Viime vuonna yhtiön yrityslahjana oli koko perheelle tarkoitettu, ruostumattomasta teräksestä valmistettu, väkevämmätkin duuriöljyt kestävä grogiastiasto. Tänä vuonna se on Steelin konsertit ja cd- levy jaloteräksisessä kotelossa.

 

Viime vuonna yhtiön yrityslahjana oli koko perheelle tarkoitettu, ruostumattomasta teräksestä valmistettu, väkevämmätkin duuriöljyt kestävä grogiastiasto. Tänä vuonna se on Steelin konsertit ja cd- levy jaloteräksisessä kotelossa.

 

 

Rautalanka- ja beatyhtye Steel lähtee vuoden kestävälle maailmankiertueelle yhteistyössä Outokumpu Oy:n kanssa. Bändin nimi tulee kiertueen ajan olemaan Outokumpu Steel. Keikkatahti on todella teräksinen: pojat tulevat soittamaan noin 100 keikkaa ympäri maailman. Vuoden aikana käydään jokaisessa maanosassa esiintymässä Outokumpu Oy:n yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden PR- tilaisuuksissa. Yhtiön mukaan universaali instrumentaalinen rautalankamusiikki sopii erinomaisesti yhtiön globaaliin markkinastrategiaan yhä kiristyvillä metallin maailmanmarkkinoilla.

Ensimmäinen esiintyminen on 1.4 Argentiinassa jalkapalloseura Boga Juniorsin stadionilla, jonne odotetaan 80 000 kuulijaa. 

”Sieltä bändi suuntaan Brasiliaan, Meksikoon ja Peruun”, kertoo yhtyeen 6- kielinen kitaristi- kapellimestari Esko Helaakoski.

Sitten on vuorossa Pohjois- Amerikka, sieltä Aasiaan, jossa yhtye soittaa erikoisimman keikan Kiinassa, noin kahden kilometrin syvyydessä kaivoksen uumenissa.

”Tämän alemmas bändi ei enää vajoa”, entinen mainari Ari Heikkilä totesi. Kiinan viranomaiset eivät hyväksyneet maan päälle mitään ’jee jeetä’ ja olivat vaatineet turvallisuussyistä kypärät päähän esiintymisen ajaksi. Kitaristi Esko Helaakoski naurahti, että joskus on Uolewi Nikander Groupin kanssa soitettu keikkaa ’naula päässä’, mutta nyt tulee ensimmäinen kerta, jolloin soittajilla on kypärät päässä.

Joulun aikaan steeliläiset nähdään Oulaisissa kahden viikon lomalla. Vuoden 2015 alusta yhtye aloittaa Afrikan kiertueen, jonne lähtee mukaan myös sähköteknikko Kyösti Terentjeff. Suurin osa keikoista on savannien liepeillä louhimoalueilla ja sähkön saamisen varmistamiseksi Kyösti on rakentanut rekka- auton lavalle maailman suurimman aggregaatin. Kiertueen jälkeen aggregaatti lahjoitetaan Wanhalle Woimalle ja se on yleisön nähtävänä Weteraanikonepäivillä 2015. Kyösti huoltaa ja kalibroi myös promille- ja viritysmittarit kiertueelle.

Yhteistyösopimuksen palkkioista Helaakoski ja Heikkilä eivät suostuneet kommentoimaan, mutta myhäilivät tyytyväisinä, sillä Outokumpu Oy on tilannut asiakkaille lahjoitettavaksi viisi (5) miljoonaa kappaletta Steelin cd- levyjä hintaan 20 euroa kappale. Uusintapainoksena valmistettavalle levylle tulee myös kaksi uutta kappaletta. Tilaustyönä tehty Lake of Island’s Mining Melody (= Lampin saaren laulu), joka kertoo lakkautetusta louhoksesta ja Paskahousu Beat (säv. sov. E.Helaakoski). Kiertueen ajan poikien kuulumisia voi seurata joka kuukauden ensimmäisen Majakan nettisivuilta Pojan pitämästä blogista.

Afrikan jälkeen on vuorossa Eurooppa ja viimeisenä Venäjän kiertue. Kiertue päättyy 1.4.2015, jolloin muusikot käyvät soittamassa Moskovan valot. Majakka järjestää Moskovan keikalle 4 vuorokautta kestävän lukija/ kuulijamatkan Oulaisten Liikenteen bussilla. Kuljettajana toimii Samuli Pirttijärvi. 

”Kakkoskuljettaja nimetään myöhemmin järjestettävän aika ajon perusteella”, Samppa kertoo liikenteen varikkopilttuusta. Mennen tullen matkalaiset viettävät yhden yön Leningradissa hotelli Botorouskissa. Matkasta voi lähemmin tiedustella Majakan toimituksesta, matkanjohtaja Pirkko Haapakoskelta.

Lopuksi Esko vielä totesi, että kiertueelle tarvitaan kaksi roudaria. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa pikaisesti yhteyttä Eskoon. Ari puolestaan komppasi, että eipä olisi uskonut, että vielä joutuu verokortin toimittamaan Outokumpu Oy:lle 25 vuoden tauon jälkeen.

Laktna moro ja onnea Steel!

Outokumpu Steel

Tiedotus

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot