Sportin maalilla riitti toisella jaksolla maalitilanteita, joista Huima iski palloa maaliin.

 

Sportin maalilla riitti toisella jaksolla maalitilanteita, joista Huima iski palloa maaliin.

 

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Huiman futsal-naiset esittivät kauden parasta peliään sarjan kärkiottelussa Vaasan Sportia vastaan. Jämäkkä esitys koko pelissä ei jättänyt jossittelulle sijaa ja vaasalaiset saivat matkata takaisin Vaasaan pakkanen sekä 7-1 tappio niskassaan. Puoliajalla oli tilanne 2-1.

Ottelun ratkaisu oli kotijoukkueen erittäin tiivis sekä kurinalainen puolustuspelaaminen. Tiiviillä pelillään OuHu riisui vastustajan aseista, eikä antanut Sportille mitään mahdollisuutta ylivoimahyökkäyksiin, joka on aiemmissa otteluissa ollut joukkueen ykkösase. Kun kotijoukkue myös hyökkäsi räväkästi, eikä turhia näprännyt hyökkäysrakentelussa, niin se antoi joukkueelle lukuisan määrän ylivoimahyökkäyksiä, eikä niitä OuHu jättänyt käyttämättä.

Loistava esitys koko joukkueelta, joka tässä pelissä oli mukana vain kuudella kenttäpelaajalla, mutta joukkue oli sitä pippurisempi ja hyvä henkinen. Sairastelut ja loukkaantumiset olivat karsineet joukkueen rivistöä. Kun vielä Kaisa Kotka sekä Emmi Niskakangas ovat jättäneet joukkueen ja keskittyvät jo tulevaan jalkapallokauteen, niin penkillä oli tilaa. Uutena pelaajana joukkueeseen tulee mukaan Haukiputaan Pallon kantaviin voimiin kuulunut, hyvällä asenteella pelaava Riikka Kannisto. Tähän peliin hän ei vielä ehtinyt mukaan, mutta on mukana seuraavassa ottelussa, jonka OuHu pelaa Vaasassa.

Huiman valmentajan Kimmo Mattilan suupielet olivat pelin jälkeen voimakkaasti ylöspäin. Joukkueen pelistä Mattila loisti tyytyväisyyttään.

Sport on hyvä joukkue, mutta tänään he olivat aseettomia kun iskettiin peliin kiinni heidän vahvuuksillaan. Puolustettiin tiiviisti ja hyökättiin nopeilla vastaiskuilla. Joukkueen liike oli myös hyvällä tasolla”, hymyilevä Mattila totesi pelin jälkeen.

Mielestäni tässä ottelussa näkyi myös, että joukkueella oli hyvä treeniviikko alla. Joukkueella oli henki päällä ja halu taistella sarjapisteistä. Työteliäs ja hyvä esitys”, valmentaja kiitteli.

Ratkaisu toisella jaksolla

Ensimmäisen pelijakson joukkueet pelasivat 2-1 numeroilla. Sport meni johtoon kuudennella peliminuutilla. Huima haki hanakasti tasoitusta ja jakson pelitapahtumiin oli oikeutettu, että kotijoukkue tasoitti jakson loppupuolella. Sofia Matikainen tuhri läpiajosta pallon tolppaan, mutta heti perään Emmi Liias petasi Sofialle uuden paikan, eikä hän nyt erehtynyt. Heti perään ottelun parhaan pelaajaan, Huiman Veera Vääräkosken, kärkkäri lauloi maalilaulua niin 2-1 numerot olivat oikeutetut.

Toisen jakson OuHu aloitti räväkästi. Heti jakson alkuun Vääräkoski iski 3-1 osuman komean kuvion päätteeksi ja kun Emmi Liias iski reboundista 4-1, niin hyvissä ajoin alkoi Sportin selkä jo suoristua. 5-2 numerot latoi taululle jälleen Emmi Liias ja aivan upean syöttöpelin jälkeen. Maali oli kuin konsanaan kuuluisa neuvostoliittolainen jääkiekkomaali klap- klap- klap tyyliin vuosikymmeniä sitten. Veera Vääräkoski tykitti vielä 6-1 ja loppunumerot iski Emmi Liias tyhjään Sportin maaliin Sini Ståhlin upeasta tarjoilusta.

Huiman tasaisesta joukkueesta palkittiin, otteluisännän Oulaisten kaupungin tähtipelaajina Sofia Matikainen sekä Emmi Liias. Parhaana pelaajana palkittiin Veera Vääräkoski. Maalivahti Johanna Yrjölän teki muutama huipputorjunnan.

Sportin palkittu oli Sanna Keromaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot