Piipsjärven koulun koko on noin 330 neliöä, joka sisältää muun muassa kaksi luokkahuonetta, esiopetustilan, opettajien huoneen, pieni teknisen tilan, wc:n, pukuhuoneen sekä jakelukeittiön.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten kaupunginvaltuusto hyväksyi viime vuoden joulukuussa pitämässään kokouksessa vuosille 2013-14 rakennettavaksi Piipsjärvelle uuden koulun. Hankkeen toteutukseen varattiin määrärahaa 600 000 euroa, joka jaetaan kahdelle vuodelle. Kuluvalle vuodelle 280 000 euroa sekä ensi vuodelle 320 00 euroa. Koulun kalustamiseen ei varattu erillistä kalustemäärärahaa.

Piipsjärven koulun rakentamisen urakkamuotona käytetään KVR- eli kokonaisvastuu- urakkaa.

Koulun rakentamiseen kaupunki sai kymmenen tarjousta, joista usea tarjous ei ollut tarjouspyynnön mukainen ja muutamissa tarjouksissa oli puutteellisuuksia. Koulun ehdolliseksi urakoitsijaksi lautakunta valitsi Rakennusliike Sorvoja Oy. Tarjous oli 689 000 euroa, ja oli tarjouksista halvin.

”Tarjouksia tuli kymmenen ja hintahaitari oli todella iso. Hankintasopimus Sorvojan kanssa syntyy, mikäli hankintapäätös saa lainvoiman eikä siitä valiteta”, kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen selvittää.

Viime vuoden joulukuussa valtuuston myöntämä määräraha ei kuitenkaan riitä vaan lisämäärärahan tarve on 120 000 euroa, johon sisältyy kalusteet ja pihatyöt. Kouluasia on tulossa lisämäärärahan takia uudestaan valtuuston käsittelyyn ensi viikolla.

Ketonen sanoo, että mikäli valtuusto hyväksyy lisämääräraha esityksen eikä päätöksestä valiteta, niin marraskuun ensimmäisenä päivänä lapio iskee maahan Piipsjärven koulun rakentamisessa.

”Suunnitelmien mukaan koulun pitäisi olla valmis kesäkuun lopussa, jolloin meillä olisi vielä heinäkuu pelivarana kun elokuussa koulu avautuu. Koulun koko on noin 330 neliöä, jossa on kaksi luokkahuonetta, esiopetustila, opettajien huone, pieni tekninen tila, wc, pukuhuone sekä jakelukeittiö”, Ketonen luettelee.

Koulun lämmitysmuotona on öljy, mutta Markku Ketosen mukaan mahdollisuus on myös maalämpöön.

”Tällä kustannusarviolla emme voi kuitenkaan lämmitysmuotoa muuttaa”.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot