Oulaisten nuorten päihteetön kahvila avataan piakkoin Jääskeläisillä.

 

Oulaisten nuorten päihteetön kahvila avataan piakkoin Jääskeläisillä.

 

Ari Vilminko, OULAINEN

Janne Jääskeläinen Hautaus- ja Kukka sekä Kirja ja Kahavila Jääskeläiseltä sanoo, että Oulaisten nuorten päihteetön kahvila, Oulaisten Olohuone on kohta puolin valmis.

Viralliset avajaiset on tarkoitus pitää, johon kutsutaan kaupungin päättäjät ja nuorten kanssa toimivat sidosryhmät. Avajaisiin ovat lupautuneet tulemaan puhujiksi nuorten päihteettömyyttä näkyvästi ajanut kansanedustaja Inkeri Kerola Raahesta sekä kirkkoherra Matti Hirvilammi.

”Työt Kahavilassa ovat enää viimeistelyä vaille, pieniä hankintoja tekemättä ja heti kun ne saadaan valmiiksi, niin on avajaisten aika. Nuorten päihteetön kahvila on avoinna perjantaisin ilta kuudesta puolille öin saakka kuin myös lauantaina”, Jääskeläinen kertoo.

Hän sanoo, että nuoret ovat tervetulleita viikonloppuisin Kahavilaan, mutta painottaa, että päihteettömänä.

”Kahavilassa on noin 40- 50 istuinpaikkaa. Tilassa on kahvilapalvelut ja mikäli nuoret haluavat nautiskella vaikka pizzaa tai kebabia, niin me tilaamme ne naapurista ravintola Rojdasta, josta ne tuodaan uunituoreena kahvilaan. Rojdan kanssa teimme yhteistyösopimuksen, jonka terveystarkastaja viime viikolla hyväksyi. Kahavilasta löytyy erilaisia pelejä, on lehtiä luettavaksi sekä nettiyhteydet. Ja tietenkin voi tulla iltaa viettämään, vaikka ei ostaisikaan mitään. Hinnat on soviteltu iltaisin nuorille sopiviksi”, Janne Jääskeläinen lupaa.

Liikkeen yhteydessä oleva kirjakauppa suljetaan nuorten illoiksi. Kukkakaupan puoli on avoinna iltaisin, ja kukkia saa yömyöhään saakka.

Jääskeläiset ovat kiitollisia yrityksille ja yksityisille henkilöille, jotka ovat olleet tekemässä työtä nuorten hyväksi Kahavilan puitteissa.

”Kaluste Kulmasta saimme kalusteita omakustannushintaan. Isona apuna kahvilan rakentamisessa ovat meille olleet Kyösti Terentjeff apureineen sekä Arto Hintsala. Siitä heille jo tässä vaiheessa iso kiitos”, Janne Jääskeläinen vakavoituu.

Majakan välityksellä Jääskeläinen kyselee, että mikäli yksityisillä henkilöillä tai yrityksillä on hyvää tahtoa Kahavilaa kohtaan, niin muutamia hankintoja on vielä tekemättä. Tärkeimpänä tukena hän näkee kuitenkin sen, että jos saranat liikkeessä kuluvat, niin kahvila saa myös jatkoa toiminnalleen. 

”Projektiin ei ole julkisia tai muiden varoja käytetty euroakaan”.

”Työllistämistuella tai jollakin muulla tuella palkattu nuori olisi Kahavilaan tervetullut apu”, yrittäjä mietiskelee. 

Jääskeläinen näkee oman roolinsa valtuutettuna hieman kiusalliseksi tukea haettaessa, tapana kun ei ole ajella omia etuja päättäjänä.

Lounasruokaa Kahavilasta

Jääskeläiset laajentavat Kahavilan toimintaa myös ruokapuolelle. Piakkoin sieltä saa arkipäivisin edullista lounaskeittoa.

”Ruokala Helmen yrittäjä Piia Matikaisen kanssa teimme myös sopimuksen, jolla saimme terveystarkastajan luvan. Erittäin edullinen keittolounas tarjoillaan maanantaista perjantaihin klo 11.00 alkaen”, Jääskeläinen kertoo.

Janne Jääskeläinen sanoo, että kahvilan tilaa voi myös järjestöt ja yhdistykset hyödyntää vaikka kokouspaikkana.

”Läheisensä menettäneet voisivat kokoontua kahvittelun ja yhteisen juttelun merkeissä, mutta ei kuitenkaan korvaten seurakunnan sururyhmiä vaan niiden tukena hiukan rentomuotoisempana kokoontumisena”, Janne Jääskeläinen vinkkaa ihan esimerkkinä, mihin kaikkeen kahvilaa voisi hyödyntää.

Oulaisten Kärpät?

Kahavilan yhteyteen on suunnitteilla yhteistyössä SeutuMajakan ja Oulun Kärppien kanssa livekatsomo Kärppien kotiotteluille.

Jääskeläinen sanoo, että Kärppien kotiottelut näytettäisiin Kahavilassa isolle laajakankaalle videotykiltä suorana lähetyksenä.

”Kustannuspuoli on vielä auki, mutta neuvotteluja käydään”.

Jääskeläinen vinkkaa oulaistelaisia yrityksiä, jääkiekon ystäviä sekä Kärppäfaneja mukaan projektiin ja lupaa ettei yhteystyötahot jää vaille huomiota.

”Projektin nimi voisi olla Oulaisten Kärpät”, Janne Jääskeläinen naurahtaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot