Perinteikkäästä ja kauniista Kartanohotelli Törmänhovista löytyy tarvittaessa tilat vaikka useammalle yritykselle.

Ari Vilminko

OULAINEN

Ulla Alvari jäi vakavan loukkaantumisen vuoksi pois Törmänhovin toiminnasta kolmisen vuotta sitten. Merja Kukkura tuli jatkamaan Ullan työtä ja vuokrasi itselleen koko rakennuksen. Nyt Merjalla on kuitenkin uudet suunnitelmat.

Kartanohotelli Törmänhovin omistava Ulla Alvari uskoo, että Oulaisten komein rakennus, saa omistajan, joka ymmärtää sen monet mahdollisuudet.

”Törmänhovi on ollut myynnissä jo tovin aikaan ja kiinnostusta perinteistä taloa kohtaan on ollut, jopa yllättävän paljon. Olen käynyt rakennusta myös kiinnostuneille esittelemässä. Toki vielä ei ole tiedossa, kuka tai miten toiminta Törmänhovilla jatkuu, mutta uskon vakaasti, että sinne saadaan yritystoimintaa käyntiin. Törmänhovissa on mahdollisuus useammallekin yritykselle, sillä tilat voidaan jakaa tarpeen mukaan”, 20 vuotta Törmänhovissa asunut ja toimintaa pyörittänyt Alvari kertoo.

”Vuokrauskin on mahdollista, mutta ensisijaisesti pyrin myymään koko rakennuksen”.

Vanhainkodista Törmänhovi

Alvari osti Törmänhovin itselleen vuonna 1991 Oulaisten kaupungilta. Aiemmin tiloissa oli vanhainkoti.

”Aloitimme vuonna 1992 Törmänhoville mittavat remontit. Leipomopuoli laitettiin ensinnä kuntoon, saliosasta poistettiin väliseiniä ja majoitushuoneissa tehtiin isoa remonttia. Vanhainkodin aikaan joka kerroksessa oli vain esimerkiksi yksi vessa, mutta remontin myötä huoneisiin tehtiin muun muassa omat vessat ja suihkut, jokaiseen kerrokseen oma sauna eli niitä on kolme”, Ulla selvittää.

Majoitushuoneita Törmänhovilla on yksitoista yläkerrassa sekä kuusi huonetta alakerrassa.

”Huoneet eivät ole luksusluokkaa. Kaikki asiakkaat eivät sitä haluakaan, vain nukkua ja hyvän aamiaisen. Talon henki on sellainen, että huoneet ovat majoitusta varten. Ehkä huoneisiin voisi nyt asentaa nettiyhteydet”, Ulla Alvari mietiskelee.

”Aikanani vieraat ihastuivat muun muassa yläkerran ikkunalliseen suihkuhuoneeseen, joita ei tavallisissa ketjuhotelleissa ole”, Ulla Alavri sanoo, ja muistaa kun muun muassa Juha Mieto ja Tommi Läntinen innostuivat kun pääsivät yläkerran ikkunallisen saunan lauteille ihastelemaan pihan elämää.

Kun Törmänhovi oli vielä vanhainkotina, niin talon toinen pääty tunnettiin nimellä Ukkopää. Ulla halusi muuttaa päädyn nimeä koskemaan Oulaisten historiaa ja siitä tuli Amiraalinsiipi.

”Historia tuntee amiraali J. C. Thitzin ja hänen mukaansa Törmänhoviin tuli Amiraalinsiipi. Hänellä oli yksitoista etunimeä ja nimet näkyvät Törmänhovin historiassa”.

Tunnetut leipomotuotteet

Ulla Alvari on erityisen ylpeä kauniista Kartanohotelli Törmänhovista, mutta myös ennen kaikkea Törmänhovin leipomotuotteista, varsinkin kauraleivästä sekä kohorieskasta, jotka maistuvat moneen suuhun.

”Leipominen on ollut meille tärkeässä asemassa Törmänhovilla koko 20 vuoden ajan. Tiina Lastumäki hoiti alkuaikoina leipomiset ja viime vuosina Tiina on käynyt tuurailemassa ja lomittamassa. Hän on alan ammattilainen ja olen hänelle testamentannut Törmänhovin leipomon salaiset reseptit”, Ulla Alvari sanoo ja uskoo, että ensi kevään jälkeenkin vielä kauppojen hyllyiltä löytyy Törmänhovin leipää.

Hän sanoo, että Törmänhovi on toimintakunnossa.

”Uutta ilmettä halutessa voi tehdä pientä pintaremonttia. Rakennus on vanha, mutta se on erittäin hyvin rakennettu kallion päälle. Yli 1 200 neliöä rakennuksesta on lämmintä tilaa ja ne tilat ovat hyvässä kunnossa ja siistit. Aiemmin talossa on ollut öljylämmitys, mutta tänä päivänä lämmitysmuotona on pelletti”.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot