SDP:n oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen oli sunnuntaina Oulaisten demarien vieraana.

 

 

SDP:n oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen oli sunnuntaina Oulaisten demarien vieraana.

 

Ari Vilminko

 

OULAINEN

 

Sunnuntaina Oulaisten demarien vieraana ollut kansanedustaja Tytti Tuppurainen pohti tapaamisessa ammattikorkeakoulun tulevaisuutta Oulaisissa. Oulaisten demarit ovat yhteisrintamassa, että ammattikorkeakoulun tasoinen hoitajakoulutus on jatkuttava Oulaisissa. Tähän rintamaan yhtyi myös Tytti Tuppurainen.

 

Vien eteenpäin teidän viestiä, että Oulaisissa halutaan sairaanhoitajakoulutuksen jatkuvan. Olin asian suhteen keskusteluissa OAMK:n rehtori Jouko Paason kanssa ja hän sanoi, että Oulaisten yksikkö ei ole rasite OAMK:lle, eikä ole tarkoituksen mukaista lähteä koulutusta siirtämään Ouluun. Iso kysymys asiassa on kuitenkin, miten amk- tasoinen koulutus jatkuu tulevaisuudessa Oulun eteläisellä alueella.”, Tuppurainen viestitti.

 

Paikallispäättäjillä on asiassa iso huoli, että Oulaisten yksikön koulutuspaikkojen vastuu siirtyisi Centrialle”, Tytti Tuppurainen totesi ja tiesi, että Centria on keskittämässä toimintoja Ylivieskaan ja Kokkolaan.

 

Oulaisissa on tahtotila, että Oulu- vetoisuus opetuksessa säilyisi. Jos koulutus keskitetään Ylivieskaan ja Kokkolaan, niin mitä sitten tapahtuu”, Tuppurainen kysyy.

 

Hän sanoo, että nyt pitää selvittää, miten hoitajakoulutusta jatketaan ja muistuttaa, että mahdolliset kuntaliitosasiat vaikuttavat asiaan.

 

Jos ja kun kuntaliitosneuvottelut etenevät Ylivieskan kanssa, niin silloin yhden kunnan sisällä olisi kaksi ammattikorkeakoulua, eikä se taitaisi olla Oulaisiin hyvä asia”.

 

Tytti Tuppuraisen mukaan kuntaliitosasioilla on myös vaikutusta Jedun asioihin.

 

Nyt tarvitaan kaupungin päättäjiltä tahtotilaa ja jämäkkyyttä”.

 

Ei rahoja kerskakulutukseen’

 

Oulaisten demarien tilaisuudessa oli keskustelussa myös Kuntien eläkevakuutusasiat, lähinnä sen negatiiviselta kannalta, joita mediat ovat viime viikon aikana suoltaneet kansalaisten tietoon.

 

Keva on satojentuhansien kuntien ja valtion pienipalkkaisten henkilöiden eläkerahojen vaalija. Työntekijät säästävät pienistä palkoistaan eläkkeitä vanhuuden turvaksi. Rahoja ei saa käyttää johdon kerskakulutukseen. Tämä on sietämätöntä. Suomessa kaikkien on pelattava samojen sääntöjen mukaan, erityisesti Kevan kaltaisen laitoksen”, Tuppurainen viittasi Kevan toimitusjohtajan hulppeisiin auto- ja asuntoetuihin.

 

Teollisia työpaikkoja on löydyttävä’

 

Keskusteluissa oli myös työmarkkinaratkaisu. Tytti Tuppurainen kiitteli maltillisesta, keskitetystä sekä pitkäaikaisesta työmarkkinaratkaisusta, joka hänen mukaansa oli arvokas asia koko Suomelle.

 

Olemme menettäneet kymmenen viimeisen vuoden aikana noin 120 000 teollista työpaikkaa. Se ei ole hyvä asia. Teollisia työpaikkoja on löydyttävä lisää tai muuten tilanne muuttuu kestämättömäksi”.

 

Keskusteluissa oli myös Talvivaaran surullisen kuuluisa tilanne. Kansanedustajan mielestä tilanne on murheellinen ja peräsi ratkaisua kaivoksen osalta.

 

Jos ei ratkaisua löydy, niin laskun maksajina ovat veronmaksajat eli me itse ja se ei kuulosta hyvältä. Valtio ei yksin voi asiaa ratkaista vaan tarvitaan ehdottomasti yksityistä rahaa Talvivaaran pelastamiseksi”, Tuppurainen sanoi.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot