Rölli lauloi ja laulatti lapsia sekä teki taikatemppuja röllimäiseen tyyliin Taikametsässä.

Rölli lauloi ja laulatti lapsia sekä teki taikatemppuja röllimäiseen tyyliin Taikametsässä.

 

 

Ari Vilminko, OULAINEN

Laukkalinnan päiväkodin lapsilla oli perjantaina jännä aamu. Päiväkodilta tuli nimittäin 3-5 vuotiaiden ryhmä ammattiopiston ravitsemus- ja puhdistuspalveluyksikön järjestämään lasten teemapäivään. 

Teeman aiheena olivat metsän eläimet Taikametsässä, joka huipentui itse Röllin herättämiseen, josta alkoi sitten varsinainen Rölli- show. Rölli lauloi ja laulatti lapsia sekä teki taikatemppuja röllimäiseen tyyliin. Ennen kuin lapset tapasivat Röllin, niin he kulkivat Taikametsän läpi, jossa tapasivat eläimiä ja tekivät myös tehtäviä, kuten muun muassa värittämistä.

Minna Nauha ammattiopistolta sanoo, että lasten teemapäivä oli tarkoitus toteuttaa yhtenä päivänä perjantaina.

”Tässä menikin kolme päivää aikaa. Ensinnä oli keskiviikkona eskarilaiset paikalla ja torstaina sekä perjantaina kaksi 3-5 vuotiaiden ryhmää. Teemapäivästä oli ilmeisesti mennyt tietoa laajemmallakin alueella, sillä useasta päiväkodista tuli kyselyjä, että voidaanko tulla vierailulle. Emme voineet nyt kaikkia ottaa, mutta ehkä sitten toisella kerralla”, Nauha totesi.

Lasten teemapäivä osallistui yhdeksän ammattiopiston kodinhuoltajaopiskelijaa.

”Opiskelijoiden tehtävänä oli teemapäivässä muun muassa asiakkaiden avustamista sekä asiakaspalvelua. Pienet lapset olivat nyt meidän asiakkaana ja siltä pohjalta mietimme, miten heitä palveltaisiin. Keksittiin Taikametsä, jonne lapset lähtivät kasvomaalauksen jälkeen. Taikametsässä oli erilaisia rasteja, joissa opiskelijat kertoivat Taikametsän asioita tai teettivät lapsilla jotain tehtäviä. Kun he tulivat Taikametsästä, niin sen jälkeen oli mehutarjoilu ennen kuin lapset lähtivät Rölliä herättämään”, opettaja Minna Nauha kertoo päivän tapahtumia.

Hän sanoo, että oli ehkä parempi näin, että lapset tulivat opistolle. Nauhan mielestä olisi saattanut olla opiskelijoiden taholta jännitystä ilmassa, jos Taikametsä seikkailu olisi tehty päiväkodilla.

”Tutussa ympäristössä ei jännitystä näkynyt ja opiskelijat saivat hyvää kokemusta, vaikka asiakkaana oli lapsia. Päiväkodilta olemme myös saaneet kiitosta teemapäivän järjestämisestä, joka oli myös lapsille erilainen päivä parin tunnin ajan”, Minna Nauha sanoi.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot