J.Karjalainen vei yleisön uusien sekä vanhempien biisien pariin. Esityslistalla oli muun muassa Mennyt mies ja Väinönkin perään kyseltiin.

 

J.Karjalainen vei yleisön uusien sekä vanhempien biisien pariin. Esityslistalla oli muun muassa Mennyt mies ja Väinönkin perään kyseltiin.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Jukka Karjalainen tunnetaan mieleen jäävien ja miellyttävien hittikappaleiden tekijänä. Hän on suosittu ja tunnustettu lauluntekijä, joka näyttää vaivattomasti liikkuvan iskelmän ja rockin häilyvässä maastossa.

Viime viikolla Oulaisten Musiikkiviikoilla esiintynyt J. Karjalainen on ollut yli 30 vuotta suomalaisen musiikin suurimpia tähtiä. Hän on julkaissut parisenkymmentä pitkäsoittolevyä ja kymmeniä suomalaiseen tajuntaan iskettyjä hittibiisejä. Kun satatuhatta suomalaista kerääntyy torille juhlimaan Suomen jääkiekkokultaa, niin kaikki laulavat yhdessä Karjalaisen suurta hittiä Sankarit.

Mitä J. Karjalaisesta oikein tiedetään? Ei juuri mitään, sillä itsestään hän ei ole juuri avautunut. Tiedossa on, että hänen puoliso on Kati Bergman ja yhden laulun hän on tehnyt pojastaan Missä se Väinö on? Tuosta hitistä on aikaa jo yli 18 vuotta, joten perheessä ei ole enää alaikäisiä. Mitä muuta tiedämme, no sen, että hän asuu Helsingissä, mutta siinäpä ne taitaa kaikki tiedot olla.

J. Karjalainen tunnettiin myös Lännen Jukkana kun lauloi amerikansuomalaisia lauluja banjollaan. Nyt Lännen Jukka on poissa ja kymmenen vuoden jälkeen hän teki väkevän paluun suomalaisten artistien ykkösketjuun. Laulaja itse sanoo, että siihen osaltaan vaikutti Markku- hahmo. Markku on 1970- luvulla elänyt nuorukainen, jonka J. Karjalainen löysi oman päänsä sisältä.

Hän on avain uuden levyn lauluihin”, maestro totesi.

Mystinen diskomies, kieltään lipova liskomies

Musiikkiviikoilla J. Karjalainen esitti jotakin uutta sekä jotakin vanhaa tuotantoa. Ensimmäisellä 45 minuutin jaksolla kuultiin palloiluhallin salissa pääasiassa uudempaa tuotantoa ja toisella jaksolla vanhempaa ja tutumpia Karjalaisen biisejä.

Jos yläkoulun palloiluhallin yleisö ei lämmennyt Karjalaisen ensimmäisellä laululla, niin sitten takuulla toisella laululla. Uuden albumin Mennyt mies tempaisi yleisön mukaansa, tekstissä vilisivät mystinen diskomies, kieltään lipova liskomies, uuden-englannin nahkamies ja tietysti salaperäinen Markku. Kuultiin myös muun muassa Meripihkahuone, On kaikki kuin ennenkin, Onnenlantti, Jään kiinni asfalttiin, Telepatiaa.

Toisella 45 minuutin jaksolla J. Karjalainen esitti enemmän vanhempaa musiikkia kuten Hän, tietenkin Väinö, joka hullaannutti Musiikkiviikkojen yleisöä, Villejä lupiineja, Sekaisin sekä myös uuden levyn tuotantoa kuten Riisinjyvä sekä Sydänlupaus.

Komea ja viihdyttävä konsertti Karjalaisen tuotannosta vaikka musiikki soikin tosi kovaa, jopa niin kovaa, että artistin laulunsanoista ei saanut aina selvää. Suotta ei korvatulppia jaettu konsertin yleisölle.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot