Oulaisten seurakuntakodin peruskorjauksen käyttöönottotarkastus sisätilojen osalta suoritettiin viime viikolla.

 

Oulaisten seurakuntakodin peruskorjauksen käyttöönottotarkastus sisätilojen osalta suoritettiin viime viikolla.

 

Ari Vilminko, OULAINEN

Oulaisten seurakuntakodin peruskorjaus piti alkuperäisen suunnitelman mukaan edetä siten, että tällä viikolla olisi jo ollut seurakuntakodin käyttöön siunaaminen. Se ei kuitenkaan toteudu, sillä kalusteita ei ole seurakuntakotiin saatu.

”Asiassa taisi sattua tiedonkatkosta jossain vaiheessa ja nyt menee vielä viisi viikkoa aikaa ennen kuin kaikki kalusteet saadaan paikalleen. Peruskorjatun seurakuntakodin siunaaminen tapahtuu ensimmäisenä adventtina eli joulukuun ensimmäisenä päivänä. Samassa yhteydessä vietetään myös kanttori Jukka Ketolan sekä diakoniatyöntekijä Eija Voutilaisen läksiäisiä. Jukka jää eläkkeelle ensi vuoden alusta ja Eija on irtisanoutunut tehtävistään lokakuun alusta”, Oulaisten seurakunnan kirkkoherra Matti Hirvilammi kertoo.

Seurakuntakodin peruskorjaus alkoi keväällä. Remontin myötä entiseen virastosiipeen tulee lasten ja nuorten tilat. Lapsi- ja nuorisotyön parissa työskentelevien työpisteet sijoitetaan myös remontin yhteydessä saman katon alle. Seurakuntakotiin jäivät lisäksi juhlasali sekä keittiö- ja ruokasali. Rakennuksen päädyssä oleva huone on partiokolo, jossa on myös pieni keittiö. Partiolaisten tilaan on oma sisäänkäynti. Tila on yhteiskäytössä muiden lasten ja nuorten kanssa. 

Tällä viikolla muuton aika

Hirvilammi sanoo, että vaikka seurakuntakodin siunaaminen siirtyikin viidellä viikolla eteenpäin, niin tämän viikon aikana toiminta uusissa tiloissa kuitenkin aloitetaan.

”Salin puolella käytetään entisiä kalusteita, jotka ovat käyttökelpoisia ja jotka muutenkin olisivat jääneet käyttöön. Keittiö on myös käyttökunnossa. Lasten- ja nuorten tiloissa joudutaan sen sijaan turvautumaan tilapäisratkaisuihin, koska vuokrasopimukset Yritystalolla päättyvät. Tästä johtuen lasten ja nuorten toiminta seurakuntakodilla aloitetaan tämän viikon aikana tilapäiskalusteilla. Tyynyille on nyt käyttöä, ainakin lasten tiloissa”, kirkkoherra mietiskeli perjantaiaamuna seurakuntakodin käyttöönottotarkastuksessa.

Seurakuntakodin sisäpuolella alkaa työt olla valmiina pikkuviilauksia lukuun ottamatta, mutta rakennuksen ulkopuolella työt ovat vielä kesken. Keskiviikkona suoritetaan vastaanottotarkastus.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot