Oulaisten kokoomuksen puheenjohtaja Marko Niskanen on syntynyt Ruotsissa. Suomen kansalaisuuden hän sai vuonna 1984.

 

Oulaisten kokoomuksen puheenjohtaja Marko Niskanen on syntynyt Ruotsissa. Suomen kansalaisuuden hän sai vuonna 1984.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Tämän vuoden alusta Oulaisten kokoomuksen puheenjohtajana toiminut Marko Niskanen on mielenkiintoinen henkilö. Haastattelua varten yritin kerätä lähinnä kokoomuslaisten taholta hieman perustietoa uudesta puheenjohtajasta, mutta eipä sitä tuntunut oikein keneltäkään löytyvän. Niskanen itse sanoo, että se ei yllätä.

”Eräissä tilaisuuksissa on minultakin kyselty, että mistäs sinä olet ja kuka olet”.

Joten antaapa Marko Niskasen itse kertoo lapsuudestaan nuoruudestaan.

”Olen syntynyt Ruotsissa ja muuttanut Suomeen vuonna 1983 vanhempien mukana. Olemme paluumuuttajia, sillä äitini on kotoisin täältä Oulaisista. Ruotsissa asuimme Gävlen lähellä ja samalla alueella asui paljon suomalaisia. Kun muutimme Oulaisiin, niin puhuin vain vähän suomenkieltä ja se oli koulussa iso haaste. Suomenkieli vaati paljon opettelua ja pikkuhiljaa se alkoi luonnistua. Enää ei ruotsinkieli ole vahvuus, mutta pyrin pitämään sitä yllä lähinnä soittelemalla lapsuusajan kavereille Ruotsiin. Suomen kansalaisuuden sain vuonna 1984”, Marko Niskanen selvittää lapsuusaikojaan.

Peruskoulun jälkeen Marko Niskanen opiskeli vuoden verran lukiossa kunnes siirtyi kolmivuotiselle mekaniikkalinjalle ammattikouluun.

”Ammattikoulun jälkeen on opiskelu jatkunut kaiken aikaa työelämän ehdoilla muun muassa Jyväskylän yliopistossa. Muutamia tutkintoja olen myös suorittanut kuten MBA- tutkinnon”.

Osa omistaja ja yhtiön ostopäällikkö

Työelämässä Niskanen on ollut vuodesta 1992 lähtien. Ensinnä Ojalan- veljeksillä ja sen jälkeen Flextronicilla sekä Flexin lopettamisen jälkeen Sievissä Ojala- yhtymällä, josta myöhemmin tuli Ojala- Group. Yrityksessä hän on yksi, kuudesta omistajasta ja toimii yhtiössä ostopäällikkönä.

”Työ on haastava ja kun tehtaita on Sievin lisäksi Virossa, Slovakiassa sekä Intiassa kuin myös myyntikonttori Saksassa. Intiassa tuotanto alkoi vuonna 2009. Toki enää ei tarvitse ulkomailla käydä niin paljon kuin tehtaiden perustamisten aikoihin ja se on perheen mieleen”, 42 vuotias, perheellinen Marko Niskanen kertoo.

”Ojala- Groupin asiakkaana ovat teollisuudenalojen laite- ja konevalmistajia. Palvelumme kattavat haastavat järjestelmätoimitukset, kokoonpanot, mekaniikan valmistuksen sekä tuotteiden tukipalvelut”, Niskanen kertoo yhtiön toiminnasta. Henkilöstöä Ojala- Groupilla on tehtaissa noin 600, joista 250 työskentelee Sievissä. Vuoden 2012 liikevaihto oli liki 51 miljoonaa euroa.

Politiikkaan työelämän kautta

Työelämän kautta on Marko Niskasen kiinnostus politiikkaan herännyt.

”Vuosien aikana olen kasvanut kokoomuslaiseksi. Ei minua kukaan ole aiemmin kysellyt mukaan politiikkaan saati kokoomuksen jäseneksi. Nämä asiat ovat tulleet minulta itseltäni kun minulla on ollut halua paikalliseen vaikuttamiseen”.

Tämän vuoden alusta hän on toiminut Oulaisten kokoomuksen puheenjohtajana.

”Kun minua siihen kysyttiin, niin pitkään piti asiaa harkita. Ei asia ollut ihan selvä heti kättelyssä, kun mietiskelin, että pystynkö antamaan kokoomukselle jotain uutta näkökulmaa”.

Hän sanoo, että koko alkuvuosi on ollut jännittävää aikaa, kun jäsenmäärä on yhdistyksessä kasvanut kaiken aikaa.

”Mikäli kasvu jatkuu tätä vauhtia, niin jäsenmäärän kasvu tulee olemaan 30 prosentin luokka. On ollut mielenkiintoista havaita, että virtausta kokoomukseen on ollut kaikista ikäryhmistä ja olemme kyenneet pitämään kynnyksen matalana jäseneksi liittymisellä”, puheenjohtaja sanoo.

Tulevana kesänä kokoomus näkyy Oulaisten katukuvassa entistä voimakkaammin erilaisissa tapahtumissa. Mitä ne tapahtumat ovat, niin niitä Niskanen ei vielä paljasta. Se on kuitenkin varmaa, että loppukesästä on tiedossa perinteinen Kala- koukussa tapahtuma Raudaskosken Martin pihapiirissä.

”Voi olla, että jopa kokoomuksen piirikokous saadaan tämän vuoden aikana Oulaisiin”.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot