Outi Pekkala (vas.) siirtyy Kelalla muihin tehtäviin ja jättää Oulaisten toimiston tehtävät Jatta Rajaniemelle.

 

 

Outi Pekkala (vas.) siirtyy Kelalla muihin tehtäviin ja jättää Oulaisten toimiston tehtävät Jatta Rajaniemelle.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten kansaneläkelaitoksen toimiston johtajana toiminut haapavetinen Outi Pekkala siirtyy vuoden vaihteessa Kelan muihin tehtäviin. Pekkala siirtyy hoitamaan Kelan Pohjois- Pohjanmaan vakuutuspiirin asioita kahdenkymmenen toimiston alueella Kalajoki- Kuhmo akselilla.

Työt lisääntyvät vuodenvaihteen jälkeen siinä määrin, että enää ei olisi ollut mahdollisuutta hoitaa Oulaisten toimistoa, mutta Ylivieskan toimistossa jatkan edelleen. Oulaisissa on ollut mukava työskennellä ja yhteistyö on paikkakunnalla sujunut hyvin”, Pekkala sanoo.

Pekkala tilalle tulee Jatta Rajaniemi Kalajoelta. Vuodenvaihteessa hän hoitaa kolmea toimistoa esimiestyötä. Kalajoen ja Oulaisten toimistojen Nivalan toimiston esimiestyö jatkuu alkuvuoden.

Nivalassa jatkan maaliskuun loppuun saakka ja sen jälkeen työ jatkuu kahdessa toimistossa, Kalajoella ja Oulaisissa”, Rajaniemi sanoo.

Jokainen arkipäivä ei Jatta Rajaniemi ole kuitenkaan tavattavissa Oulaisten toimistolla, mutta pari kertaa viikossa kuitenkin.

Fyysisesti Oulaisissa pari kertaa, mutta periaatteessa olen tavattavissa kaiken aikaa sekä yhteydessä Oulaisten toimistoon tarpeen mukaan. Kelalla on erinomaiset atk- ohjelmat ja videoneuvotteluja voidaan pitää Oulaisten toimiston kanssa, vaikka olenkin muualla”, Rajaniemi kertoo.

Kansaneläkelaitokselle hän on tullut töihin vuonna 2011, jolloin aloitti Ylivieskan toimistolla. Saman vuoden syksyllä hän siirtyi Kalajoen ja Nivalan Kelan toimistojen johtajaksi.

Vaikka olen aika tuore Kelan työntekijä, niin jo tällä kokemuksella tunnen itseni kelalaiseksi. Työ on mielenkiintoista, mutta samalla myös haastavaa”, Jatta Rajaniemi vakuuttaa.

Verkossa asioi jo kolmannes

Rajaniemi ja Pekkala sanovat, että viime vuosien aikana on Kela kokenut isoja myllerryksiä.

Toimintatapa on muuttunut. Asiakaspalvelussa on tapahtunut suurimmat murrokset, kun verkkopalveluihin on satsattu kuin myös puhelinneuvotteluihin. Paperimassasta on pyritty pääsemään eroon ja kiitettävästi on siinä onnistuttu. Asiakkaat ovat ymmärtäneet verkkopalvelun helppouden”, Outi Pekkala sanoo.

Yli kolmasosa asiakkaista lähestyy Kelaa verkon kautta. Sähköinen asiointi on myös nopeampaa ja sen myötä raha on myös nopeammin asiakkaan tilillä”, Jatta Rajaniemi tietää.

Vaikka verkko onkin näissä asioissa käytännöllinen, niin emme tietenkään unohda yksilöllistä palvelua. Asiakaspalvelu toimii toimiston aukiolo aikoina ja yksilöllistä palvelua asiakas voi varata puhelinpalvelun muodossa”, Rajaniemi ja Pekkala sanovat.

Jatta Rajaniemen lisäksi vuoden alusta Oulaisten Kelan toimistolla asiakkaita palvelee viisi henkilöä.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot