Vihannin Työväenyhdistyksen bingoillat tiistaisin Työväentalolla on suosittu tapahtuma. Kuva: Susan Nokia.

 

Vihannin Työväenyhdistyksen bingoillat tiistaisin Työväentalolla on suosittu tapahtuma. Kuva: Susan Nokia.

 

 

Ari Vilminko

VIHANTI

Vihannin Työväentalon bingo tiistai- iltaisin on suosittu tapahtuma. Bingo vetää väkeä Vihantiin muun muassa aina Oulun liepeiltä saakka, Raahesta, Kalajoelta, Oulaisista, Haapavedeltä saakka.

Bingo on meille ehdoton ykkösasia”, Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Sulo Nurkkala sekä varapuheenjohtaja Antti Nordström sanovat.

Viime vuonna bingonpelaajien keskiarvo oli 92 henkilöä.

Siis jokaiselle tiistaille. Kun siihen laitetaan vielä oma väki päälle, niin toistasataa henkilöä on bingoiltaisin talon sisätiloissa. Parhaimmillaan meillä on ollut pelaajia noin 150 henkilöä. Silloin meinasi olla hieman ahdasta kun pelaamaan sopii 160-180 henkilöä”, Nurkkala kertoo.

Bingonpelaajien keskuudessa on Vihanti ottanut paikkansa. Siitä kertoo oma kieltään kun pelaajia tulee varsin laajalta alueelta. Joukossa on myös nuoria henkilöitä, joten bingo ei ole pelkästään eläkeläisten hupia. Kun on isompaa pottia tarjolla, niin silloin on myös enemmän väkeä. Kinkkubingot ovat myös suosittuja ja ne aloitetaan marras- joulukuun vaihteessa”, Nordström selvittää.

Nurkkala ja Nordström sanovat, että salin puolelle on tarkoitus ostaa nykyistä isompi televisio, josta on helpompi seurata pelin kulkua.

Siitä näkyisi paremmin myös jo pelatut numerot. Suunnitteilla on myös, että asentaisimme saliin induktiosilmukan”, Antti Nordström kertoo.

Bingotoiminta Vihannin Työväentalolla on aloitettu vuonna 1985.

Remontti valmis

Viime vuosien aikana Työväentaloa on myös yhdistyksen taholta remontoitu, joka nyt alkaa olla valmis. Remonttihommia junaillut Antti Nordström sanoo, että enää on pientä hiomista tiedossa.

Pikkukeittiön sekä varastotilan lattia laitettiin kokonaan uudestaan. Vanha krossipohja oli pudonnut kokonaan pois ja lattiat tahtoivat olla talviaikaan enemmän kuin kylmät. Nyt ne on korjattu ja samalla kertaa laitettiin alapohjaan myös ilmastointikanavat, jotka johtavat savupiippuun. Ilmaa kierrätetään tällä hetkellä omalla painolla. Imuri asennetaan vielä savupiippuun, jolloin ilma lattian alla kiertää paremmin”, Nordström selvittää vuonna 1909 rakennetusta talosta.

Ulkoseiniä on myös parsittu sekä kivijalan ilmastointiaukot nostettiin ylös kun olivat maan tasalla. Enää ei vesi pääse menemään talon pohjakerrokseen. Kivijalan ympärille uusitaan salaojitus ensi kesän aikana”, Nurkkala ja Nordström suunnittelevat.

Nuorille bändi- illat?

Vihannin Työväenyhdistyksessä on mietiskelty, kuinka Työväentaloa voisivat nuoret hyödyntää omiin harrastuksiinsa. Yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 1991 saakka toiminut Sulo Nurkkala sanoo, että asian puitteissa on yhdistys ollut nuoriin yhteydessä.

Nuoret ovat esittäneet toiveitaan ja heidän kanssa vielä sovitellaan sopivaa iltaa yhdessä”, Nurkkala kertoo.

Mietinnässä ovat olleet muun muassa bändi- illat kuin myös peli- illat, jolloin nuoret voisivat tuoda mukanaan omia tietokonepelejä ja hyödyntää salin isoa televisiota, joka on tarkoitus hankkia. Työväenyhdistyksen korona- pelit taitavat olla tämän päivän nuorille liian vanhan aikaiset”, Nordström epäilee.

Nurkkala ja Nordström sanovat, että ilman valvontaa nuorten illat eivät kuitenkaan onnistu.

Vanhempia on jo lupautunut olemaan mukana iltaisin”, Nordström tietää.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot