Majakka- rastit ovat matalankynnyksen liikuntatapahtuma, jossa osallistujia ei laiteta paremmuusjärjestykseen. Rastien tärkein anti on koulutus, ohjaus ja opastus. Kuva: Anssi Hietaharju.

 

Majakka- rastit ovat matalankynnyksen liikuntatapahtuma, jossa osallistujia ei laiteta paremmuusjärjestykseen. Rastien tärkein anti on koulutus, ohjaus ja opastus. Kuva: Anssi Hietaharju.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Pyhäjokialueen perinteinen iltarasti- tapahtuma, jonka juuret uivat aina 1980- luvun loppupuolelle saakka, saavutti viimeisen rastin viime syksynä. Iltarastitapahtuman loppuminen ei ollut alueen suunnistajien mieleen ja niinpä muutama alueen rastimies esitti, että SeutuMajakan puitteissa kokeiltaisi, vieläkö iltarasteilla on imua.

Viime viikolla pidetyssä Majakka- rastien ensimmäisessä palaverissa oli mukana suunnistajia Oulaisten Huimasta ja Tarusta, Sinkki- Sepoista, Haapaveden Urheilijoista sekä Kärsämäen Katajasta. Yksimielisellä päätöksellä päätettiin, että kevään ja alkukesän aikana kokeillaan viisi iltarastitapahtumaa. Yhteisellä päätöksellä sovittiin, että mikäli osallistujamäärät jäävät edelleen alhaiseksi, viime kesän tasolle, niin syksyllä ei enää iltarasteilla suunnisteta.

Kevään ja alkukesän rastitapahtumat eivät ole kilpailuja vaan iltarasteja viedään eteenpäin aivan uudella toimintamallilla, joka perustuu koulutukseen, ohjaukseen sekä opastukseen. Ajanottokello ei ole käytössä eikä suunnistajia laiteta missään vaiheessa paremmuusjärjestykseen.

Iltarastipäiväksi päätettiin torstai ja lähtöväli on klo 18.00-19.00. Ketään ei päästetä metsään ennen kuin kello lyö kuusi. Tämä johtuu siitä, että jokaisessa tapahtumassa on jokin oheistapahtuma ennen metsään menoa. Se voi kaikkien yhteinen jumppahetki, alkuverryttely tai jokin muu oheistapahtuma. Se voi olla myös vaikka koulutus- tai infotilaisuus kartasta, karttamerkeistä tai jokin vastaava.

Mallikartasta sopiva reitti

Palaverissa sovittiin myös, että tapahtuma järjestäjä piirtää mallikartan, josta jokainen osallistuja voi valita ja piirtää itselleen sopivan reitin, jonka kiertää. Lapsille ja aloittelijoille on lyhyt rastireitti ja tapahtuman järjestäjillä on mahdollisuus myös varata valmiita A-radan karttoja, mutta mieluummin suositaan, että jokainen osallistuja piirtäisi oman reitin, jonka kiertää..

Minimaalinen karttamaksu peritään kuin myös euron vuokra, jossa järjestäjiltä lainaa emitin.

Rastitapahtuma alkaa Vihannista

Rastitapahtumat aloitetaan toukokuun 8. päivänä Vihannista, Sinkki- Seppojen järjestelyissä. Viikon kuluttua, 15. päivänä tutustutaan Oulaisten urheilupuiston alueella sprinttiin. 22.5 on vuorossa Haapaveden Urheilijoiden järjestämä tapahtuma ja kesäkuun 5. päivä on järjestelyvastuussa Oulaisten Taru. Kärsämäen Kataja järjestää oman iltarastitapahtuman 12.6. Pulkkilan Ponsi saattaa järjestää vielä yhden rastitapahtuman, jonka jälkeen puidaan jatkoa iltarasteille.

 

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot