Salaojitukset uusittiin kokonaan pesäpallokentällä.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen sanoo, että pesäpallokentän hiekkatekonurmen asentaminen kentälle aloitetaan tämän viikon aikana.

”Kun sääolosuhteet ovat nyt hyvät pinnoitteen asennukselle, niin hiekkatekonurmi asennetaan nyt reilun viikon aikana. Matto levitetään kentän päälle loppuviikon aikana. Ensi viikolla pinnoitteen toimittaja tekee hiekkatekonurmen viimeistelytyöt. Kaiken kaikkiaan työt kestävät 5-7 päivää”, Ketonen kertoo.

Kuuluttamorakennus on maalausta vailla valmis, jonka Huiman pesäpallojaosto hoitaa talkoilla ensi keväänä. Lisäksi kentälle tulee toisesta päästä pyörillä olevat siirrettävät pelaajakatokset.

”Katokset tulevat liikuntapuolen käyttöön ja niitä voidaan siirrellä muualle, missä niitä tarvitaan kuten esimerkiksi urheilukentällä”, Markku Ketonen kertoo.

Reilun kuukauden ajan on pesäpallokentällä tehty töitä muun muassa salaojitusten suhteen, joka uusittiin kokonaan kuin myös kentän pintakerros. Nyt kenttä on valmis hiekkatekonurmen asennusta varten, kun tällä viikolla kentällä tehdään kentän pinnan viimeistelytöitä.

Kaupungin kuntatekniikan päällikkö Heikki Yliniemi sanoo, että kentältä leikattiin pohjamaata pois kaiken kaikkiaan noin 80 senttiä.

”Vanhasta maakerroksesta käytettiin uudestaan kuonamurske. Uutta masuunihiekkaa ajettiin noin 60 sentin kerros, jonka päälle sitten murskekerros sekä kivituhka kentän pintaan, hiekkatekonurmen alle”, Yliniemi selvittää työvaiheita.

Hän sanoo, että massiivisella pohjatyöllä pyritään routiminen poistamaan kokonaan.

Hankkeen kustannusarvio 234 000 euroa

Pesäpallokenttä- hankkeen kustannusarvio on kokonaisuudessaan pohjatöiden kanssa 234 000 euroa, josta hiekkatekonurmen osuus on noin 80 000 euroa. Valtion avustusta hankkeeseen kaupunki sai noin 73 000 euroa.

”Kentän perustustyöt nousivat aiemmasta suunnitelmasta, mutta toisaalta saimme myös enemmän valtion avustusta”, kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot