Kokous valtuutti Jouni Aitto-ojan jatkamaan edelleen kerhon puheenjohtajana.

 

Kokous valtuutti Jouni Aitto-ojan jatkamaan edelleen kerhon puheenjohtajana.

 

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman vuosikokous pidettiin viime viikolla Yritystalon auditoriossa. Paikalla oli viitisenkymmentä kerhon jäsentä, jotka yksimielisesti valtuuttivat Jouni Aitto-ojan jatkamaan Wanhan Woiman puheenjohtajana.

”Tämä on sitten viimeinen vuosi puheenjohtajana. Vuoden kuluttua valitaan kerholle uusi puheenjohtaja, kuten silloin sovittiin, kun minut valittiin ensimmäisen kerran kerhon puheenjohtajaksi”, Aitto-oja sanoi.

Viidestäkymmenestä jäsenestä ei kuitenkaan kukaan muistanut tällaista sopimusta.

Hallitukseen valittiin seuraavalle kahdelle vuodelle Riitta Honkimaa, Leila Laukkanen, Seppo Sallmen, Eero Pietarila sekä Reijo Grekula. Vuoden 2014 hallituksessa jatkavat edelleen Jan-Erik Hakalax, Raimo Pääkkö sekä Esko Järvenpää. Varajäseninä ovat Tomi Ukonmäki, Matti Perälä ja Kauko Nikula.

Vuosikokouksessa käytiin läpi mennyt vuosi Wanhan Woimin silmin. Puheenjohtaja Jouni Aitto-oja sanoi, että vuosi oli hyvä kerholle.

”Teimme tilikaudella hyvän plusmerkkisen tuloksen, joka oli ylijäämäinen reilun 23 000 euroa. Kerhon jäsenmäärästä teimme tarkemman laskennan ja tarkennettu jäsenmäärä on 1 032 jäsentä, joka on hieman pienempi kuin vuotta aiemmin, mutta vain hieman”, Aitto-oja muotoili.

Viime vuonna Konepäivillä, juhlavuotena tehtiin uusia ennätyksiä. Puheenjohtaja kertoi, että lippuja myytiin 14 126 kappaletta ja vieraita kävi noin 21 000.

”Nämä ovat suurimmat määrät koko Konepäivien historiassa. Lipunmyynnissä ennätys petraantui noin tuhannella lipulla”, velattoman yhdistyksen puheenjohtaja Jouni Aitto-oja kehaisi.

Heinäkuun alussa pamahtaa

Vuosikokouksen yhteydessä käytiin läpi myös kerhon kuluvan vuoden toimintasuunnitelmaa. Pääosa toiminnasta rakentuu tietenkin Konepäivien ympärille, jotka järjestetään 4.-6. heinäkuuta.

”Päivien pääteemaksi on valittu Kisällistä mestariksi. Alateemoina ovat Maamoottoreiden viisi vuosikymmentä, Ratojen kilpapyörät sekä Traktoreiden vuosikymmenet”, puheenjohtaja kertoo.

Kerhon sihteerin Tuula Aitto-ojan mukaan Käpylän vanhalla koululla vietetään lauantaina, 5.7 teemapäivää Kahden kauppa- hääperinteitä vuosikymmenten varrelta.

”Pappi on silloin lauantaina koululla paikalla vihkimistä varten”, Tuula paljastaa.

Viikonlopun aikana on perinteisesti mopedeilla Piipsjärven ympäriajo sekä lauantaina Iltacruising vanhoille autoille. Lättähattu liikennöi lauantaina Oulun ja Oulaisten välillä. Perinnekeskuksessa ja kakkoshallissa järjestetään edelleen työnäytöksiä ja näyttelyitä eri teemoilla.

”Käpylän piha- alueella nähdään myös teatteriesityksiä. Pirkka- Hämeen Jätkäperinneyhdistys viihdyttää jälleen ja Rompetorille tavoitellaan 270 kauppiasta. Taikuri on myös näillä näkymin tulossa mukaan ja ehkä sitä kautta saadaan nuoria mukaan Konepäiville. Ohjelma kolmen päivän aikana on hyvin monipuolista ja se tarkentuu kaiken ja tietenkin Zetor- kampikäynnistyskisa on tietenkin ohjelmistossa”, Jouni Aitto-oja luettelee.

”Nyt maaliskuusta lähtien Konepäivät pikkuhiljaa käynnistyvät. Tapahtumaan odotamme noin 20 000 kävijää”, puheenjohtaja ennakoi.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot