Lääkärikeskus Medicus aloitta työterveyspalvelut Raahessa maanantaina. Työterveyshoitajina toimivat raahelaisille tutut Tuula Saariaho sekä Irma Knuuttila.

 

Työterveyshoitajina aloittavat Tuula Saariaho ja Irma Knuuttila

Ari Vilminko

RAAHE

Raahelaisten pitkäaikainen odotus palkitaan kun Pohjois- Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva Lääkärikeskus Medicus laajentaa toimintansa Raaheen. Medicuksen tulo Raaheen tuo toivottua kilpailua etenkin työterveyspalveluiden tarjontaan.

Lääkärikeskuksen palvelujohtaja Pekka Punkeri sanoo, että vuosi sitten syksyllä alkoi Raahesta tulla yhteydenottoja kiihtyvällä tahdilla, olisiko meillä mahdollisuus tarjota työterveyspalveluita myös Raahessa.

”Yrittäjien taholta tuli varsinkin yhteydenottoja. Mietimme asiaa ja päätimme ottaa haasteen vastaan ja nyt olemme siinä tilanteessa, että tilat, tekijät ja aloitukseen riittävä asiakaskunta on valmiina. Avajaiset pidetään Raahessa ensi viikon maanantaina eli 7.10”, Punkeri kertoo.

Medicus toimii Raahessa Rantakadulla. Toimitilat ovat entisissä poliisitalon tiloissa toisessa kerroksessa. Pekka Punkeri sanoo, että Lääkärikeskus Medicuksella on siellä toimitilaa noin 200 neliöä.

”Tilat on suunniteltu ja remontoitu siten, että pystymme hoitamaan siellä jo nyt yli 3 000 henkilön terveyspalvelut, mutta seinän taakse jätettiin riittävästi laajenemisvaraa, jotta loputkin raahelaiset saadaan palveltua”, Punkeri lupaa.

Hän sanoo, että Lääkärikeskus Medicus tuottaa alkuun Raahessa työterveyspalveluita.

”Syksyn mittaan käynnistelemme myös hyvin kattavaa erikoislääkäritoimintaa. Lääkärikunnassa on ollut kiinnostusta meidän suuntaan ja tärkeimpien erikoisalojen lääkärit ovat jo valmiina. Magneettikuvaukset ovat myös tulossa, ehkä jo tämän syksyn aikana”, Pekka Punkeri mietiskelee.

Työterveyshoitajina Raahessa aloittavat, pitkän kokemuksen alalta omaavat Tuula Saariaho sekä Irma Knuuttila.

”Meillä on paljon tuttuja asiakkaita menneiltä ajoilta Raahessa ja koko seutukunnan alueella. He ovat toivoneet vaihtoehtoja raahelaisen työterveyshuoltoon ja nyt niitä on tarjolla. Emme ole pelkästään raahelaisia asiakkaita varten vaan toivomme saavamme asiakkaita koko seutukunnan alueelta. Maatalousyrittäjät ovat myös erittäin tervetulleita”, Raahen Medicuksessa työterveyshoitajina aloittavat Tuula Saariaho sekä Irma Knuutila sanovat.

Alan kansainvälistyminen antanut potkua

Medicuksessa on huomioitu terveyspalveluiden voimakas kansainvälistyminen viime vuosien aikana. Palvelujohtaja Pekka Punkerin mielestä kansainvälistyminen on ollut heille enimmäkseen hyvä asia.

”Hyvä asia siinä mielessä, että pärjäämme palvelun laadulla ja hinnalla, etenkin paikallisella ja joustavalla palvelulla. Meillä kun ei ole sijoittajia määrittelemässä tuottovaatimuksia, pärjäämme erinomaisesti hintakilpailussa ja kykenemme reagoimaan asiakkaidemme tarpeisiin nopeasti. Haasteet ovat olleet lähinnä hankintalainsäädännön kanssa, joka suosii ennemmin isoja palveluntuottajia, mutta tämänkin puoli on saatu hanskaan.”, Punkeri sanoo.

Viime vuonna Oulaisten kaupungin vuoden yrittäjäksi valitun Lääkärikeskus Medicuksen johdossa on kolme yrittäjää kahdessa sukupolvessa.

”Yrittäjinä tiedämme hyvin, mitä yrittäjän ja työnantajan arki on. Tälle pohjalle rakennettu työterveyshuollon toimintamalli tarkoittaa käytännössä tavoitettavuutta, paikallisuutta, joustavuutta sekä kustannustehokkuutta. Yhteyden työpaikan ja työterveyshuollon välillä on toimittava hyvin.”, Pekka Punkeri tietää.

Asiointi aina paikallisesti

Medicuksessa asiointi tapahtuu aina paikallisesti, vastaavien työterveyshoitajien kautta.

”Silloin esimerkiksi hoidon tarpeen arvio tehdään jo ensimmäisellä puhelinsoitolla ja turhilta käynneiltä vältytään. Yrittäjille taas on tärkeää saada oikeat henkilöt johtoa myöten kiinni tarpeen niin vaatiessa, ilman asian pallottelua”.

Punkeri muistuttaa, että jokainen yritys voi vapaasti valita työterveyspalveluidensa tuottajan. Hän lupaa, että siirtyminen Medicuksen asiakkaaksi on yritykselle vaivatonta ja vieläpä ilman ylimääräisiä tai päällekkäisiä kustannuksia.

”Lakisääteinen toiminta jatkuu siitä, mihin aiemman tuottajan kanssa on jääty”.

Medicus työllistää tällä hetkellä noin 30 henkilöä sekä ammatinharjoittajia saman verran lisää. Raahen perustettava toimipiste on yhtiön kahdeksas. 24 vuotta toimineella yrityksellä on Työterveyshuollon asiakkaita ennen Raahea yli 10 000 henkilöasiakasta noin 700 yrityksestä ja noin 500 yrittäjäsopimuksella. Medicus on Jokilaaksojen Työterveys Oy:n aputoiminimi.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot