Alpua, Kuusirati, Ilveskorpi ja Lumimetsä Oulaisten kaupunkiin?

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Raahen kaupungin valtuutettu Jari Törmikoski Lumimetsästä teki reilu pari vuotta sitten jo ensimmäisen aloitteen osakuntaliitoksesta, jolla Alpua, Kuusirati, Ilveskorpi sekä Lumimetsä liitettäisiin osaksi Oulaista. Anomuksen allekirjoittivat yhdessä Törmikosken kanssa Jouni Kahilainen, Kimmo Lumijärvi, Pekka Sandvik sekä Satu Lumijärvi, Anomus osoitettiin silloin kuntaministeri Henna Virkkuselle sekä valtionvarainministeriön kuntaosastolle. Anomus perusteltiin toiminnallisilla sekä taloudellisilla edellytyksillä kuin myös palvelu- ja elinolosuhteilla.

Osakuntaliitos asiaa puitiin myös silloisessa Vihannin kunnan hallituksessa kuin myös valtuustossa.

Kyseisten kylien osakuntaliitos Oulaisiin sai lisää vettä myllyyn, kun Vihanti solmi avioliiton Raahen kanssa. Jari Törmikoski teki tämän vuoden alussa osakuntaliitoksesta esityksen Raahen kaupunginvaltuustossa. Esityksessä Törmikoski toi esiin muun muassa, että Vihannissa liitosasia ei edennyt toivotulla tavalla ennen kuin hän ja Jouni Kahilainen veivät asiapaperit suoraan ministeriöön.

Osakuntaliitosasia Oulaisten kanssa sai Raahen kaupunginhallituksessa kylmää kyytiä. Hallituksen puheenjohtaja Kari Malkamäki totesi silloin, että kun kuntaliitos on tehty Raahen kanssa, niin unohdetaan esitys.

Ei sitä kuitenkaan ole unohdettu. Juna on ollut kaiken aikaa liikkeellä ja nyt olemme siinä tilanteessa tietojeni mukaan, että osakuntaliitosasia on tullut ministeriön taholta Raahen ja Oulaisten hallitusten käsittelyyn uudestaan ja asiassa kuullaan myös kuntalaisia”, valtuutettu Törmikoski kertoi eilen.

Maanmittauslaitokselta karttaesitys

Kuinka asiassa tulee käymään, niin sitä ei vielä tiedetä. Sen verran on kuitenkin tietoa tihkunut, että maanmittauslaitos on tehnyt osakuntaliitoksesta uuden karttaesityksen, mistä rajat kulkisivat. Uutta piirustuksessa on meidän esitykseen nähden, että se on tehty tilarajoja myöten. Kylinä siinä ovat mukana Lumimetsä, Alpua, Lampinsaari, joka teknisesti kuuluu Ilveskorpeen sekä Kuusirati”, Jari Törmikoski selvittää.

Hän myöntää, että rattaat valtion taholla liikahtavat hitaanlaisesti eteenpäin, eikä näitä asioita hetkessä viedä eteenpäin saati finaaliin.

Eniten tässä korpeaa Vihannin kunnan toiminta silloin kun Vihanti oli vielä Vihanti. Kunnan taholta asia ei edennyt oikeaan suuntaan. Ehkä siellä ei silloin tiedetty, miten juna kulkee. Nyt se kulkee oikeaan suuntaan ja toivottavasti finaaliin saakka”.

Vuosi sitten Vihannin kunta teki kuntaliitoksen Raahen kanssa, mutta Raahe ei ole tullut yhtään lähemmäksi. Kylmää kyytiä on Raahe meille antanut”, Jari Törmikoski totesi.

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot