Kun Annika Rautiola kirjoitti vuonna 2005 ylioppilaaksi Oulaisten lukiosta, niin sen jälkeen on maailma vienyt nuorta naista. Tällä hetkellä hän asuu Kanadan Ottawassa.

 

Kun Annika Rautiola kirjoitti vuonna 2005 ylioppilaaksi Oulaisten lukiosta, niin sen jälkeen on maailma vienyt nuorta naista. Tällä hetkellä hän asuu Kanadan Ottawassa.

Ari Vilminko

OULAINEN

Annika Rautiola kirjoittaa vakituisesti SeutuMajakkaan Kanadan käsistä Vaahteranlehti- palstaa. Reilun vuoden ajan vakituisesti Kanadassa asustanut Annika piipahti kotimaisemissa Oulaisten Piipsjärvellä parisen viikkoa sitten.

Kun Annika vuonna 2005 kirjoitti ylioppilaaksi Oulaisten lukiosta, niin sen jälkeen on nuori nainen kiertänyt maailmaa. Vaikka ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen hän piti välivuoden, niin maat ovat vaihtuneet. Opiskelut ovat vieneet Annikaa eri puolille maailmaa. Viimeisimmät maat ovat olleet Skotlanti sekä Australia ennen Kanadaan siirtymistä. Skotlannin Edinburgh Napier yliopistosta hän valmistui pääaineinaan kielet ja matkailu.

Matkailualalta hän löysikin töitä Kanadasta ja työssä tarvitaan kielitaitoa. Suomen kielen lisäksi hän puhuu ranskaa, italiaa, espanjaa englantia sekä ruotsia.

Toimistolla puhutaan pääasiassa ranskaa, koska olemme ranskankielisellä alueella. Järjestämme matkoja pienille ryhmille eksoottisiin maihin kuten muun muassa Himalajalle sekä etelämantereelle. Vielä en ole päässyt matkoille mukaan matkanjohtajaksi, mutta jospa sen aika tulisi vielä eteen. Olisi todella mielenkiintoista päästä tutustumaan vaikka Himalajaan”, Annika selvittää.

Ottawa tunnetaan jääkiekosta

Hän asuu yhdessä poikaystävänsä kanssa Ottawassa omakotitalossa lähellä kaupungin keskustaa.

Miljoonakaupunki, joka tunnetaan ehkä maailmalla eniten jääkiekosta. Senators on iso asia kaupungissa. Vielä en ole ehtinyt katsomaan joukkueen pelejä, mutta suunnitelmissa on, että menen sellaiseen peliin kun vastaan tulee joukkue, jossa on suomalaisia pelaajia. Sen ole huomioinut, että kun Senatorsia vastaan tulee Toronto tai Montreal, niin ne pelit ovat isoja juttuja Ottawassa”.

Annika sanoo, että talven riemut koetaan myös Kanadan Ottawassa.

Toki talvikausi on lyhempi kuin Suomessa, mutta jouluna on lunta. Erikoista Ottawassa on kaupungin läpi virtaava joki, joka jäätyy ja sitä lisäksi vielä jäädytetään. Se on kahdeksan kilometriä pitkä ja sen kerrotaan olevan maailman pisin luistinrata”.

Ottawassa on myös varsin paljon suomalaisia ja kaupungissa toimii myös Suomi-koulu”, Annika tietää.

Ruisleipää, suklaata ja siirappia

Hän sanoo, että Kanadassa viihtyy hyvin, mutta Suomen pitkiä loma- aikoja tahtoo olla ikävä.

Vuosilomaa on reilu kaksi viikkoa, mutta Kanadassa on muutamia viikonloppuja, että on pidempiä vapaita kuten muun muassa kiitospäivä sekä perhejuhla. Lomalla kanadalaiset valitsevat kohteensa Karibialta. Se on heille ykköspaikka lomanviettoon kuin suomalaisilla on Espanja tai Turkki”.

Mitä sitten Annikan reppuun tarttui Suomesta Kanadaan vietäväksi?

Ruisleipää sekä Fazerin sinistä suklaata ehdottomasti. Siirappia myös sekä mausteita, kun jouluksi pitää saada suomenmakuisia pipareita”, Annika Rautiola sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot