Ennen kirkkovaltuuston kokousta valtuutetut tutustuivat seurakuntakodin remontoituihin tiloihin. Biljardipöytä kiinnosti erityisesti valtuutettuja.

Ennen kirkkovaltuuston kokousta valtuutetut tutustuivat seurakuntakodin remontoituihin tiloihin. Biljardipöytä kiinnosti erityisesti valtuutettuja.

 

Ari Vilminko, OULAINEN

Ennen kuin viime viikolla kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pekka Rahkola avasi valtuuston kokouksen, niin valtuutetut tutustuivat remontoituun seurakuntakotiin. Kirkkoherra Matti Hirvilammi ja seurakunnan talouspäällikkö Mervi Heikkilä- Matinlauri esittelivät uusittuja lasten- ja nuorten tiloja. Valtuutettujen taholta annettiin tunnustus onnistuneelle remontille. Monet asiat kiinnostivat valtuutettuja ja yksi sellainen oli tiloihin tuleva biljardipöytä. Pelaamaan ei kuitenkaan ehditty, mutta usean valtuutetun huulilta saattoi lukea, että tuota pöytää vielä kokeillaan. Lieneeköhän tulossa jossain vaiheessa kirkkovaltuustoon mestaruusturnaus?

Tutustumisen jälkeen päästiin kokousasioihin käsiksi. Seurakunnan toteumavertailussa ajanjaksolta 1.1.- 30.9.2013 talouspäällikkö Mervi Heikkilä- Matinlauri totesi, että verotulot ovat budjetin mukaiset.

”Toteuman ajanjaksolta tuotto puolella olemme viime vuoteen verrattuna perässä noin 58 000 euroa, mutta kulupuolella on saatu aikaan säästöä noin 32 000 euroa. Tänä vuonna tuottopuolella ei ole metsätuloja ja hautauksia on ehkä ollut vähemmän tämän vuoden puolella. Tilikausi menee ehkä jonkin verran plussan puolelle”, Heikkilä- Matinlauri arvioi.

Hautasijamaksuja valtuusto korotti samalle tasolle kuin on koko rovastikunnan seurakunnissa. Ensi vuoden alusta hautasijamaksu on 50 euroa seurakuntalaiselta ja ulkopaikkakuntalaiselta 100 euroa. Korotuksen pohjana oli kirkkoneuvoston esitys. Hautasijamaksu on uurnahautauksessa ja tuhkan sirottelussa sama. 

Kirkollisveron valtuusto päätti pitää ensi vuoden osalta samana kuin tänä vuonna eli 1,75 prosentissa. 

”Toimintapuolen ja kiinteistöpuolen menot kasvavat ja tulevaisuudessa pitää miettiä tarkkaan, millä saamme lainat maksettua. Ensi vuosi ehkä pärjätään metsien myynnillä, mutta kuinka sitten jatkossa. Sitä voi vain arvailla”, talouspäällikkö toi esiin.

Kirkkoherra Matti Hirvilammi sanoi, että henkilöstömenot ovat seurakunnan suurin menoerä.

”Toimia ja virkoja on jo jätetty täyttämättä kun työntekijä on irtisanoutunut tai jäänyt eläkkeelle”.

60 000 euroa kalusteiden hankintaan

Remontoidun seurakuntakodin kalusteiden hankintaan kirkkoneuvosto esitti valtuustolle 60 000 euron lisämäärärahaa. Talouspäällikkö Mervi Heikkilä- Matinlaurin mukaan kalusteisiin tarvitaan noin 42 000 euroa sekä paloturvallisiin verhoihin noin 10 000 euroa.

”8 000 euroa on varalla esimerkiksi kaappien hankintaan. Kaikkea ei kuitenkaan tuhlata, jos ei ole tarpeen”, talouspäällikkö lupasi.

”Seurakuntakodin saliin ei hankita uusia kalusteita, sillä nykyiset ovat lähes uudet ja siinä säästetään iso summa”, Hirvilammi totesi.

Kirkkovaltuusto siunasi lisämäärärahan tarpeen.

Seurakunnan omistama Ahonperän leirikeskus on siinä vaiheessa, että se on käyttökiellossa. Kirkkoherra Hirvilammi murehti, ettei siellä ole kyetty pitämään rippikouluja enää vuosiin.

”Tiloja on vuokrattu muualta. Ahonperän tilanne on surullinen ja tuo miinusta kaiken aikaa”.

Kirkkoneuvosto on päättänyt laittaa leirikeskuksen myyntiin.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot