Kalajoen loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola kertoi kahvivieraille ensi kesän Kalajoen loma-asuntomessuista

 

Kalajoen loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola kertoi kahvivieraille ensi kesän Kalajoen loma-asuntomessuista

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten OP- Kiinteistökeskuksella oli torstaina juhlapäivä. Kahvia oli tarjolla 30- vuotissynttäreiden kunniaksi.

Päivän aikana Kiinteistökeskuksen henkilökunta esitteli ennakkomarkkinoissa olevaa uutta asuntokohdetta, Asunto Oy Oulaisten Pioni, joka rakennetaan Hussan alueella. Paikalla oli myös Svapa Oy:stä Paavo Koskela kertomassa talojen kuntotutkimuksista sekä riskirakenteista. Tuttu tv- kasvo, Kalajoen loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola kertoi kahvivieraille ensi kesän Kalajoen messuista.

28 loma- asuntokohdetta nousee messualueelle. Projekti käynnistyi vuosi sitten ja ensi vuoden toukokuun lopulla pitää kaikki olla valmiina. Saapa nähdä, kuinka tavoite täyttyy, sillä usea kohde on vielä vaiheessa, eikä rakennustöitä ole vielä aloitettu. Pienoinen ahdistus tahtoo joskus iskeä, sillä matka- aikaa messujen alkamiseen on enää reilu kuusi kuukautta. Luotetaan kuitenkin siihen, että kaikki valmistuu ajallaan”, Ruohola jutteli.

Kieltämättä eniten tulee tällä hetkellä juuri mietittyä aikatauluja sekä projektien valmistumisia”, Laura Ruohola sanoo.

Vaikka Laura Ruohola on täystyöllistetty loma- asuntomessujen kanssa, niin tv- työtä hän ei ole jättänyt.

Toki se on enää pienimuotoista. Ravilähetyksissä lauantaisin olen mukana jonkin verran nyt loppuvuoden aikana. Ensi keväälle on jo kuvattu valmiiksi muuta tv- ohjelmaa. Mitä se on, niin se selviää sitten keväällä”, Laura Ruohola kertoo.

Rakennusten kuntotutkimuksia tekevä Paavo Koskela sanoo, että tarkistusten yhteydessä tulee usein esiin huolimattomuusvirheitä rakennusvaiheessa.

Onhan se myös usein tietämättömyyttä. Teemme tilauksesta kuntoarvioita ja kosteusmittauksia asuntokaupan yhteydessä, sekä kuntotutkimuksia ja - kartoituksia. Tarvittaessa otamme myös materiaalinäytteitä asbesti- ja mikrobiselvityksiä varten. Kosteusmittauslaitteilla pystymme mittaamaan betonin ja puun kosteuksia sekä pintakosteuksia eri pinnoilta”, Koskela kertoo.

Hän sanoo, että tänä päivänä asunnonostajat ovat hyvin valveutuneita ostohetkellä.

Kuntotarkastukset ovat tätä päivää. Hometalkoot. fi on tuonut ihmisille uutta näkemystä asuntoasioihin”, Paavo Koskela sanoo.

Maalämpö ja aurinkokeräimet

OP- Kiinteistökeskuksen kautta on nyt ennakkomarkkinoissa viiden huoneiston rivitalo Asunto Oy Oulaisten Pioni. Rivitalo nousee Hussan alueella. Huoneistoista on kaksi 55,5 neliön kokoisia, kaksi myös 80,5 neliön sekä yksi 74 neliön kokoinen.

Rakentaminen alkaa, kun huoneistoista on noin puolet varattu. Yhtiöön tulee maalämpö sekä aurinkokeräimet. Huoneistoihin kuuluu myös autokatospaikka, joka sisältyy hintaa sekä reilut varastotilat”, toimistonhoitaja Riitta-Leena Streng kertoo ja muistuttaa, että kun varaa oman huoneiston asuntoyhtiöstä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, niin pääsee vaikuttamaan sisustusrakentamiseen.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot