Vasemmistoliiton kansanedustaja Risto Kalliorinne vieraili maanantaina Oulaisissa ja tutustui muun muassa Yritystaloon.

 

 

 

Vasemmistoliiton kansanedustaja Risto Kalliorinne vieraili maanantaina Oulaisissa ja tutustui muun muassa Yritystaloon.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Maanantaina Oulaisissa vieraillut vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja Risto Kalliorinne kritisoi voimakkaasti valtion omistaman Itellan toimintaa tänä päivänä.

Kyseisen yhtiön toiminta voidaan kyseenalaistaa. En tiedä, mitä Itella ajaa takaa kun on irtisanomassa sopimuksia varhaisjakelun osalta Pohjois- Suomessa sekä nostamassa jakelun hintoja kymmeniä prosentteja sanomalehtien osalta päiväjakelussa. Nämä vaikeuttavat huomattavasti painetun median tilannetta, joka muutenkin on tukala. Törkeää toimintaa. Kun vielä muistetaan, että Itella on valtion omistama, niin tuntuu todella pahalta. Meidän kansanedustajien pitäisi voida vaikuttaa näihin asioihin, mutta on kylmä totuus, että meillä ei ole minkäänlaista sananvaltaa asiassa. Valtion omistamat yhtiöt on viety pois politiikasta ja tulos on näkyvissä. Ole siinä sitten kansalaisten asialla”, Kalliorinne puuskahti.

Risto Kalliorinne on huolestunut kun valtionyhtiöt unohtavat yhteiskunnallisen tehtävänsä ja vastuunsa voittoa tavoitellessaan.

Se on tiedossa, että sanomalehtiä tilataan yhä vähemmän ja kirjeposti alkaa käydä harvinaiseksi. Sitä en voi kuitenkaan ymmärtää, että Itella lähtee yksipuolisesti lähes 40 prosentilla korottamaan hintoja jakelun osalta eli tässä tapauksessa lehtiyhtiöt laitetaan maksumiehiksi. Tulostavoite ei voi mennä yhteiskunnallisen velvoitteen edelle. Ei tällä tavalla Itella voi toimia. Jakelun hintaa olisi pitänyt laskea ja hakea kannattavuutta sitä kautta. Roimat korotukset taitavat tietää sitä, että sanomalehtiä joudutaan lakkauttamaan ja irtisanomiset lisääntyvät Itellassa”, kansanedustaja mietiskelee.

Jakeluhinnat pitää olla kohtuulliset ja varhaisjakelu on turvattava koko Pohjois- Suomen osalta. Ei sanelupolitiikkaa”, Kalliorinne kiteytti.

Oulaskankaan puolesta

Vierailun aikana kansanedustaja Risto Kalliorinne vieraili myös Oulaskankaan sairaalassa.

Asiantuntijat ovat sanoneet, että jos synnytyksiä on yli tuhat, niin sairaalan synnytysosastoa ei kannata lakkauttaa. Oulaskankaalla on tämän vuoden aikana yli tuhat synnytystä, niin mielestäni synnytysosaston lakkauttaminen ei ole järkevä vaihtoehto. Raahen sairaalan synnytysosasto lakkautettiin kun siellä ei ollut riittävästi synnyttäjiä. Oulaskankaan tilanne on aivan toinen”, Kalliorinne sanoi.

Hän muistuttaa, että mikäli synnytysmatkat menevät kovin pitkäksi, niin synnyttäjälle riskit kasvavat liian isoksi.

Turvallisuudenkin kannalta Oulun eteläisessä osassa tarvitaan Oulaskankaan synnytysosastoa. Ehdottomasti kannatan, että synnytysosasto säilyy Oulaskankaalla”, Risto Kalliorinne toi esiin,

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot