Tämä heleä kukkameri odottaa jo äitienpäivää. Kukkien keskellä puutarhuri Abed Sarpola.

 

Tämä heleä kukkameri odottaa jo äitienpäivää. Kukkien keskellä puutarhuri Abed Sarpola.

 

 

Maria Hyväri

RAAHE

Puutarhurin työympäristö on kaunis: vihreää, kukkia kaikissa väreissä, kasvun ihmeen seuraamista. Vuodenajat kulkevat hieman eri tahtiin kuin meillä muilla.

Kesällä aloitetaan joulukukkien kanssa ja tammikuussa alkaa kesäkukkien kasvatus”, kertoo puutarhuri Abed Sarpola Pattijoen Puutarhalta.

Nyt puutarhan hyllyillä näkyy vielä paljon vihreää, mutta äitienpäiväksi kukkaloisto puhkeaa väreihin.

Oma kädenjälki näkyy

Pattijoen Puutarha on suuntautunut koristekasvien viljelyyn. Kukkakauppa on auki ympärivuotisesti ja siellä tehdään asiakkaiden toiveiden mukaisesti esimerkiksi onnittelu-, kaste- ja morsiuskimppuja sekä surusidontaa.

Abed Sarpola on luotsannut puutarhaa seitsemän vuoden ajan. Ennen sitä hänelle ehti kertyä lukuisia työvuosia puutarhalla. Innostus alalle syttyi jo lapsuusvuosina.

Eikös sitä sanota, että puutarhurit ovat iloisimpia ihmisiä”, hän nauraa ammatinvalintaansa.

Tässä työssä näkee heti oman kädenjäljen”, Sarpola sanoo ja kertoo esimerkin:

Kun olen kylvänyt 25 lajia orvokkeja ja niiden kukinta-aika lähestyy, haen aamuisin kahvikupin ja lähden kiertelemään ja katsomaan onko tullut uusia värejä. Jokaiselle päivälle riittää aina uusi väri.”

Sarpolan mukaan kukat toimivat niin, että mitä enemmän niille antaa, sitä enemmän niiltä saa takaisin. Kukille puhuminen siis kannattaa.

Kukalla on iso merkitys, kun sen antaa toiselle. Se piristää aina mieltä.”

Sarpolan omat kukkasuosikit vaihtuvat vuodenaikojen mukaan.

Ajankohtainen kukka on aina paras”, hän sanoo.

Kun on nähnyt vaivaa kukan kasvattamisen eteen, värikäs kukka on palkinto tehdystä työstä.

Hyviä ihmisiä ympärillä

Puutarhurin työ on toimimista kukkien kanssa, mutta samalla hyvin ihmisläheistä. Vuosien varrella monista asiakkaista on tullut tuttuja.

Minulla on aivan mahtavia ihmisiä ympärillä. Tämä on hyvin kilpailtu ala, mutta olen saanut paljon kannustusta. Se tuo jaksamista yrittämiseen”, Abed Sarpola kiittelee.

Kesä lähestyy, ja se tietää puutarhurille pitkiä päiviä. Juhannuksen jälkeen on hetki aikaa rauhoittua ja viettää muutama viikko lomaa perheen kanssa. Sitten alkaakin valmistautuminen ensi jouluun, kun joulutähden taimet heinäkuussa saapuvat.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot