Osakuntaliitoksen puolestapuhuja Jari Törmikoski toi vahvasti esiin oman kantansa osakuntaliitoksen tiedostustilaisuudessa. Vasemmalla Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Malkamäki sekä oikealla seisomassa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

 

Osakuntaliitoksen puolestapuhuja Jari Törmikoski toi vahvasti esiin oman kantansa osakuntaliitoksen tiedostustilaisuudessa. Vasemmalla Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Malkamäki sekä oikealla seisomassa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Lampinsaaren koulu ja lukio sekä terveysasema säilyvät, päiväkoteja yhdistetään

Ari Vilminko

VIHANTI

Raahen kaupungin järjestämä osakuntaliitosasia Vihannissa viime viikolla oli mannaa osakuntaliitosta vastustavien korville. Ilmassa velloneilta huhuilta kaupungin johdon taholta vakuuteltiin, että ne ovat vain huhuja. Jokainen huhu ammuttiin yksi toisensa perään alas.

On muun muassa puhuttu, että Lampinsaaren koulu lakkautetaan vuoteen 2020 mennessä.

Ei lakkauteta, kun koululaisten määrä on Lampinsaaressa kasvussa”, Raahen sivistyspalvelukeskuksen johtaja Ritva Mattila vakuutteli.

Kaupungin kouluverkkoselvitys on tehty yhden ihmisen voimin ja siinä näkyy hänen näkemyksiään. Onneksi saamme käyttää maalaisjärkeä ja tehdä omia päätöksiä. Koululaisten määrä on Lampinsaaressa kasvussa kuin myös kirkonkylän koululla eli ei ole merkkejä lakkauttamisista”, Mattila painotti.

Päiväkoteja ei myöskään lakkauteta vaan yhdistetään kirkonkylällä saman katon alle neljä eri ryhmää.

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen sanoi Vihannin lukiosta, että se ei ole lakkautuslistalla ellei sitten oppilaat halua siirtyä isompiin ryhmiin.

Nyt siellä on pienet ryhmät ja sen osalta ovat myös oppilaat ilmaisseet tyytymättömyyttään. Tilanne on sitten toinen, jos lukiossa ei ole oppilaita”, Karjalainen maalaili.

Eikä ole ollut mitään puhetta myöskään terveysaseman lakkauttamisesta yhdistymissopimuksen jälkeen eli kolmen vuoden kuluttua”, kaupunginjohtaja ampui alas tämänkin huhun.

30% maa-aluetta siirtyisi Oulaisiin

Tilaisuuden järjestelyjä junaillut, vihantilainen, Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Malkamäki esitteli runsaslukuiselle yleisölle maanmittaushallituksen piirtämää liitoskarttaa.

Jos osakuntaliitos toteutuu, niin 30 prosenttia Raahen maa-alueesta siirtyy Oulaisiin. Raahen kaupunki omistaa alueelta 52 kiinteistöä, yhteispinta- alaltaan 370 hehtaaria. Kiinteistöihin kuuluu muun Lampinsaaren koulu, joka on käsittääkseni erittäin hyvässä kunnossa. Nämä Oulaisten kaupunki joutuu lunastamaan, jos osakuntaliitos toteutuu”, Malkamäki kertoi yleisölle.

Raahen kaupungin johdon taholta vahvistettiin lunastaminen.

Oulaisissa täytyy olla hyvä kassa, että se pystyy ne lunastamaan”, yleisön joukossa ollut osakuntaliitosta vastustava Eino Lumiaho totesi.

Emme suostu osakuntaliitokseen’

Asia ei ole yksinkertainen, mutta tulemme taistelemaan loppuun saakka, että vanha Vihanti säilyy. Raahen kanta on, että emme suostu osakuntaliitokseen emmekä luovu 5,5 prosenttimäärän ihmisistä. Liitosasia on kummankin valtuuston käsittelyssä ilmeisesti helmikuun aikana. Kaupungit lähettävät lausuntonsa ministeriölle ja lopullisen päätöksen asiassa tekee valtiovarainministeriö”, hallituksen puheenjohtaja Kari Malkamäki selvitti.

Malkamäki kertoi myös tuvan täyteiselle yleisölle, että raahelaisista Oulaisten terveyspalvelujen käyttäjiksi on siirtynyt 80 henkilöä. Tähän Lumiaho totesi, että se on paljon vähemmän kun hänen korviinsa oli kuulunut, että siirtyjiä on jo tuhannen luokkaa.

Yleisön joukosta Martti Kauralan suunta oli selvä.

Suunta on valittu jo aiemmin ja siinä on hyvä pysyä. En kannata osakuntaliitosta, vaikka asun Lumimetsän takamailla”.

Kuulemisaikana Raaheen on toimitettu allekirjoitettuja liitosta puoltavia kannanottoja kolmetoista ja vastustavia 541. Oulaisten kaupungintalolle on puolestaan tuotu Jari Törmikosken tuomana hieman vajaa 600 puoltavaa allekirjoitusta osakuntaliitoksesta.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot