Oulaisten 4H- kahvilayrityksen nuoret suunnittelivat viime viikolla Oulaisten Olohuone- Kahavilan toimintaa. Kuvassa vasemmalta Elina Koivukangas; Viivi Honkanen; Heidi Ylitalo; Kristiina Kivioja ja Jessika Vaikonpää. Kuvasta puuttuvat nuorista yrittäjistä Marien Eilola sekä Janina Kemppainen.

Oulaisten 4H- kahvilayrityksen nuoret suunnittelivat viime viikolla Oulaisten Olohuone- Kahavilan toimintaa. Kuvassa vasemmalta Elina Koivukangas; Viivi Honkanen; Heidi Ylitalo; Kristiina Kivioja ja Jessika Vaikonpää. Kuvasta puuttuvat nuorista yrittäjistä Marien Eilola sekä Janina Kemppainen.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Saija ja Janne Jääskeläisen ideoima nuorten päihteetön kahvila, Oulaisten Olohuone- Kahavila aloittaa toimintansa perjantaina Kukka- ja Hautaus Jääskeläisten tiloissa Oulaistenkadulla.

Kahavilan toiminnasta vastaa 4H- kahvilayritys. Nuoret oulaistelaiset yrittäjät vastaavat Kahavilan toiminnasta viikonloppuisin.

Oulaisten 4H- yhdistyksen toiminnanjohtaja Ulla Nivala sanoo, että Oulaisten Olohuone on nuorille avoinna perjantai- ja lauantai- iltaisin, iltakuudesta aina puolille öitä saakka.

Viikolla ei Olohuone ole avoinna, ainakaan tässä vaiheessa, mutta jos Olohuone saa nuorison suosion, niin mikä ettei. Toki se on paljon kiinni Kahavilan vastuuhenkilöistä eli nuorista itsestä. Jos nuoret ottavat Kahavilan omakseen ja nuorilla yrittäjillä riittää voimavaroja, niin ehkä kannattaa miettiä, että Olohuone olisi avoinna muulloinkin kuin vain viikonloppuisin. Nyt tässä toiminnassa on mukana 7 nuorta, jotka jakavat viikonloppuvuorot keskenään. Yhtenä iltana on ehkä pari nuorta töissä sekä kukkakaupan taholta Heidi Ylitalo kuuluu nuoriin yrittäjiin”, Ulla Nivala selvittää.

Oulaisten Olohuoneen toiminnasta päättävät nuoret itse, mitä toimintaa siellä on ja mitä nuorten juttuja siellä tehdään. Nuoret saavat kokea konkreettisesti, mitä yrittäjyys oikein on”.

Palkka työpanoksen mukaan

Nivala sanoo, että nuoret saavat palkan työpanoksen mukaan tulospalkkiona.

Mitä enemmän Kahavilan tuotteita ostavia asiakkaita on, niin sen isommat ovat myös tienestit. Ostamme muun muassa pullatuotteet Jääskeläisten pakastimesta. Janne tilaa tuotteet ja nuoret yrittäjät myyvät ne sovituin hinnoin. Ei ole mahdotonta ajatus vaikka itse leipoisimme tuotteita Kahavilaan, ainakin nyt avajaisissa on tarjolla tuoretta pullaa”, toiminnanjohtaja Ulla Nivala kertoo.

Maksuvälineenä Oulaisten Olohuoneessa käy ainoastaan käteinen raha.

Nuoret 4H- kahvilan yrittäjät sanovat, että Kahavilasa on nuorilla pelimahdollisuuksia, lehtiä luettavana kuin myös muuta ajanvietettä.

Kysyntää on nuorten taholta ollut ja Kahavilasta olemme tiedottaneet koululla. Teemme myös yhteistyötä Pizzeria Rojdan kanssa eli, jos asiakas haluaa tilata naapurista pizzan, niin me hoidamme sen, tilaamme ja noudamme Olohuoneeseen”, yrittäjät sanovat.

Toiminnanjohtaja Ulla Nivala painottaa, että Oulaisten Olohuone on päihteetön Kahavila.

Kahavilassa myös käyttäydytään sen mukaisesti. Kaikki nuoret ovat tervetulleita, mutta päihteettömänä”.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot