Saksalaisen Luigi Colanin tapettikoristeet ovat Sisustus Trendon omistajan Sirkka-Liisa Kinnusen mieleen.

Saksalaisen Luigi Colanin tapettikoristeet ovat Sisustus Trendon omistajan Sirkka-Liisa Kinnusen mieleen.

Kaisa Hietala

YLIVIESKA

Silmäni nauliintuvat kultaiseen kruunulaattaan. Niitä on itse asiassa kolmea erilaista. Ylivieskalaisen sisustusliikkeen Trendon Sirkka-Liisa Kinnunen etsii kansion ja näyttää lisää esimerkkejä. Ne ovat kuin suuria koruja, jotka ovat kauniinvärisiä, näyttäviä ja mielenkiintoisen muotoisia. Kyseessä on tapettikoristeet, joita käytetään harkiten ja vain jotain tiettyä seinän yksityiskohtaa korostamaan.

Olemme käyttäneet tapettikoruja varsinkin ravintoloiden sisustuksessa”.
Sirkka-Liisa Kinnusen sisustusliike on toiminut viisi vuotta ja löytänyt paikkansa ylivieskalaisena sisustustavaratalona. Näyteikkunoista saa äkkipäätään sen käsityksen, että kyseessä on sisustustuotteita tarjoava myymälä, mutta sekään ei pidä paikkaansa. Kyseessä on sisustussuunnittelutoimisto ja laadukas sisustustavaramyymälä, josta saa kerralla lähes kaiken sisustuksen toteuttamisessa tarvittavan materiaalin.

Tiimiini kuuluu lisäksi suunnittelija Minna Salmela sekä markkinointiin ja tekniseen piirtämiseen erikoistunut Mari Puranen”.

Puolet yksityisiä ja julkisia

Sisustussuunnitelmista Trendon työt jakaantuvat puoleksi yksityiskoteihin ja puoleksi julkisiin tiloihin. Juuri nyt on toteutuksessa iso sisustustyö, jossa yrityksen kolmihenkinen tiimi on paneutunut Pyhäjärven uimahallin aulatilojen, pesu- ja pukuhuoneiden sekä saunan sisustussuunnitelmaan ja sen toteuttamiseen.

Työ on haastava, sillä sisustusta suunnitellessa piti ottaa huomioon olemassa olevat määräykset. Esimerkiksi lattioissa piti olla tietty karkeusaste, materiaalien piti sietää jatkuvaa kosteutta, tiloissa huomioitiin esteettömyys, puhtaana pito, käytännöllisyys ja tilojen viihtyisyys ja kulutuksen kestävyys”, Kinnunen luettelee.

Trendon kädenjälkeä on nähtävissä julkisissa tiloissa monen tyyppisenä sisustussuunnitteluna. Äskettäin uusissa tiloissa avajaisia viettänyt H+Autohuolto Sauli Kinnunen, Ruutihaantiellä edustaa sisustukseltaan Autofitin värimaailmaa.

On punaista seinää ja punaiset nojatuolit. Korostukseksi yhdelle punaiselle seinälle Marko Mäki maalasi vielä autofikurin”, Sirkka-Liisa Kinnunen kertoo.

Lisää julkisia sisustustöitä on Ylivieskassa esimerkiksi Chic Fashion Outlet, Puustellikeittiöiden myymälä samassa talossa ja Ravintola Käenpesän sisustus.

Sisustussuunnittelun lisäksi Trendosta saa myös sisustusneuvontaa. Saattaa olla, että asiakas remontoi vain yhden tietyn kohdan kodistaan ja tarvitsee sitä varten neuvonta-apua, jota saa myös Sirkka-Liisan yrityksestä.

Työ on puhunut puolestaan. Työtä on ollut runsaasti ja siitä olen kiitollinen asiakkailleni ja omalle henkilökunnalleni. Tunnen onnistumisen iloa, kun asiakas sisustaa ensin jonkun osan kotiaan neuvojemme pohjalta ja tulee sen jälkeen kysymään uudelleen ja uudelleen apuamme kodin muihin kohteisiin”.

Keltaista on tulossa

Kevät tuo aina tulleessaan jotain uutta sisustukseenkin, vaikka suuret sisustuslinjat ovat ajattomia.

Keltainen ja korallinpunainen sekä pastellisävyt löytyvät kevään sisustustekstiileistä”.
Siten sisustuksen uudistamisessa riittää vain tekstiilien vaihtaminen, jopa muutaman uuden muodikkaan tyynyn hankkiminen.

Sisustussuunnitelmaa tilaavat asiakkaat tuovat yleensä Sirkka-Liisan pyynnöstä ensimmäiseen suunnittelutapaamiseen sisustuskuvia, joista voi päätellä osaltaan asiakkaan sisustustoiveita ja haastattelemalla asiakasta niihin saa varmistuksen. Yhteisen näkemyksen pohjalta Sirkka-Liisa Kinnunen ja tiimi lähtevät suunnittelemaan asiakkaalle kokonaisuutta.

Jos Sirkka-Liisa Kinnunen sisustaisi omaa kotiaan uudelleen, hän valitsisi nyt pelkistetyn sisustuksen sijasta runsaamman sisustustyylin.

Olen ihastunut Rivièra Maisoniin, joka edustaa hienostunutta maalaisromanttista tyyliä, mutta josta löytyy myös modernia ja pelkistetympää”

Kodin tekstiileissä ja astioissa Kinnunen suosii esimerkiksi aikanaan Kennedyjenkin suosimaa Gant HoME:a ja sisustustuotteissa vielä tanskalaista Lene Bjeurreä.

Ne kaikki ovat erittäin kestäviä ja laadukkaita, kaiken kaikkiaan helppoja yhdistää muuhun kodin sisustukseen”, sanoo haastateltava.

Yrittävä perhe

Sisustusliikkeessä nimi, Trendo, on alun alkujaan yrittäjäpuolison, Sauli Kinnusen, keksintö. Nivalalaisesta maalaistalosta lähtöisin oleva Sirkka-Liisa Kinnunen on tottunut lapsesta asti ajattelemaan yrittäjämäisesti. Siksi ei ollut ihme, että hänestä tuli yrittäjä.

Kinnusen perheessä ei riitä, että molemmat vanhemmat ovat yrittäjiä, sillä Trendon viereinen liike on parturi-kampaamo Marilyn ja sen omistaja on Kinnusten tytär Soile.

Minulla on aivan ihana työ, kun saan olla toteuttamassa ihmisten unelmia ja haaveita”, Sirkka-Liisa Kinnunen kiittää.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot