Oulaisten kirkkovaltuusto piti kokouksensa ennen joulua poikkeuksellisesti kirkossa.

Oulaisten kirkkovaltuusto piti kokouksensa ennen joulua poikkeuksellisesti kirkossa.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Vanhan vuoden puolella, ennen joulua kokoontunut Oulaisten seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi seurakunnan kanttoriksi Heidi Löppösen Siilinjärveltä.

Kanttorin virkaan oli kolme hakijaa, joista kahdella oli vaadittava pätevyys virkaan. Hakijoista kirkkoneuvosto esitti valtuustolle, että se haastattelee hakijoista Heidi Löppösen sekä Tiina Ylimäen. Ylimäki perui kuitenkin hakemuksensa. Haastattelutilaisuudessa Löppönen antoi myös soitto- ja laulunäytteen. Kirkkoneuvosto teki valtuustolle esityksen, että Heidi Löppönen valittaisiin Oulaisten seurakunnan kanttorin virkaan. Kirkkovaltuusto hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Kanttorin virkaan valittu Heidi Löppönen on lähtöisin Haapavedeltä.

Rytkynkylällä olen lapsuuden ja nuoruuden viettänyt. Onhan tämä kuin kotiin palaisi takaisin, vaikka Oulainen ei minulle kovin tuttu kaupunki olekaan. Toki silloin lapsuusaikoina Oulaisissa kävimme muun muassa ostoksilla, mutta siellä on kuitenkin synnytty”, Siilinjärveltä, Majakan tavoittama Heidi Löppönen totesi.

Haapavedeltä hän lähti opiskelujen perässä Turkuun vuonna 2000, josta tie vei seuraavaksi Savon maisemiin Kuopioon sekä Siilinjärvelle.

Ympyrä on sulkeutumassa kun tulee paluu takaisin kotimaisemiin. Kun kanttorin virka Oulaisiin tuli avoimeksi, niin perheen kanssa mietimme asiaa ja ajatus lensi takaisin kotimaisemiin ja Oulainen alkoi tuntua ihan hyvältä vaihtoehdolta”, Löppönen kertoo.

Monet asiat avoinna

Hän ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa osannut sanoa, milloin muutto Oulaisin on mahdollinen ja milloin hän ottaa seurakunnan kanttorin viran vastaan.

Asiat ovat vielä avoinna kun perheessä on lapsia, joista yksi on vielä eskari- ikäinen ja toiseksi nuorin on koulussa. Muutto kesken koulukauden ei tapahdu kovin helposti. Tällä hetkellä vaikuttaisi, että Oulaisiin tulo olisi meidän kannalta kesällä paras vaihtoehto. Toki se riippuu hyvin pitkälle kanttorin sijaisesta, voiko hän hoitaa virkaa sinne saakka. Asioita on mietitty perheen kesken, mutta mitään lopullista ei ole sovittu”, Heidi Löppönen mietiskeli.

Oulaisten seurakunnan haastattelutilaisuudesta hän totesi, ettei se ollut paha lainkaan.

Oikeastaan ihan mukava, mutta pitihän siihen valmistautua”.

Heidin aviomies Arto on myös kanttori ammatiltaan.

Talousarvioesitys hyväksyttiin

Kirkkovaltuusto käsitteli kokouksessaan myös talousarvioesityksen vuodelle 2014 kuin myös toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2014- 2016.

Johtokunnat ovat tehneet esityksensä talousarvoksi ja toiminta- ja taloussuunnitelmaksi tilitasolla ja sanallisesti arvioineet tulevaisuutta vuoteen 2016 saakka. Johtokuntien esityksien pohjana ovat kirkkoneuvoston antamat raamit tälle vuodelle.

Kirkkoherra Matti Hirvilammi sanoi, että diakoniatomikunta halusi korottaa määrärahoja talousarvioon.

Kirkkoneuvostossa päädyimme kuitenkin pitäytymään entisessä eli diakoniatoimikunnan määrärahaa ei korotettu. Ei myöskään lähetystyön määrärahoja”, Hirvilammi kertoi.

Asian käsittelyn yhteydessä talouspäällikkö Mervi Heikkilä-Matinlauri kertoi, että Onnelan leirikeskus on tulossa myyntiin ja tavoitteena on, että vuoden 2015 aikana leirikeskus vaihtaisi omistajaa.

Talouspäällikkö kertoi myös kirkkovaltuustolle, että seurakunnasta erosi vuoden 2013 aikana 35 henkilöä ja liittyi kahdeksan henkilöä.

Kirkkovaltuusto hyväksyi yksimielisesti talousarvioesityksen kun myös toimintasuunnitelman.

Valtuustossa keskusteltiin myös mahdollisesti osakuntaliitoksesta, jossa osa Vihantia liitettäisiin Oulaisiin. Kirkkoherra Matti Hirvilammi totesi, että mikäli osakuntaliitos toteutuu, niin seurakunta joutuu lisäämään henkilökuntaa.

Jo nyt on henkilökunta tupella ja kovien paineiden alla”, Hirvilammi sanoi.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot