Kyösti Terentjeff (vas.), Pentti Gallén ja Matti Haapakoski sanovat, että RapuFormulan aihioita riittää hetekarallia varten.

 

Kyösti Terentjeff (vas.), Pentti Gallén ja Matti Haapakoski sanovat, että RapuFormulan aihioita riittää hetekarallia varten.

 

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Tulevan kesän Rapujuhlien valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa.

H1- RapuFormula kisaa varten Oulaisten Lions- club on hankkinut lisää formulahetekoita.

”Viime vuonna oli kaksi valmista hetekaa kisassa, mutta nyt pyritään, että uusia formulahirmuja olisi viisi kappaletta. Hetekoja on löytynyt lisää ja yhden olemme ostaneet. Kulkupelit valmistaa Anssi Perttula”, Pentti Gallén Lions- clubista kertoo.

”Kilpailupaikkana on edelleen Sun- hotellin piha- alue. Tälle kesälle pyrimme hieman vaikeuttamaan rataa, sillä viime kesänä se oli ehkä hieman liian helppo ja ajoneuvoja on nyt enemmän. Ajoneuvot arvomme osallistujien kesken. H1- Rapuformula on joukkuekilpailu. Joukkueen muodostaa kuski sekä 1-3 moottoria, mutta yhdelläkin moottorilla pääsee osallistumaan. Ja ennen kisaa on tietenkin katsastus. Turvavarusteet on kuskilla oltava asianmukaiset. Joukkueille on laadittu toimintasäännöt turvallisuuden ja tasapuolisuuden takaamiseksi. Ennen varsinaista finaalikisaa on aika-ajo”, Gallén muistuttaa.

Viime vuonna H1- kisassa oli mukana kolme joukkuetta. Pentti Gallén sanoo, että nyt tavoitellaan ainakin kymmentä joukkuetta.

”Kaveriporukalla voi tulla mukaan. Kuski ja yksi moottori riittää”.

Osallistumismaksun Lions- club lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Elokuun 2. päivä on rapupäivä Oulaisissa, sillä päivällä kisatun hetekarallin lisäksi illalla nautitaan Soihtulassa Rapuillallinen. Illalliskortteja on jo myynnissä. Pentti Gallén sanoo, että illalliskortteja myydään myös ilman alkoholia.

”Hintataso on sama kuin viime vuonna. Rapujen lisäksi Soihtulassa on ohjelmaa sekä tanssit”.

Iltatori, lemmikit esillä

Oulaisten Lions- clubin taholta on viritelty muutakin ohjelmaa Rapu-teemalla. Matti Haapakoski ja Kyösti Terentjeff sanovat, että perjantai- illalle on suunnitteilla muun muassa iltatori- tapahtuma sekä lemmikkieläinnäyttely.

”Muitakin suunnitelmia on ollut esillä, kuten muun muassa avointa valokuvauskilpailua, jonka aiheena on Pyhäjoki ja rapu. Valokuvan voi tulostaa A5- kokoiseksi. Kuvauskilpailu päättyy kesäkuun lopussa. Tulokset julkistetaan RapuFormulan yhteydessä. Muitakin suunnitelmia on ollut esillä, mutta yksin emme voi kaikkia toteuttaa. Yhteistyökumppaneita kaivataan”, Haapakoski sanoo.

Oulaisten Rapujuhlan yhteistyökumppanina Lions- clubilla on edelleen tuttu ja turvallinen Oulaisten Nuorisoseura.

”Tapahtuman valmistelut jatkuvat kaiken aikaa. Lions- clubin ja nuorisoseuran nettisivuilta voi seurata järjestelyjen kulkua”, Kyösti Terentjeff vinkkaa.

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot