Vihannin yhteiskoulun 50- vuotisjuhlassa entisten oppilaiden puheen esitti, maailmalla menestynyt Tero Ojanperä.

 

 

Vihannin yhteiskoulun 50- vuotisjuhlassa entisten oppilaiden puheen esitti, maailmalla menestynyt Tero Ojanperä.

 

Vihannin yhteiskoulun entisten oppilaiden puheenvuoron käytti Tero Ojanperä. Hän aloitti opiskelun Vihannin yhteiskoululla vuonna 1979.

Oulun yliopistosta Ojanperä valmistui diplomi- insinööriksi, josta tie vei Nokiaan tutkijaksi sekä Helsinkiin tutkimusryhmän vetäjäksi. Nokian johtokunnassa hän toimi tutkimus-, teknologia- ja strategiajohtajana. Työn ohella Ojanperä teki väitöskirjan ja väitteli Delftin teknisestä korkeakoulusta Hollannista tohtoriksi.

Vietin myös viisi vuotta Amerikassa ja puolivuotta Koreassakin. Nyt toimin pääomasijoittajana Vision+ rahastossa ja autan suomalaisia yrityksiä maailmalle löytämään asiakkaita ja kumppaneita. Sen lisäksi olen Tampereen teknillisen korkeakoulun hallituksen puheenjohtaja sekä Veikkaus Oy:n ja DNA Oy:n hallituksen jäsen”, Tero Ojanperä selvitti uraputkeaan.

Puheessaan hän keskittyi tulevaisuuden innovaatioihin kuten muun muassa bitcoiniin.

Bitcoin on saanut viime aikoina paljon julkisuutta. Se on virtuaalivaluutta. Anonyymit, tilisiirrot ja maksu tapahtuvat ilman komissiota, salamannopeasti. 25 vuoden päästä käteinen raha lienee hävinnyt ja tilalle ovat tulleet virtuaalivaluutat kuten bitcoin. Ihmettelemme varmaan silloin, miten joku jaksoi kannella seteleitä ja kolikoita lompakossaan tai, mikä ylipäänsä lompakko on”, Ojanperä visioi.

Hän ennakoi, että koulu lienee nykymuodossaan myös kadonnut.

Puhe pidetään virtuaalisessa koulussa. Oppiminen tapahtuu interaktiivisesti parhaassa mahdollisessa ympäristössä, jossa oppitunnin pitää opettaja muulta. Koulu muuttunee radikaalisesti. Nykyään puhutaan paljon säästöistä, mutta paljon tärkeämpää olisi miettiä, miten asioita tehdään uudella tavalla. Pienen kylän poikana en voi ymmärtää nykyistä ajattelua, että asioita vain lopetetaan kun teknologian avulla voimme tuoda Vihantiinkin minkä alan asiantuntijan tahansa”, Tero Ojanperä sanoo.

Ojanperä toivoi, että Raahen päättäjät uskaltavat lähteä hyödyntämään digitalisaation ja uuden teknologian mahdollisuuksia ja tuovat Vihantiin modernin opetusympäristön, jonka avulla paikalliset kansankynttilät voivat levittää oppia myös muualle.

Muutos tulee aloittaa heti, sillä se on salakavala. Se alkaa hitaasti, mutta lopulta mullistaa kaiken. Näin on käynyt musiikille, medialle ja näin tulee käymään koulutukselle”

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot