Oulaisten kaupungin kehitysjohtaja Jarmo Soinsaaren toimisto on Yrityspalvelukeskuksessa.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten kaupungin uusi kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari sanoo, että ensimmäinen puolitoista viikkoa kaupungin palveluksessa on ollut vilkasta aikaa.

”Jokaiselle päivälle on ollut tapaamisia yrittäjien kanssa ja yrittäjiä on myös käynyt toimistolla. Nämä ensimmäiset päivät ovat olleet lähinnä tutustumista yrittäjiin ja kartoitusta oulaistelaisesta yrittäjyydestä”, Soinsaari totesi viime viikolla.

Yrittäjäperheessä kasvanut Jarmo Soinsaari tietää, mitä on olla yrittäjänä hyvinä ja huonoina päivinä.

”Itselläni ei ole ollut yritystä, mutta yrittäjäperheessä kasvaneena tiedän, mitä yritystoiminta on. Se on raakaa työntekoa, jossa riittää ylä- ja alamäkeä”, Vuolijoelta kotoisin oleva Soinsaari sanoo.

16- vuoden ikäisenä hän muutti pois kotoa ja siirtyi opiskelemaan Kajaaniin ammattikouluun. Sieltä nuorukaisen tie vei Parkanoon ja monta kylää on tullut tutuksi reissuilla ennen Kempeleeseen asettumista. Oulaisten kaupungin kanssa hänellä on kaksi vuotinen määräaikainen sopimus kaupungin kehitysjohtajana.

Jarmo Soinsaari suunnittelee, että nyt työn ensimmäisten viikkojen aikana hän tutustuu perin pohjin kaupungin yrityselämään kuin myös kaupungin elinkeinopolitiikkaan.

”Sen olen jo huomannut, että kaupungin markkinointimateriaali pitää tehdä uusiksi. Vahvuustekijöitä pitää tuoda enemmän esiin kuten muun muassa tilojen ja liikenneyhteyksien suhteen, jotka ovat aivan erinomaiset. Kun infra on kunnossa, niin se on iso vahvuus. Yksi vahvuustekijä on myös Oulaisten kaupungin talous, joka on tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Se on sellainen positiivinen tekijä, että se näkyy myös kaupungin yrityselämän puolella. Yrittämisen henki on korkealla tasolla ja hyvä meininki on päällä”, kehitysjohtaja on huomioinut.

Messuille Oulaisten markkinointiin

Jarmo Soinsaareen on ladattu paljon toiveita kaupungin taholta, että Oulaisiin saataisiin lisää yrittäjiä ja työpaikkoja. Hän sanoo, että muutamia messuja on päivyriin jo ruksattu, joissa on mahdollisuus markkinoida ja tuoda Oulaista esiin.

”Tien päällä pitää olla ja katsastaa mahdollisuuksia. Markkinointi ei onnistu toimistolla istumisella”.

”Oulaista kiinnostaa kaikki yritystoiminta. Jos jotain yritystoimintaa haluaisin tuoda esiin, jota täällä kaivattaisin, niin se on teolliset työpaikat. Jos ja kun meillä niitä olisi, niin se ehkä toisi kylkiäisenä uusia työpaikkoja muun muassa palvelualoille”, kehitysjohtaja Jarmo Soinsaari summailee.

Hän tietää, että Oulaisissa on tapahtunut viime vuosien aikana isoja menetyksiä työpaikkojen suhteen.

”Totta kai menetykset riipaisevat pientä paikkakuntaa, mutta reilun viikon työkokemuksella voin sanoa, että siitä suosta on hyvin noustu. Jos niitä asioita vielä murehdittaisiin, niin tuskinpa yrittäjähenki olisi niin hyvä luokkaa kuin se tällä hetkellä on”.

Teollisten työpaikkojen lisäksi Jarmo Soinsaari puhuu ympäristö- kuin myös terveysteknologia työpaikoista, jotka hänen mukaansa sopisivat Oulaisten yrityselämään.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot