Oulaisten Osuuspankin jäsenmäärä kasvoi viime vuonna. Toimitusjohtaja Jari Anttilan mukaan jäseniä oli kaikkiaan 5 485.

 

Oulaisten Osuuspankin jäsenmäärä kasvoi viime vuonna. Toimitusjohtaja Jari Anttilan mukaan jäseniä oli kaikkiaan 5 485.

 

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Osuuspankin liikevoitto viime vuoden osalta oli 839 000 euroa. Se on runsaat 37 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.

Tulosta heikensi korkokatteen 19 prosentin lasku. Tulosta heikensi myös myytävissä olevien rahoitusvarojen nettotuoton lasku 400 000 eurolla. Käytännössä ero johtuu siitä, että edellisenä vuonna myimme omistuksessamme olleita osakkeita pois, emme nyt päättyneellä tilikaudella”, Oulaisten Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Anttila selvittää.

Palkkituotot pankilla lisääntyivät seitsemän prosenttia, joka pääosin johtuu siitä, että asiakkaat käyttivät aiempaa laajemmin pankkipalveluja kuin myös asiakasmäärän kasvusta.

Asiakas- ja jäsenmäärät kasvoivat viime vuoden aikana. Uusia jäseniä saimme 216 ja jäsenmäärä vuoden lopussa oli 5 485 henkilöä. Uusia asiakkaita pankkiimme tuli 316, koko asiakaskannan ollessa 10 773 henkilöä. Asiakasbonuksia pankki maksoi ennätykselliset 594 000 euroa”, Anttila luettelee.

Osuuspankin vakavaraisuus vahvistui vuoden aikana. Vuoden lopulla se oli 35,2 prosenttia.

Se kertoo siitä, että pystymme hyvin vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin”.

Vuoden 2014 talousnäkymistä toimitusjohtaja Anttila totesi, että se tuo toiveikkuutta kun vienti alkaa pikkuhiljaa vetää. Hän arvioi, että vuosi 2015 näyttäisi olevan tätä vuotta valoisampi.

Talouskasvu vahvistuu kuluvan vuoden aikana ja yltää keskimäärin 1,7 prosenttiin. Kasvun ennustetaan perustuvan viennin virkistymiseen, joka on meidän veturi”, Anttila ennakoi.

Kun korot ovat matalalla, niin toimitusjohtaja Jari Anttila muistuttaa kuluttamisesta.

Talletusvaroja ei kannata pankkitileillä makuuttaa vaan laittaa ne kiertoon. Elvyttävää toimintaa tarvitaan taantuman aikaan”.

Merijärven konttorin aukioloaikaan tulee muutoksia huhtikuun alusta. Toimitusjohtaja Anttila sanoo, että huhtikuusta alkaen Merijärven konttori on avoinna maanantaisin, torstaisin sekä perjantaisin.

Kävijämäärän alentuminen muuttaa aukioloaikoja. Konttoripalvelut toimivat Merijärvellä maanantaisin koko päivän sekä torstaina ja perjantaina klo 13.00 saakka. Maanantaisin paikalla on kassapalveluhenkilön lisäksi asiantuntija, joka pystyy hoitamaan vaativaa rahoitusta säästämistä sekä vakuutusasioita”, Anttila kertoo.

Uusi kerrostalo suunnitelmissa

Laaksojen OP- Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Jouko Järvelä sanoo, että Oulaisissa on tarvetta hyvätasoisille kerrostalohuoneistoille.

Senaatti- kerrostalossa on vielä muutama osake myymättä, mutta uskon, että ne menevät piakkoin. Uusi kerrostalo on suunnitelmissa ja sille on tarvetta, sillä Oulaisiin on muuttohalukkuutta”, Järvelä tietää.

Tälle vuodelle on tavoitteena asuntomyyntipuolella 25 prosenttiyksikön kasvu kauppalukumäärään Oulaisissa. Viime vuonna teimme 48 asuntokauppaa Oulaisissa sekä yhden lomaosakekaupan. Asuntojen keskihinta oli hieman yli 74 000 euroa ja neliölle 1 074 euroa”, toimitusjohtaja kertoo.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot