DFC Oulainen aloittaa huomenna torstaina itsepuolustus- ja taistelulajeihin liittyvän kurssin Juho Oksan koululta. Kontaktissa Jaakko Utunen (vas.) ja Mikko Holappa. Takana tilannetta tarkkailevat Janne Malila, Tero Ollila sekä Matti Råman.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisiin on muutama viikko sitten perustettu itsepuolustus- ja taistelulajeihin erikoistunut seura, DFC Oulainen. Seuran puheenjohtajana toimii Jaakko Utunen sekä sihteerinä Tero Ollila. Uuden seuran vetäjät ovat pitkän linjan harrastajia itsepuolustus- ja taistelulajeissa.

Jaakon ja Teron lisäksi puolenkymmentä muutakin henkilöä on noin vuoden ajan harrastanut lajia Lehtopään koululla ilman seuraa. Alkukesästä ryhmä järjestäytyi ja perusti seuran, DFC Oulainen. Seuran tavoitteena on jakaa tietoa itsepuolustuksesta sekä taistelulajien eri tekniikoista kaikille asiasta kiinnostuneille. Seura pitää treenejä pari kertaa viikossa, tiistaisin yläkoulun palloiluhallilla sekä torstaisin Juho Oksan koululla.

Huomenna torstaina klo 17.00 seura aloittaa virallisesti toiminnan Oksan koululta.

”Kyselyjä on jo tullut jonkin verran eli kiinnostusta lajia kohtaan löytyy”, Tero Ollila sanoo.

”Ikäraja kurssille on 16 vuotta ja kurssi sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Aloitamme kurssitoiminnan kertomalla lajeista ja hyvin varovasti etenemme eri tekniikoiden harjoitteiden kanssa. Etukäteen ei tarvitse osata mitään näistä tekniikoista. Ei tämä ole mitään rakettitiedettä saati akrobatiaa. Avoimin mielin vain tutustumaan lajiin”, Jaakko Utunen täsmentää.

Utunen ja Ollila sanovat, että mikäli ei ensimmäisellä kerralla ehdi mukaan, niin mukaan voi tulla myöhemminkin.

”Kurssilla harjoitellaan tehokasta itsepuolustusta, eikä tarkoitus ole pitää mitään vyökokeita. Nämä kurssit ovat myös hyvää kuntoilua sekä edullinen laji. Riittää kun on liikuntaa sopivat jalkineet mukana. Toki treenit otetaan tosissaan, mutta ei hampaat irvessä, sillä olemme ihmisiä toisillemme”, Utunen ja Ollila sanovat.

Vaikutteita eri lajeista

DFC Oulaisten kurssilla ei kuljeta laput silmillä, että treenataan pelkästään jotain tiettyä itsepuolustus- tai taistelulajin tekniikkaa. Jaakko Utunen sanoo, että treeneissä otetaan vaikutteita eri lajeista, jotka ovat eri puolilta maailmaa tulevista taistelulajeista.

”Pyrimme räätälöimään jokaiselle oman harjoitteen eri tilanteista”.

Tero Ollila ja Jaakko Utunen ovat hyvillään, että uusi seura sai aivan kaupungin keskustasta kaksi salivuoro viikkoa kohden.

”Toki olisi ollut lajin kannalta parempi, että molemmat vuorot olisivat olleet Oksan koululla, koska siellä on mielekkäämpi alusta lajia kohtaan, mutta menee tämä näinkin. Painimatot olisivat hyvä alusta yläkoulun salilla”, kaksikko mietiskelee.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot