Ville Sorvoja on vielä tämän viikon poissa Ettan peleistä pienen polvivamman vuoksi. Polven kuntoutus on tapahtunut kotimaisemissa Oulaisissa.

 

 

Ville Sorvoja on vielä tämän viikon poissa Ettan peleistä pienen polvivamman vuoksi. Polven kuntoutus on tapahtunut kotimaisemissa Oulaisissa.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Huiman lentopallokasvatin Ville Sorvojan lähiajan tavoite on lentopalloseura Ettan menestymisen myötä myös saavuttaa maajoukkuepaikka ensi kesän aikana kun Suomi pelaa maailmanliigaa sekä EM- karsintoja.

MM- karsinnoista Suomi saavutti historiallisen kisapaikan 32 vuoden jälkeen. Saattaa olla, että tämä juna menee minun osaltani ohi. Luulen, että maajoukkueen MM- kisoissa muodostaa pelaajat, jotka olivat karsintapeleissä mukana. Maajoukkueen valmennusjohdosta on viestitelty, että maailmanliigaa sekä EM- karsintaa pelataan eri miehistöillä, joten saumaa saada pukea maajoukkuepaita päälle on mahdollista. Kutsu on jo tullut maajoukkueryhmää”, Ettan ykköshakkuri Ville Sorvoja kertoo.

Villen lentopalloura alkoi seitsemän vuotiaana Oulaisten Huiman lentopallokoulusta vuonna 1997.

En muista, mitä silloin lentopallokoulussa tehtiin, mutta lajiin heti tykästyin. Myöhemmin saimme kokoon myös oman joukkueen, jota vetivät Pertti Hanhikorpi sekä Oulasmaan Pete. Pelasimme yhdessä aina B- junnuihin saakka ja joukkueessa olivat mukana ainakin Jani ja Jussi Hanhikorpi, Pienipaavolan Pauli, Oulasmaan Aappo, Honganpuhdon Aki”, Ville muistelee.

Huimasta Ville ura jatkui 16- vuotiaana Kalajoen Lentopalloon, joka pelasi ykkössarjaa. Seuraavan kauden hän pelasi Ylivieskan Kuulassa ja seuraavaksi Himangalla.

Kolme pelikautta meni ykkössarjassa. Vuonna 2009 siirryin pelaamaan liigaa Sun- Volleyhin Ouluun kolmen kauden ajaksi. Kun seura lopetti toiminnan, niin Etta tuli uudeksi seuraksi”, Ville Sorvoja selvittää.

Sopimus loppuu tämän kauden jälkeen

Ettan kanssa Villellä on sopimus tämän kauden loppuun. Mitä sen jälkeen tapahtuu, niin sen puntarointi ei ole vielä ajankohtaista.

Pelataan nyt tämä kausi loppuun ja katsotaan sitten. Ettassa haluaisin jatkaa ja sieltäkin suunnalta on tullut viestiä kiinnostuksesta, mutta mitään ei ole vielä päätetty. Pelataan nyt”, keväällä rakennusinsinööriksi valmistuva Ville Sorvoja sanoo.

Ettan hakkuri myöntää, että joukkueen peli on kauden aikana ailahdellut. Sarjan kovia joukkueita vastaan Etta pelaa pääsääntöisesti hyvin kuten viimeksi muun muassa Kokkolan Tiikereitä vastaan. Siinä pelissä Tiikerit johtivat jo 0-2, mutta Etta kiristi ja voitti lopulta pelin 3-2.

Näin se on tahtonut olla. Kovia vastaan pelataan hyvin, mutta sarjataulukossa meidän alapuolella olevia joukkueita vastaan tahtoo tulla pohjakosketuksia, kuten kävi Joensuussa”, Sorvoja vahvistaa.

Joukkueella kymmenen harjoitusta viikossa

Joukkueena Etta harjoittelee noin kymmenen kertaa viikossa. Arkipäivisin on pääasiassa kaksi treeniä.

Aamuharjoitus on enemmän syöttö- ja vastaanottotreeniä ja illalla enemmän pelinomaista harjoittelua. Punttitreeniä vedetään myös viikolla, mutta sitä kevennetään, mitä lähemmäksi peli tulee. Näiden lisäksi on myös omatoimista harjoittelua, joka on enemmän huoltavaa harjoittelua”.

Ville Sorvoja sanoo, että hän pitää valmentaja Olli Kuoksan treeneistä.

Hän on vaativa valmentaja, mutta myös räiskyvä persoona, joka näkyy varsinkin otteluissa. Kuoksa vaatii pelaajilta kovaa asennetta ja antaa myös rakentavaa palautetta. Kaikesta näkee, että hänellä pelikokemusta aikaisemmilta vuosilta”, 194 senttiä pitkä ja 354 sentin ulottuvuuden omaava Ville Sorvoja sanoo.

Omasta pelistään Ville toteaa, että se ei ole vielä valmista. Eniten hän perää itseltään parempaa torjunta- sekä puolustuspelaamista.

Niissä asioissa on parantamista kuin myös varmuutta hyökkäyspeliin. Virheitä tahtoo tulla”, Ville myöntää.

Ville Sorvoja ei ole suvun ainoa lentopallon huippumies. Hänen setänsä Reijo muistetaan 1990- luvun alkupuolelta huippupelaajana muun muassa Keski- Savon Paterista.

Aikoinaan näin jotain videoita Reijon peleistä, muta enpä muista niistä sen enempää. Nyt olisi kiva katsoa niitä uudestaan, minkälaista lentopallo oli silloin”.

Eikä Ville ole Sorvojan perheen ainoa huippulentopalloilija. Sisko- Anni pelaa naisten Mestaruusliigaa Pihtiputaalla LiigaPlokissa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot