Muotitalo Lehtisen kauppias Mari Lehtinen sanoo, että tulevan kesän muoti suosii värejä

 

 

Muotitalo Lehtisen kauppias Mari Lehtinen sanoo, että tulevan kesän muoti suosii värejä

 

 

Kaisa Hietala

YLIVIESKA

Rippijuhlat, ylioppilasjuhlat, kesähäät, vappu ja juhannus ovat tuossa tuokiossa, mutta ei hätää pukeutumisesta, sillä Muotitalo Lehtinen Ylivieskassa on valmistunut puolestasi tuleviin juhliin. Kauppias Mari Lehtinen kertoo, että valittavana on yli 2 000 laadukasta ja muodikasta juhlavaatetta nuorille ja naisille sekä laaja valikoima myös miehille.

Meillä ei tarvitse myydä ei oota. Juhlapukumallistomme on niin laaja, että se kattaa nuorista kaikenikäisiin. Me panostamme erityisesti juhlavaatetukseen”.

Tulevan kesän muoti suosii värejä ja se näkyy ensisilmäyksellä Muotitalo Lehtiselle tultaessa.

Värit vaihtelevat pastellista neonväreihin. Tuleva kesä väreineen on saanut virikkeensä 70- ja 80-luvuilta”, Mari Lehtinen tietää.

Lehtinen esittelee juhlahameita, joista muodikkain on pohjepituinen, mutta kynähameet ja kevyet leveähelmaiset pitkät hameet ovat myös suosittuja.

Helmat saavat nyt hulmuta ja kevyet kankaat näyttäytyvät juhlaloistossa”.

Toisaalta jo viime kesänä alkanut mekkojen suosio jatkuu myös tulevana kesänä.

Suosituin näyttää olevan kukallinen mekko, mutta toisaalta myös graafisen kuviot ovat hyvin muodikkaita ja hillitympi mustavalkoinen pitää aina pintansa”, Lehtinen kertoo.

Kauppias Mari Lehtinen arvioi, että koulukohtaiset yhteiskuvat ylioppilaista voivat olla värikkäitä.

Nuoret tykkäävät väreistä ja varsinkin koralli on suosittu ja muodikas väri tulevana kesänä niin rippi- kuin valmistujaisjuhlien vaatteissa”.

Housutalona Suomen ykkönen

Muotitalo Lehtinen Ylivieskassa myy Suomessa eniten esimerkiksi Laurie –housuja naisille. Ne ovat tulleet tunnetuiksi hoikentavista malleistaan, jotka istuvat täydellisesti lähes jokaiselle vartalotyypille.

Näitä löytyy kapealla ja leveämmällä lahkeella sekä caprina”, Mari Lehtinen sanoo.

Yli 40 toimittajalta tulee Lehtiselle laaja valikoima juhlavaatetta.

Kanadalaiset maailmankuulut mallistot sopivat myös hyvin suomalaiselle naisvartalolle. Sen lisäksi hankimme juhlavaatteita Tanskasta, Saksasta ja Ranskasta”. Kotimaisista toimittajista Mari Lehtinen mainitsee ainakin Soilin, Tricanan ja Muoti Herralan.

Maailmalta saa nykyään kaikkea, mitä haluaa”, Mari Lehtinen tietää.

Kaksoiskaulukset uutta miehille

Miesten vaatetuskaan ei ole enää yhtä ja samaa. Heille on tarjolla värikkäitä raita- ja ruutupaitoja sekä kravatteja, jopa housuja. Varmaan vieläkin muistetaan viime kesänä suureen suosioon nousseet miesten punaiset farkut ja suorat housut.

Juhliin hankintaan edelleen puku ja kauluspaita, mutta värivalikoiman ei tarvitse olla pelkää mustaa ja valkoista niissäkään. Turo on edelleen suomalaisten miesten suosima merkki, koska se istuu hyvin suomalaisen miehelle.

Kutsusta riippuen juhlatilaisuuteen voi mennä nykyään myös rennommin suorissa housuissa ja irtotakissa”, Mari Lehtinen tietää.

Jo viime syksynä miehille oli tarjolla paitoja kaksoiskauluksin. Niiden suosio on lähtenyt kasvuun ja kaksoiskauluksinen paita muodostaa solmion kanssa juhlavan yhdistelmän ja edustaa rennompaa pukeutumistyyliä ilman solmiota käytettäessä.

Kauppiaan oltava oma-aloitteinen

Edustajat eivät enää parveile kauppiaiden luona, kuten ennen, vaan kauppiaan on lähdettävä tekemään ostoja Etelä-Suomeen, jopa ulkomaille.

Ostopäivät ovat kaksi kertaa vuodessa Fashion Housessa Helsingissä. Entisajan Vatevan tyyppistä suurta messutapahtumaa ei enää Suomessa ole”. Kauppias Mari Lehtinen kertoo, että ensi syksy on jo ostettuna ja kesää ostetaan parhaillaan.

Helsingin lisäksi Muotitalo Lehtiseltä käydään ostoilla myös ulkomailla. Viimeksi Mari löysi ihanan uutuuden Kööpenhaminan messuilta.

Sieltä löytyi tämä serbialainen Ivko”, Mari Lehtinen sanoo ja esittelee uskomattoman värikästä ja omaperäistä neulemallistoa.

Kolmannen polven kauppias

Mari Lehtinen on kolmannen polven kauppias suvussaan. Hänen isoisänsä perusti ensimmäisen liikkeensä Nivalaan ja sittemmin Pyhäjärvelle. Marin vanhemmat perustivat puolestaan vuonna 1990 Muotitalo Lehtisen Ylivieskaan. Ravintolakokiksi opiskellut Mari Lehtinen tuli jo parikymppisenä mukaan vanhempiensa yritykseen. Hän on sittemmin laajentanut ja kehittänyt muotitalon toiminnan niin, että asiakkaat tuntevat sen naapurimaakuntia myöden.

 

 

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot