Oulaisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kai Pajala aloitti peruskiven muurauksen uimahallityömaalla.

 

Ari Vilminko
OULAINEN


Oulaisten uuden uimahallin työmaalla oli eilen historiallinen hetki kun peruskivi muurattiin ja harjakaisia vietettiin ruokailun merkeissä Juho Oksan koululla.


Peruskiven muuraustilaisuudessa puheen pitänyt Oulaisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kai Pajala sanoi, että tänään keskiviikkona tehdään Oulaisissa merkittävää rakentamisen historiaa.


”Harjakorkeuteen nostettu uimahalli on Oulaisten kaupungin suurin rakennushanke sen 150-vuotisen historiansa aikana. Tunnelma on hyvä, on edetty todella nopealla aikataululla ja rakennus valmistuu suunnitelmien mukaisessa aikataulussa. Rakentamisen aloittaminen päätöksenteossa aloitettiin 21.12.2011, jolloin kaupunginvaltuusto hyväksyi uimahallin tarveselvityksen ja hankesuunnitelman”, Pajala kertoi.


Hän sanoi, että hanketta on käsitelty useamman kerran kaupunginvaltuustossa. Pajala totesi, että suuri keskustelun aihe oli uimahallin paikka.
”Monien mielestä uimahalli olisi pitänyt rakentaa lähemmäksi kouluja”.


Pajala kertoi, että nykyinen Oulaisten uimahalli on otettu käyttöön heinäkuussa vuonna 1971.


”Sen tilat ovat epäkäytännölliset. Uimahalli olisi vaatinut nykytilanteessa täydellisen peruskorjauksen muun muassa altaiden osalta. Uimahallia ei peruskorjaamalla olisi saanut esteettömäksi ja allaspalveluiden osalta tämän päivän vaatimusten mukaiseksi. Uimahallin ja parkkialueiden laajentaminen ei nykyiselle paikalle olisi onnistunut”.


Esteettömyys hyvällä tasolla
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja mielestä kaupunki tarvitsee asukkailleen peruspalveluna oman uimahallin, jota voi hyödyntää myös terveys- ja hyvinvointipalvelut. Hän muistutti, että Oulainen on koulukaupunki ja sanoi, että täällä on yli 1 000 toisen ja korkea-asteen opiskelupaikkaa.
”Uimahallin kävijämäärän odotetaan kasvavan noin 33 000 kävijästä 60 000 kävijään.

Ihmisten hyvinvointi paranee uimahallin myötä ja sillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Uimahallin sijainti on lähellä hyvinvointipalveluja. Tämä edistää hyvinvointipalvelujen kehittämistä ja lisäämistä. Koulukeskuksesta on uuteen uimahalliin enemmän matkaa kuin vanhaan ja se todennäköisesti lisää kuljetuskustannuksia pienten oppilaiden kohdalla”, Pajala mietiskeli.


”Uuteen uimahalliin tulee esteettömyys erinomaiselle tasolle verrattuna nykyiseen uimahalliin. Turvallisuus myös paranee”.
Kai Pajala sanoi peruskiven muuraustilaisuudessa, että hanke edistää yritystoiminnan edellytyksiä paikkakunnalla.


”Uusi uimahalli mahdollistaa myös uudenlaista yritystoimintaa ainakin hyvinvointipalveluiden osalta. Uusi uimahalli lisää myös kaupungin vetovoimatekijöitä. Lisäksi uusi uimahalli parantaa kaupungin palvelurakennetta ja lisää kaupunkilaisten hyvinvointia ja parantaa kaupungin imagoa”.


Hän sanoi, että uuden uimahallin rakentaminen maksaa noin yhdeksän miljoonaa euroa, johon valtion- avustusta on saatu miljoona euroa. Käyttökustannukset vuodessa ovat noin 300 000 euroa.


 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot