Suomen kestävyysjuoksijoiden huippuihin kuuluva Elina Lindgren on tuttu kasvo Oulaisten Kuntopisteellä, kun Oulaisten yläasteen opettajan tehtäviltään ehtii.

 

 

 

Suomen kestävyysjuoksijoiden huippuihin kuuluva Elina Lindgren on tuttu kasvo Oulaisten Kuntopisteellä, kun Oulaisten yläasteen opettajan tehtäviltään ehtii.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Kuntopisteen yrittäjä Tapani Sipilä on laajentanut kuntosalin toimintaa niin salin fyysisten tilojen suhteen kuin myös kuntosalilaitteilla.

Hierontahuone purettiin kokonaan pois ja sieltä saatiin noin 20 neliöä lisää tilaa kuntosalin puolelle. Hierontahuone on nyt pienemmässä tilassa, entisessä koiraruokien tiloissa. Koiraruuan siirsimme eri paikkaan erilaisilla järjestelyillä. Pesulapalvelut lopetin kokonaan”, Tapani Sipilä kertoo kuntosalin muutoksista.

Kun salin puolelle tuli lisää tilaa, niin salivarustusta myös lisäsin. Spinningosastolle saimme myös lisätilaa noin 14 neliöä ja nyt verhon takana on 30 pyörää eli saman verran kuin isompien kaupunkien kuntosaleilla. Spinning onkin saavuttanut ison suosion Oulaisissa, sillä tunneilla on käytössä lähes kaikki pyörät. Yleensäkin ottaen kuntosalin käyttö on kasvanut kaiken aikaa ja on ollut todella hieno huomata, että nuoret viihtyvät myös salilla. Yritykset ovat myös ostaneet työntekijöilleen saliaikaa. Ehkä täällä on ymmärretty kuntoilun merkitys sekä salin käytön edullisuus. Hintataso on huomattavasti edullisempi, kun sitä verrataan samankokoisiin saleihin muualla, joissa on samanlainen varustetaso”, Sipilä tietää.

Salin laajennukseen kaksi syytä

Tapsa sanoo, että kuntosalin laajentamiseen oli kaksi seikkaa. Ensimmäinen tuli palautteen kautta kun salia moitittiin ahtaaksi ja välineitä toivottiin lisää.

Huutoon vastasin ja se oli hyvää palautetta, sillä se näkyy nyt salin käytössä. Mukaan on tullut uusiakin kasvoja. Salivälineitä on myös kaiken aikaa laitettu lisää, kuten viimeksi viisi spinning- pyörää. Lisää uusia laitteita on myös tulossa, kun kävin vasta tutustumassa Tanskassa uusiin laitteisiin. Sieltä löytyi muun muassa uusia monitoimilaitteita, jotka ovat tulossa. Toinen syy salin laajentamiseen oli hieronta, jota olen tietoisesti vähentänyt, enkä tarvinnut enää niin isoa hierontahuonetta. 20 vuoden hieronta alkaa itse hierojassa tuntua”, Tapsa tunnustaa.

Hän sanoo, että kun aloitti kuntosalitoiminnan, niin hieronta oli silloin ykkösasia ja salilaitteet rekvisiittana.

Nyt asiat ovat päinvastoin. Kuntosali on ykkösasia. Toki hierontapuolella riittäisi hoidettavia ja sillä saralla on töitä, mutta olen niitä tietoisesti vähentänyt itseni vuoksi. Kädet eivät tahdo enää olla samat kuin 20 vuotta sitten”.

Salilla tilaa noin 400 neliöä

Kun Oulaisten Kuntopiste muutti nykyisiin tiloihin vuonna 2006, niin muutos salin osalta on ollut iso. Tapsa muistelee, että salilaitteille oli silloin tilaa 160 neliöä. Nyt salilla on tilaa hieman vajaa 400 neliöä ja erilaisia kuntoilulaitteita on noin 60, joista osa on kuntoilun monitoimilatteita.

Aiempina vuosina on totuttu Oulaisissa siihen, että Tapsa vetää vielä erillisiä jumppatunteja. Tänä päivänä hän on muiden jumppautettavana.

Maanantai- iltaisin käyn tunnin jumpassa Jauhinkankaan koululla Sami Eskolan tunnilla. Se on täyden kympin jumppaa mukavassa porukassa. Kun kevät lähenee, niin luonto vetää puoleensa kuntoilemaan ja tietenkin oman salin laitteita käytetään”, Sipilä totesi omasta kuntoilustaan

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot