Jaakko Utunen näytti muutamia itsepuolustukseen liittyviä tekniikoita yläkoulun tytöille.

 

Ari Vilminko
OULAINEN


Oulaisten yrittäjien toimesta järjestettiin maanantaina yläkoulun palloiluhallilla itsepuolustuskurssi yläkoulun tytöille. Kurssin toteutti DFC Oulainen.


DFC:n aktiiveista maanantain kahta kurssia olivat vetämässä Jaakko Utunen, Matti Råman sekä Tero Ollila.


Utunen kertoi, että yrittäjät esittivät toiveen, voisiko DFC järjestää 9.luokan tytöille itsepuolustuskurssin, jolla hiottaisiin perustaitoja.
Ennen kuin DFC:n toimesta esiteltiin itsepuolustuksen perusasioita, niin Jaakko Utunen kertoi ysiluokan tytöille väkivaltaan liittyviä asioita.
Jaakko Utusen tärkein viesti tytöille oli, että vältä väkivaltatilanteita, ja katoa paikalta.


”Vältä sellaista aluetta, jossa on rähinöintiä kuin myös sellaisia kaveriporukoita, jotka liittyvät väkivaltaan. Jos esimerkiksi näet samalla kadulla epäilyttävän oloisen henkilön, niin vaihda kadun toiselle puolelle. Ei kannata ottaa minkäänlaista riskiä”, Utunen ohjeisti.


Väkivallan hetkellä voi puolustautua
DFC:n kouluttajat muistuttivat, että jos sinuun kohdistuu väkivaltaa, niin siinä tilanteessa voit puolustautua sekä suojata itseäsi.
”Näin laki sanoo, mutta ei liian kovia keinoja, eikä hätävarjelua kannata liioitella”, DFC muistutti.


Jaakko Utunen tiesi tutkimuksen perusteella, että 80 prosenttia väkivaltatapahtumista johtuu alkoholista.


”40 prosenttia väkivalta rikoksista tapahtuu kotona. Naisten osuus pahoinpitelyissä on ollut jatkuvasti kasvusuunnassa. En osaa sanoa, mistä se johtuu, mutta ehkä tänä päivänä miehet eivät enää ole niin lepsuja kuin joskus vuosia sitten ja uskaltavat tarttua kiinni heihin kohdistuvaan väkivaltaan”.


Utunen kertoi myös yläkoulun tytöille ikävän uutisen, kun tilastot kertovat, että Suomi on asukaslukuun suhteutettuna väkivaltainen maa. Länsimaista jopa aivan kärkipäässä.


”Suomessa tehdään päivittäin yli 90 väkivaltailmoitusta sekä kolme raiskausta päivässä. Toivottavasti te ette näitä asioita joudu kokemaan”.
Ettei näitä tapahtuisi, niin DFC demonstroi tytöille joitakin itsepuolustukseen liittyviä vinkkejä sekä tekniikoita erilaisista tapahtumista, joita saattaa tulla eteen. Näitä myös tytöt pääsivät ja saivat itse kokeilla parinsa kanssa.

 

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet