Porstuakerhossa puidaan päivään liittyviä aiheita.

 

 

Porstuakerhossa puidaan päivään liittyviä aiheita.

 

Yhdistyksen jäsenmäärä liki 700

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Eläkeliiton puheenjohtaja Veikko Kallio myhäilee tyytyväisenä, kun puheeksi tulee yhdistyksen jäsenmäärä.

Yhdistyksessä on tällä hetkellä jäseniä noin 680. Jäsenmäärä on kaiken aikaa ollut kasvussa, vaikka vuosittain luonnollisen poistuman kautta jäsenyyden jättää noin 30 henkilöä. Olemme piirin alueella kolmanneksi suurin yhdistys”, Kallio kehaisee.

Jäsenmäärästä yli 97 prosenttia on oulaistelaisia. Kallio sanoo, että yhdistykseen voi liittyä jäseneksi vaikka olisi vielä työelämässä mukana.

Puheenjohtaja sanoo, että Oulaisten Eläkeliiton tavoitteen on Oulaisten eläkeläisten ja eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen valvominen kuin myös sosiaalisen turvan ja hyvinvoinnin edistäminen.

Oulaisten Eläkeliitolla on paljon monipuolista toimintaa. Veikko Kallio sanoo, että esimerkiksi yhdistys tekee retkiä keskimäärin kerran kuukaudessa.

Viime vuonna teimme muun muassa kolme erillistä teatterimatkaa, joissa oli osallistujia yhteensä 177 henkilöä. Meillä on liikuntaryhmiä, näytelmäryhmä, opintoryhmiä, askarteluryhmä”, Kallio tuo esiin jotain yhdistyksen toimintaryhmistä.

Jäsenemme osallistuvat aktiivisesti myös Eläkeliiton järjestämiin piirin ja valtakunnan tasonkin kilpailuihin.

Koulutus yksi osa toimintaa

Koulutus on myös yksi osa Eläkeliiton toimintaa, josta Kallio mainitsee esimerkiksi atk- koulutuksen.

Peruskurssi oli tammikuussa ammattiopistolla. Se täyttyi heti kun se julkaistiin kuin myös atk- jatkokurssi tällä viikolla. Tämä atk- kurssi kertoo mielestäni hyvin sen asian, että vanhempi väestö haluaa myös oppia jotain uutta ja opetella käyttämään muun muassa verkkopankkia kuin myös viestintää vaikka skypen kautta”.

Myös kahvitilaisuuksien luentojen kautta pyrimme tuomaan jäsenillemme tietoa esimerkiksi erilaisista palveluista kuten muun muassa perintökaareen liittyvistä asioista.

Eikä tietenkään voi unohtaa kesäaikaan kirkon opastusta. Sitä teemme yhteistyössä Oulaisten seurakunnan kanssa ja korvauksena esittelystä saamme käyttää seurakuntakotia veloituksetta kahvitilaisuuksissa. Kirkossa oli arkipäivisin kaksi henkilöä päivystämässä ja esittelemässä sitä vieraille. Opastukseen osallistui 90 henkilöä viime kesän aikana”.

Kahvitilaisuuksissa sali täynnä

Veikko Kallion mukaan aivan oma lukunsa on seurakuntakodin kahvitilaisuudet. Hän sanoo, että tilaisuuksissa on lähes aina sali täynnä jäseniä.

Useimmiten meillä on jotain omaa ohjelmaa ja usein kutsutaan myös luennoitsijoita paikalle. Kahvitilaisuus on suosittu tapahtuma. Vaikka se alkaa yhdeltätoista, niin jo yhdeksän jälkeen on henkilöitä paikalla. Ennen tilaisuutta kokoontuu porstuapiiri vetäjiensä Pentti Suomisen ja Lyyli Nevanperän johdolla keskustelemaan päivään sopivasta aiheesta. Lauluryhmän vetäjänä toimii Unto Korpi ja he kokoontuvat myös laulamaan ennen kahvitilaisuuden alkua”, Kallio selvittää.

Puheenjohtaja sanoo, että näissä Eläkeliiton kokouksissa on kaksi aihealuetta sellaisia joita ei käsitellä.

Ne ovat politiikka ja uskonto. Näistä aiheista ei keskustella yhteisissä kokouksissa”, Veikko Kallio sanoo ja muistuttaa, että yhdistyksen toimintaa ohjaavat arvot ovat inhimillisyys, oikeudenmukaisuus, tasa- arvo, yhteisvastuullisuus ja vuorovaikutus.

Puheenjohtaja on hieman harmissaan kaupungin satsauksesta eläkeläistoimintaa kohtaan. Kallio sanoo, että Eläkeliitossa tehdään hyvin pitkälle työtä ikäihmisen hyvinvoinnin eteen.

Jotenkin tuntuu, että satasen avustus vuodessa on kaupungilta kovin vähäinen satsaus vanhusväestön hyvinvoinnin eteen”.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot