyspöydän, jonka järjestöt tai seurat saavat veloituksetta kuukaudeksi käyttöön.
”Minulle vain seuroilta ilmoitukset, jos haluavat käyttää pöytää hyväkseen. Hyvällä arpaonnella seura saa tulla kuukaudeksi myymään omia tai lahjoituksena saatuja tavaroita”, Raili patistaa.
Meijän kirppiksellä on hieman normaalista poikkeavat aukioloajat, sillä esimerkiksi sunnuntaisin ovat kirppiksen ovet avoinna.
”Ovet ovat avoinna kuutena päivänä ja sunnuntai on yksi niistä päivistä. Maanantaisin pidämme ovet suljettuna. Meijän kirppikselle on kulku Oulaistenkadun puolelta”.


Sähköinen kassajärjestelmä

Alkuviikosta Meijän kirppis siirtyi sähköiseen aikaan, kun kirppikselle asennettiin nykyaikainen sähköinen varaussysteemi, jonka kautta voi tehdä myyntipöytien varaukset kuin myös seurata oman myyntipöydän tapahtumia.
”Kirppari-Kallen kassajärjestelmä on valtakunnallinen järjestelmä ja se helpottaa niin minun kuin myös asiakkaiden työtä muun muassa kuittien suhteen. Se on luotettava ja sähköinen kassajärjestelmä helpottaa kauempana asuvia seuraamaan, milloin kirppikselle kannattaa tuoda lisää myytävää. Kun myyjä saa asiakastunnuksen, niin se pysyy samana, oli myyntipöytä sitten Oulaisissa tai Helsingissä. Pöytien tapahtumat päivitetään viiden minuutin välein”, Raili Kyllönen lupaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot