Liikennevirasto aloittaa nyt keväällä mittavat muutostyöt Oulaisten asema- alueella. Muutostöiden urakoiden arvo on noin yksitoista miljoonaa euroa.

Liikennevirasto aloittaa nyt keväällä mittavat muutostyöt Oulaisten asema- alueella. Muutostöiden urakoiden arvo on noin yksitoista miljoonaa euroa.

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Liikennevirasto aloittaa nyt keväällä mittavat muutostyöt Oulaisten asema- alueella. Projektipäällikkö Tommi Rosenvall arvioi, että näillä näkymin muutostöiden aloittamisen ajankohta on toukokuu.

”Monet asiat sanelevat vielä ajankohdan, mutta kun töihin päästään käsiksi niin noin puolitoistavuotta asema- alueella temmelletään. Koko asema- alue pitäisi olla valmiina ensi vuoden lokakuussa. Meillä on tällä hetkellä käynnissä useita eri kohteita ja nekin hieman sanelevat muutostöiden alkamisajankohtaa”, Rosenvall kertoo.

”Aseman alueen muutostyöt ovat mittavat. Oulaisten liikennepaikka kokee suuren muutoksen. Ilme muuttuu täysin. Välilaiturille tulee hissiyhteys, alikulkukäytävä kunnostetaan ja katokset uusitaan, raiteisto uusitaan. Asema- alueesta tulee myös esteetön aina autojen pysäköintialueesta lähtien, hissit ovat uutta Oulaisten asemalle. Esteettömyydestä on tänä päivänä olemassa tarkka asetus ja sitä pyrimme täyttämään, että pykälät täyttyvät”, projektipäällikkö selvittää.

”Ulkonäöllisesti aseman seutu uudistuu huomattavasti. Opasteiden, valaistuksen ja penkkien lisäksi yleisviihtyvyyttä parannetaan kauttaaltaan. Tavoitteena on, että rakennelmien pinnat ovat helppohoitoisia, kestäviä ja siistinnäköisiä. Seiniin tulee teräsrunko, sinkittyä pintaa ja lasia”.

Oulaistenkatu suljetaan?

Samaan aikaan kun aseman alueella aloitetaan muutostyöt, niin käynnistyy myös siltaremontti Oulaistenkadun ylittävän sillan osalta.

”Oulaistenkadun ylittävä silta kuuluu liikepaikkarakentamiseen ja se lähtee käyntiin samanaikaisesti aseman muutostöiden kanssa. Siitä ei ole vielä tietoa, että joudutaanko jossain vaiheessa Oulaistenkatu sulkemaan. Se on vielä vaiheessa”, Ari-Pekka Onninen Pöyry Oyj:ltä kertoo.

”Pyhäjoen ylittävä ratasillan rakennussuunnitelma on tällä hetkellä sellainen, että se alkaisi vuonna 2015. Seuraavan vuoden aikana olisi sillan vaihto eli uusi betonisilta siirrettäisiin paikalleen terässillan paikalle”.

Projektipäällikkö Rosenvall sanoo, että asema-alueen muutostöiden sekä siltatöiden osalta urakoiden arvo on reilu yksitoista miljoonaa euroa.

Rosenvallin mukaan Liikennevirasto pitää lähiaikoina yleisen tiedotustilaisuuden Oulaisissa, jossa selvitetään tarkemmin muutostöiden ajankohtaa sekä sen vaikutusta.

Työt käyntiin myös Vihannissa

Muutostyöt käynnistyvät myös Vihannin henkilöliikennepaikalla. Liikennepaikalla tehdään silta-, laituri- ja ratatöitä, muun muassa rakennetaan uudet laiturit ja katokset sekä uusitaan laiturialueen valaistus. Urakan arvo on noin 6,7 miljoonaa euroa. Liikennepaikkatyöt jatkuvat vuoden 2014 loppuun.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot