Irja Hautalan (vas.) ja Aila Kallio käsityönäyttelystä löytyy käden taitoja moneen makuun.

 

Irjan ja Ailan kolmas yhteinen käsityönäyttely Väinölässä

Ari Vilminko

OULAINEN

Irja Hautala ja Aila Kallio uskovat yhteistyön voimaan. Käsitöihin hurahtaneen kaksikon kolmas yhteinen myyntinäyttely avattiin eilen taidetalo Väinölässä Oulaisissa.

”Virkkausta ja värkkäystä esillä, kuten näyttelyn nimikin kertoo”, Irja ja Aila sanovat.

Käsityötarvikepuodin Vilukon yrittäjä Aila Kallio on huomioinut, että tänä päivänä virkkauksen suosio on kasvanut, kun sitä vertaa muutaman vuoden taakse.

”On ollut mukava huomioida, kuinka käsityöt ovat kasvattaneet suosiotaan ja varsinkin virkkaus on saavuttanut nuorten keskuudessa suosion. Nuoret ovat selvästi aktivoituneet käsitöiden pariin”, Kallio on huomioinut yrityksensä kautta.

Yleensäkin Aila Kallio on havainnoinut, että Oulaisista löytyy aktiivisuutta käsitöihin, mutta harmittelee kun kaupungissa ei ole enää mahdollisuutta kankaan kudontaan kun käsityökeskus lopetti toimintansa.

”Ainakin vanhempi väki olisi kiitollinen, jos siihen olisi mahdollisuus”.

Työnsä kautta Aila on myös huomioinut, että tänä päivänä ovat pehmeät paketit lahjana saavuttaneet suosion.

”Lapasia, sukkia, pipoja ostetaan lahjoiksi yllättävän paljon”, hän sanoo.

Irja Hautalan mielestä eräs syy siihen saattaa olla materiaalit, jotka ovat parantuneet viime vuosien aikana huomattavasti.

”Langat ovat parempia ja kotimaisuutta arvostetaan. Arvostus on varsinkin aivan eri luokkaa tänä päivänä kuin aiemmin”, Hautala tietää.

Kortteja, tauluja, neuleita

Virkaten ja värkäten näyttelyyn ovat Hautala ja Kallio tuoneet esille näyttelyn nimen mukaisia tuotteita. On muun muassa upeita joulu- ja onnittelukortteja, tauluja, neuleita, lapasia eli käytännöllisiä käsitöitä.

Joulukortteja on Irja Hautala tehnyt ristipistotöinä kuin myös muilla tekniikoilla. Onnittelukorteista löytyy suoraan kukkapenkistä otettuja orvokkeja, jotka on päällystetty kontaktimuovilla.

”Korteissa on mielikuvitus rajana. Olen tehnyt näitä erilaisia kortteja jo kauan aikaa ja niitä on ollut aiemminkin esillä näyttelyissä. Työ on pikkunäpräämistä, mutta vaatii tarkkuutta. Nyt on mahdollisuus harrastaa sellaista työtä, jota ei aiemmin ollut mahdollista tehdä. Mukavaa hommaa, eikä sinä vilkuilla kelloa”, Irja Hautala sanoo.

Esillä on myös Hautalan valmistamia pieniä kivoja tauluja, joissa on puhuttelevia tekstejä.

Yhteisnäyttelyn kautta Hautala ja Kallio toivovat, että sieltä löytyisi ideoita sekä virikkeitä käsityön merkeissä meille kaikille.

”Näitä kykenevät myös miehet tekemään”, Irja vakuuttaa.

Virkaten ja värkäten näyttely Väinölässä on avoinna koko lokakuun ajan. Kun kaksikkoa kuuntelee, niin he ovat niin käsityön lumoissa, että tuskinpa tämä näyttely oli heidän viimeinen näyttely.

”Taitaa meillä olla jo nimikin valmiina seuraavaan näyttelyyn”, Aila paljastaa.Kuvatxt:

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot