Piipsjärven uuden koulun rakentaminen alkoi nyt joulukuussa ja valmis se on ensi vuoden elokuuhun mennessä.

 

 

 

 

 

Piipsjärven uuden koulun rakentaminen alkoi nyt joulukuussa ja valmis se on ensi vuoden elokuuhun mennessä.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Piipsjärven liikuntasalissa oli perjantaina kahvi- ja joulutorttutarjoilu. Jouluisen tarjoilun syynä oli kylän uuden koulun rakentaminen, joka nousee vauhdilla vanhan, puretun koululla tilalle, liikuntahallin viereen.

Koulun rakentaminen alkoi nyt joulukuussa ja uusi koulu on oppilaiden käytössä kun lukuvuosi käynnistyy ensi vuoden elokuussa.

Koulu loppui Piipsjärvellä kahdeksan vuotta sitten, koulun sisäilmaongelmista johtuen. Siitä lähtien on kylällä ollut henki, että uusi koulu nousee Piipsjärvelle. Taistelu uuden koulun puolesta alkoi ja sen taistelun värikkäistä vaiheista kahvitilaisuudessa kertoi Piipsjärven Koulun Tuki ry:stä Raijo Rajaniemi.

Koulun rakentamisen suhteen on ollut näiden vuosien aikana moninaisia vaiheita. On ollut ylä- ja alamäkeä, mutta usko uuden koulun rakentamisen suhteen ei ole horjunut missään vaiheessa. Piipsjärven koulun tukiryhmä perustettiin nimenomaan sillä mielellä, että se alkaisi viedä kouluasiaa eteenpäin. Emme lähteneet viemään kouluasiaa eteenpäin Kyläyhdistyksen nimissä, joka meidän mielestä ei ollut asian suhteen oikea instanssi”, Rajaniemi totesi kahvikupin ääressä.

Taustalla teimme kaiken aikaa paljon töitä. Ensiarvoisen tärkeää oli meille, että kykenimme vaikuttamaan kaupungin valtuutettuihin, jotka sitten lopulta tekivät meille suotuisan päätöksen. Tärkeä seikka oli myös, että piipsjärviset valtuutetut olivat meidän kanssa samanhenkisiä”, Raijo Rajaniemi kiitteli.

Helpottunut olo’

Piipsjärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Portti sanoo, että nyt on helpottunut olo, kun koulun rakentaminen varmistui kaupunginvaltuuston päätöksellä.

Kun kaivuri tuli tontille ensimmäisen kerran, niin silloin olimme asiasta varmoja, että uusi koulu valmistuu Piipsjärvelle”, Portti totesi.

Uudesta koulusta kiitos kuuluu ennen kaikkea niille valtuutetuille, jotka näkivät asian toteuttamiskelpoiseksi ja omilla toimillaan mahdollistivat koulun rakentamisen”.

Hannu Portti myöntää, että Oulaisissa edetään kyläkouluasioissa vastoin yleistä, tämän päivän mallia. Kouluja lakkautetaan kiihtyvällä vauhdilla kaupungeissa ja kunnissa, mutta Oulaisiin rakennetaan aivan uusi koulu.

Emme ole antaneet periksi. Meidän omat laskelmat kertovat, että Piipsjärvelle kyläkoulu kannattaa rakentaa. Kannustamme muitakin kyläkoulujen puolustajia tutkimaan kuntien säästöpäätösten perusteet. Eräs merkittävä seikka kuntien kyläkoulujen säästöpäätöksissä on jälkiseurannan puute. Ilman sitä emme tiedä vuosien kuluttua, toteutuiko säästötavoite laskelmien mukaisesti vai ei”, Portti sanoo.

Piipsjärven Koulu Tuki ry on tehnyt omia laskelmia, jotka kertovat, että oppilaita uuteen kouluun riittää.

Tämänkin vuoden aikana on koulun vaikutuspiiriin syntynyt yksitoista lasta. Vihannin puolelta on myös ilmaistu kiinnostusta Piipsjärven uutta koulua kohtaan. Ja miten menee vielä osakuntaliitosasia Vihannin eteläpuolen kylien kanssa. Jos päättävät liittyä Raahesta Oulaisiin, niin ehkä vielä sitäkin kautta saadaan Piipsjärvelle uusia oppilaita”, puheenjohtaja Portti mietiskelee.

Hän sanoo, että Piipsjärven kouluasioista kirjoittaisi vaikka kirjan, kun kuvamateriaalikin on tarjolla todella runsaasti.

Sitä on vanhan koulun purkamisesta ja tarkasti kameran kanssa seurataan uuden koulun nousua”.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot