Oulaisten 4H:n Kierrätyskeskus toimii vielä huhtikuun ajan Vääpelikadulla, mutta tulevaisuus on auki. Kaupunginhallituksen osoittama Bergströmin kiinteistön kellarikerros ei sovellu Kierrätyskeskus- toiminnalle.

 

Oulaisten 4H:n Kierrätyskeskus toimii vielä huhtikuun ajan Vääpelikadulla, mutta tulevaisuus on auki. Kaupunginhallituksen osoittama Bergströmin kiinteistön kellarikerros ei sovellu Kierrätyskeskus- toiminnalle.

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten 4H- yhdistyksen Kierrätyskeskus toimii vielä tällä hetkellä Vääpelintiellä. Viisivuotinen vuokrasopimus kuitenkin loppuu tämän kuun lopussa, eikä yhdistyksellä ole tiloja, jossa Kierrätyskeskus voisi jatkaa toimintaansa. Yhdistyksen vs. toiminnanjohtaja Ulla Nivala on viime syksystä lähtien kartoittanut uusia toimitiloja. Niitä ei ole kuitenkaan löytynyt. Nivala on asiassa kääntynyt myös Oulaisten kaupunginhallituksen puoleen, josko kaupungilla olisi osoittaa uudet toimitilat Kierrätyskeskukselle.

Oulaisten kaupunginhallitus käsitteli asiaa 31.3.2014 kokouksessaan ja hallitus päätti osoittaa Oulaisten 4H- yhdistyksen Kierrätyskeskukselle uudet tilat ns. Bergströmin kiinteistön kellarikerroksesta. Päätöksessään kaupunginhallitus totesi, että kaupungilla ei ole osoittaa muita tiloja.

Bergströmin kiinteistön kellaritilat ovat kuitenkin kelvottomat yleiseen käyttöön.

Hieman ihmetytti hallituksen päätös ja se taidettiin tehdä asiaa lainkaan tutkimatta. Meillä oli jo aiemmin tieto, että Bergströmin kiinteistön alakerta ei sovellu Kierrätyskeskukselle. Tätä mieltä oli myös kaupungin tekninen toimi, kun selvitteli asiaa viime viikolla”, toiminnanjohtaja Ulla Nivala sanoi.

Nivalan mukaan Oulaisten kaupungin ja 4H-yhdistyksen yhteistyö on ollut kaiken aikaa hyvällä tasolla.

Parhaansa kaupunki on tehnyt, mutta jos ei ole osoittaa muita tiloja, niin sille ei voi mitään. Yhdistyksessä arvostamme kaupungin panosta, jolla he ovat toimintaamme tukeneet”, toiminnanjohtaja kiittelee.

Käyttölupa varastoinnille’

Kaupungin kiinteistöpäällikkö Timo Junttila sanoi, että euroja palaa, jos kellarikerros kunnostetaan sellaiseksi, että siellä voi työskennellä.

Bergströmin kiinteistön kellarikerros on kooltaan noin 280 neliöä ja kellarilla on käyttölupa varastointia varten. Jos kellarikerros muutetaan kokoontumistilaksi, jossa työskentelee puolenkymmentä ihmistä, niin varastolle on hankittava käyttölupamuutos. Kellari on ollut pelkästään varastona. Siellä ei ole ikkunoita, ei ilmastointia ja kun jossain vaiheessa on kellariin päässyt vettä, niin ilma on tunkkainen. Kun kellariin vie vain yksi ovi, eikä varauloskäyntiä ole, niin siihen asiaan puuttuvat paloviranomaisetkin. Tuskinpa heiltä saisi lupaa, että kellari olisi työpaikkana. Rakennusteknisesti tila on hankala muuttaa yleiseen käyttöön, kun kellari ei ole katutasolla. Euroja palaisi remontissa, enkä usko, että se olisi järkevää”, kiinteistöpäällikkö Junttila selvittää.

Kellarikerroksen tilanne on ollut tiedossa, mutta keskiviikkona kuulin ensimmäistä kertaa, että sinne olisi 4H:n Kierrätyskeskus menossa”, Timo Junttila sanoo.

Hän sanoo, että Kierrätyskeskukselle kartoitetaan kaupungin taholta sopivia tiloja ja Junttilan mukaan keskustelussa on ollut Sampsankadun yritystalo.

Asiakkaita laajalta alueelta

4H- yhdistyksen toiminnanjohtaja Ulla Nivala sanoo, että kiire tulee löytää uudet tilat.

Toukokuun alusta on Vääpelinkadun kiinteistön oltava tyhjänä. Mihin viedään tavarat, ellei uutta toimitilaa löydy siihen mennessä”, Nivala kysyy.

Hän sanoo, että Kierrätyskeskuksessa on tällä hetkellä ale- myynti menossa.

Tavaraa yritetään saada pois, eikä uutta oteta tilalle tällä hetkellä. Harmittaa kun meillä on asiakkaita naapurikunnistakin ja niistä myös tuodaan meille tavaraa. Ihmiset ovat tottuneet asioimaan Kierrätyskeskukselle, toivottavasti toiminta ei lopu. Mikäli joudutaan supistamaan toimintaa, niin emme voi esimerkiksi ottaa kalusteita vastaan. Toivottavasti saamme jatkaa kierrätystoritoimintaa koko laajuudessaan”, Ulla Nivala toivoo.

Hän muistuttaa, että esimerkiksi Kierrätyskeskus työllistää puolenkymmentä työntekijää sekä harjoittelijat.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot