Espoon Leppävaarasta muuttanut kiinteistöalan yrittäjä Matti Raudaskoski on viihtynyt Ylivieskassa paremmin kuin Espoossa.

 

Espoon Leppävaarasta muuttanut kiinteistöalan yrittäjä Matti Raudaskoski on viihtynyt Ylivieskassa paremmin kuin Espoossa.

Kaisa Hietala

YLIVIESKA

LKV Kotimattiin Ylivieskassa tulee puhelu, jossa toivotaan asuntoesittelyä lauantaille. Yrityksen omistaja, kiinteistövälittäjä Matti Raudaskoski, sopii tapaamisen. Kohta tulee uusi puhelu, jossa varmistetaan, että sopiiko esittely tosiaan, sillä lauantaina on juhlapyhä.

Sopii kyllä, tervetuloa”.

Näin on kiinteistövälittäjä Matti Raudaskoski sopinut jälleen yhden esittelyn.

Tämä on kutsumushommaa. Pitää tykätä työstään, sillä työtä tehdään asiakkaiden aikataulun mukaisesti”.

Vuonna 2006 yrittäjäksi siirtynyt Raudaskoski pisti yrityksen pystyyn kuukaudessa.

Olin tietenkin jo ajatellut oman yrityksen perustamista, mutta vasta sitten kun myin tämän toimistotilan ja sitä kaupattiin heti minulle takaisin vuokrattavaksi, aloin tositoimin perustaa omaa yritystä. Paikka on hyvä”.

Entisen silmälasikaupan ja kellosepänliikkeen tiloissa Matti Raudaskosken yritys toimii edelleen samassa paikassa, Asemakatu kolmessa.

Kotimatti on kiinteistö- ja vuokravälitysyritys. Näin se on toiminut alusta saakka”, omistaja sanoo.

Uusi kerrostalo työn alla

Pöydällä on luonnoksia uudesta Ylivieskaan rakennettavasta kerrostalosta. Siihen tulee viisi kerrosta ja 13 asuntoa, joista viisi on jo varattu. Lisäksi alakertaan tulee noin sadan neliön tilat uusheräyksen paikalliselle yhdistykselle. Talon rakentaa YR-Insinöörit.

Uusien asuntojen kerrostalokauppa käy Ylivieskassa hyvin. Täällä rakennetaan parhaillaankin useampaa kerrostaloa. Vuokra-asunnot menevät myös hyvin kaupaksi, kun ne ovat pieniä ja uusia tai uudehkoja. Nuoret vaativat, että vuokra-asunnon pitää olla tasokas, vaikka niissä vuokrat ovat hieman korkeampia”.

Vuokra-asunnoista on Ylivieskassa ennemmin pulaa kuin liikatarjontaa.

Kiinteistövälittäjä tietää myös sen, että talletuskoron ollessa matalalla, asuntoja hankitaan sijoituskohteiksi. Pankeista sijoittajat eivät saa nyt niitä korkoja, mihin ovat tottuneet. Näin ollen tallettamisesta siirrytään asuntosijoittamiseen.

Kiinteistövälittäjä Matti Raudaskoski sanoo, että vuokraukset ovat hänen yrityksessään onnistuneet aina hyvin.

Nuoret tietävät, että tarkistan aina luottotiedot ennen kuin vuokrasopimus tehdään. Luottotiedottomat eivät tule edes kysymään asuntoja minulta. Täällä on yleinen käytäntö, että yhden kuukauden vuokra pitää maksaa ennakkona. Uudehkojen ja isojen asuntojen kauppaan on tullut viime aikoina viivettä jonkin verran”.

Puhun nyt yli 200 000 euroa maksavista taloista. Niiden kohdalla ostajat ovat varovaisempia”.

Raudaskoski kertoo tehneensä viime kesänä kohtuullisesti myös mökkikauppaa ja silloin hän puhuu nimenomaan kesämökeistä, ei merenrannan kakkosasunnoista.

Kesämökkejä menisi enemmän kuin, mitä niitä on tarjolla”, Raudaskoski tietää.

Ensi vuonna kasvulukuja

Hyvistä kiinteistövälittäjistä on pula. Alalle oppiminen vie pari vuotta, eikä oppineita kiinteistövälittäjiä liiku vapaana.

Kiinteistövälittäjä Matti Raudaskoski tietää, että ensi vuonna tehdään jo enemmän asuntokauppoja kuin tänä vuonna.

Talous on jo lähtenyt nousuun. Ensi vuonna syntyy kasvulukuja”.

Yleisesti ottaen kiinteistöalan kauppa on tänä vuonna laskenut Suomessa noin 15 prosenttia edellisvuodesta. Raudaskoksi uskoo alan kokonaisuudessaankin kulkevan kohti tulevaisuutta nousujohteisesti.

Sen näkee jo siitäkin, että uusia kiinteistövälityksiä on tullut Ylivieskaan viime aikoina aika monta”, Matti Raudaskoski sanoo.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot