Päivi Ollikainen eli Ida Elina on uuden sukupolven kanteleensoittaja. Kuva: Hannu Ali-Löytty

 

 

 

Päivi Ollikainen eli Ida Elina on uuden sukupolven kanteleensoittaja. Kuva: Hannu Ali-Löytty

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Koko lapsuuden sekä nuoruuden ajan musiikin kanssa tekemisissä ollut, Oulaisista kotoisin oleva Päivi Ollikainen tunnetaan tänä päivänä paremmin musiikkipiireissä taitelijanimellä Ida Elina. Musiikki on täyttänyt hänen elämän ja täyttää jatkossakin, sillä hän musiikin ammattilainen, soittimenaan kannel. Hän on myös laulaja- lauluntekijä.

Ida Elina on uuden sukupolven kanteleensoittaja. Hänen soittotyyliään ei voi verrata lainkaan perinteiseen kanteleen soittoon. Alan ammattilaiset kuvaavat Ida Elinan soittotyyliä sekä musiikkia omaleimaiseksi kantelegospeliksi. Hänen soittimensa on valmistanut Pekka Lovikka ja se on 39 kielinen konserttikantele.

Ohjelmisto koostuu pääosin minun omasta tuotannosta, sävellyksistä ja sanoituksista. Mukana on myös hieman muuta ohjelmistoa. Michael Jackson sekä Whitney Houstan ovat olleet minulle musiikilliset innoittajat ja ohjelmistossa on myös Jacksonin tuotantoa”, Oulaisten lukiosta vuonna 2005 ylioppilaaksi kirjoittanut Päivi kertoo.

Hän on julkaissut jo kaksi albumia. Songs of Freedom julkaistiin kesällä 2012 ja viime syksynä tuli markkinoille joululevy, Valoisaa joulua.

Joululevyllä on tuttua joulumusiikkia kuin myös minun omaa tuotantoa. Joululevy pääsi aina valtakunnan soittoon asti radiokanavilla”, Ida Elina sanoo.

Ai niin Päivi, mistä tulee taiteilijanimi Ida Elina?

Se tulee minun toisista nimistä. Mietin pitkään, mikä olisi sellainen lyhyt ja ytimekäs nimi. Jotenkin tuntui, että jos käytän nimeä Päivi Ollikainen, niin se ei ole kovin iskevä. Ida Elina tuli esiin ja se tuntui hyvältä”.

Lukiosta Sibelius- Akatemiaan

Kun Päivi kirjoitti ylioppilaaksi, niin samana vuonna alkoi opiskelu Sibelius-Akatemiassa, jonne hän pääsi heti ensimmäisellä yrittämällä. Vuonna 2012 hän valmistui musiikin maisteriksi. Vuoden verran opiskelujen lomassa Päivi oli vaihto- oppilaana Japanissa vuonna 2009.

Japani on Japani, mutta siellä ollessa tapahtui käännekohta. Tuli fiilis, että miksi en alkaisi jalostamaan omanlaatuista soittotyyliä kanteleella. En tiedä, miksi tämä elämys syntyi juuri Japanissa, mutta sieltä oma musiikki alkoi syntyä”.

13- vuotiaana kanteleen soittamisen aloittanut Päivi Ollikainen sanoo, että varsinaisesti kannel tuli voimakkaimmin mukaan Sibelius- Akatemiassa.

Poppi ja kannel löysivät toisensa. Se imaisi mukaansa ja nyt olemme siinä vaiheessa, että hoppua pitää keikkojen sekä musiikillisten työpajojen kanssa, joissa pääsoittimena on kannel. Viime viikonloppuna oli Ylivieskassa kantelesoittajien työpaja, jossa olin mukana. Pari viikkoa sitten konsertoi Kokkolassa, jossa oli myös työpaja- toimintaa”, Ida Elina selvittää.

Ja vielä baletin alkeita

Helsingin Lähetysseurakunnalle löytyy myös Päivi Ollikaiselta aikaa. Seurakunnassa hän toimii kuoron johtajana.

Tuntuisi, että musiikki täyttäisi jo tunnit kellossa, mutta mitä vielä, aikaa hänellä jää vielä ainakin yhdelle harrastukselle.

Aloitin ihan vasta aikuisbalettikurssin Helsingissä. Se on mahtavaa ja hyvää vastapainoa musiikille. Pienellä porukalla on hauskaa balettitunneilla”.

Oulaisissa tiedetään, että Ollikaisen sisarukset ovat sinut musiikin kanssa.

Hanna- sisko oli jo mukana soittamassa huilua joululevyllä ja olemme myös esiintyneet yhdessä. Anna-Kaisa ei ole vielä ollut mukana, mutta eihän sitä tiedä, vaikka triona joskus esiintyisimme”, Ida Elina miettii.

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot