Oulaisten Kodin Kaluste muuttuu marraskuun viimeisenä perjantaina Sarin Kalusteeksi. Yrittäjänä toimii Sari Halonen. Kuva: Juho Nivala.

 

Oulaisten Kodin Kaluste muuttuu marraskuun viimeisenä perjantaina Sarin Kalusteeksi. Yrittäjänä toimii Sari Halonen. Kuva: Juho Nivala.

 

Kaisa Hietala

OULAINEN

Oulaisten Kodin Kalusteen uusi yrittäjä on Sari Halonen. Neljä vuotta samassa kalusteliikkeessä työskennellyt Halonen lähtee johtamaan liikettä yrittäjänä. Avajaisia vietetään marraskuun viimeisenä perjantaina, jolloin nimi tulee muuttumaan Sarin Kalusteeksi. Avajaisiin tulee iltapäivällä muun muassa tunnettu sisustussuunnittelija Mirkka Paloranta antamaan sisustusvihjeitä.

Oulaisten Kodin Kalusteeseen tulee paljon uudistuksia, joista osa on jo toteutunut.

Olen solminut Innojok –nimisen upeista laatuvalaisimista tunnetun design-valmistajan kanssa sopimuksen. Heillä on muun muassa Eero Aarnion ja Yki Nummen suunnittelemia valaisimia ja minulla on jo täällä liikkeessä joitakin malleja Innjokin tarjonnasta”.

Sari Halonen mainitsee yrityksensä tuotteista esimerkiksi kotimaisen Laulumaan, laadukkaista sohvista ja nojatuoleista tunnetun Soft-kalusteen, tv-, mediatasoista, vitriineistä ja lipastoista tunnetun Nurmelan sekä tunnetun Unikon sänky valikoimistaan. Kalusteita on esillä kahdessa kerroksessa. Monipuolisen kalusteliikkeen valikoimista löytyy niin kalusteet, sängyt, matot, tekstiilituotteet sekä pienempää sisustustavaraa.

Joulukuussa valikoima täydentyy kauniilla astioilla, jotka ovat tanskalaisia ja sisustuslehdistä tunnettuja”, Sari Halonen kertoo.

Hän sanoo, että edullisempia huonekaluja on myös myynnissä ja niitä tulee tulevaisuudessa myös lisää huonekaluliikkeen valikoimaan.

Kolmen liikkeen yhteistoimintaa

Oulaisten Kodin Kaluste, Tekniset Tokola ja Oulaisten 1-Kuvaamo, Mauri Krogerus, kolme yritystä, toimivat samassa tilassa ilman välisieniä. Ne toimivat entisen Halpa-Hallin tiloissa Oulaisten ydinkeskustassa.

Yhteistyö näiden liikkeiden kesken on sujuvaa, sillä kaikki tuntevat toisensa jo entuudestaan. Jokainen hoitaa oman yrityksensä, mutta asiakkaille yhteistyö tulee näkymään esimerkiksi yhteisilmoitteluna.

Tämä on hyvä ratkaisu, kaikki yritykset tukevat toisiaan ja meidät on helppo tavoittaa, kun olemme yksien ovien takana”, kertoo Halonen.

Sari Halonen tuli vuonna 1991 Utajärveltä Oulaisten kauppakouluun ja kävi vielä sen jälkeen opistonkin. Hän on työskennellyt valmistuttuaan liki parikymmentä vuonna liike-elämässä ja viimeiset neljä vuotta kalustealalla.

Halosella on kolme lasta, joista kaksi on jo opiskelemassa Kalajoen ammattiopisto Artemassa ja nuorin poika käy vielä peruskoulua. Sari Halonen on avoliitossa Jarmo Tokolan kanssa ja jatkossa molempien yritykset toimivat samassa liiketilassa.

Suvussa on yrittäjyyttä, sillä Halosen sisko on toiminut yrittäjänä. Sarin tädillä ja enolla on myös takana pitkä yrittäjätaival.

Oulaisten Kodin Kaluste perustettiin aikanaan vastaamaan kasvaneeseen kalusteiden kysyntään ja sitä liike-ideaa siirtyy nyt Sari Halonen jatkamaan.

Palorannalla siteitä Oulaisiin

Oulaisten Kodin Kalusteen avajaisiin tuleva sisustussuunnittelija Mirkka Paloranta on viisinkertainen Asuntomessujen sisustussuunnitteluvoittaja. Hän on toiminut sisustussuunnittelijana 18 vuotta lähinnä Arkkitehtitoimisto Palorannalla. Mirkka oli muun muassa mukana Oulaisten seurakuntatalon laajennuksen sisustussuunnittelussa. Ja hänellä on aina ollut vahvat siteet Oulaisiin, sillä hänen äitinsä on syntyisin Oulaisista. Hänen isänsä on muun muassa suunnitellut Oulaisten seurakuntatalon sekä juuri valmistuneen remontin.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot