Musiikki on yksi osatekijä helluntaiseurakunnan TeeTupa- toimintaa.

Musiikki on yksi osatekijä helluntaiseurakunnan TeeTupa- toimintaa.

 

 

Musiikki on yksi osa seurakunnan toimintaa

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Helluntaiseurakunnassa on tehty jo kauan lapsi- ja nuorisotyötä, joka ei ole tarkoitettu pelkästään oman seurakunnan nuorisolle. Helluntaiseurakunnasta painotetaan, että lapsi- ja nuorisotyötä tehdään kaikille oulaistelaisille.

Eräs seurakunnan nuorisotyö on TeeTupa- toiminta, jota seurakuntalaiset pyörittävät vapaaehtoisvoimin Kaaritemppelin alakerrassa. Reilu vuosi sitten tilaa siistittiin ja tehtiin pintaremonttia, nyt siellä kokoontuu TeeTupa perjantai- iltaisin klo 21.30 alkaen. Alakerran tuvalla on silloin tarjolla ilmaista kahvia ja teetä sekä voileipiä, on mahdollisuus harrastaa pelitoimintaa biljardista lähtien sekä monia muita pelejä.

Viime viikon perjantaina TeeTuvalla mietittiin, että onko TeeTupa- nimi sellainen, ettei sitä yhdistetä nuorisotyöhön. Helluntaiseurakunnan nuorisotyöntekijä Juha Kaukonen mietiskeli, että ehkä nuoret eivät osaa yhdistää TeeTupaa ja nuoria yhteen.

”Ehkä olisi paikallaan, että nimeä vaihdettaisiin perjantai- illan tapahtumalle. Nimen pitäisi olla enemmän nuorten toimintaa kuvaava ja räväkkä. TeeTupa ei taida sitä olla. Omassa porukassamme voisimme myös miettiä, että voisiko ovet tänne kellarikerrokseen avata jo aiemmin, vaikka alkuillasta eikä yön alkaessa”, Kaukonen pohti.

”Vaikka tätä toimintaa on jo pitkään pyöritetty, niin tungokseen saakka ei ole nuoria näkynyt. Toisinaan heitä käy, mutta sitten taas ei. Luulen, että nuorilla ei ole tiedossa, mitä mahdollisuuksia TeeTupa tarjoaa ja mikä TeeTupa yleensä on”.

Oulaisten helluntaiseurakuntalaiset miettivät perjantai- iltana, kuinka paljon Oulaisissa on nuorille tarjontaa viikonloppuisin. Ryhmän mielestä jokaiselle löytyy jotain, mutta myös miettivät sitä, että nuorille suunnattu tarjonta merkki jostakin.

”Ehkä hengellisissä yhdistyksissä kuin myös muissa, jotka tekevät työtä nuorison eteen, ovat huomioineet, että Oulaisissa nuoret voivat huonosti”, Aila Heikkilä totesi.

’Hengen asioita ei tuputeta’

Juha Kaukonen ja Tenho Svarts vakuuttavat, että hengen asioita ei tuputeta nuorille TeeTuvalla.

”Jos he haluavat asioista keskustella, niin niistä voidaan puhua omassa porukassa. Tai, jos nuoria haluaa keskustella jotain häntä askarruttavaa asiaa, niin niistä voidaan kahden kesken puhua. Ja kaikki, mitä täällä puhutaan, niin se on luottamuksellista keskustelua. Ne asiat eivät TeeTuvan ovista lähde mihinkään”, Svarts vakuuttaa.

TeeTuvalla on myös mahdollisuus harrastaa musiikkia perjantai- iltaisin. Musiikkipuolen vetäjänä ja ohjaajana toimii alan ammattilainen Markku Siljander.

”Pääasiassa soitamme ja laulamme seurakunnan ryhmällä gospel- musiikkia, mutta myös kevyempää musiikkia”, Siljander sanoo.

Kesäisin Oulaisten helluntaiseurakunta toteuttaa perjantai-iltaisin torilla TeeKotaa. Juha Kaukonen ja Aila Heikkilä sanovat, että vieraiden suhteen on torilla ollut parempaa menestystä.

”Se on paikkana parempi ja siellä olemme ihmisten keskellä”, Kaukonen sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot