Siltakadun, Oulaistenkadun ja Keskuskadun risteyksessä alkavat työt kiertoliittymän osalta toukokuun puolessa välin. Kuva; Jukka Rautio.

 

 

Siltakadun, Oulaistenkadun ja Keskuskadun risteyksessä alkavat työt kiertoliittymän osalta toukokuun puolessa välin. Kuva; Jukka Rautio.

 

 

 

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten toisen kiertoliittymän työt Siltakadun, Oulaistenkadun ja Keskuskadun risteyksessä alkavat toukokuun puolessa välin.

Tekninen lautakunta on asettunut katusuunnitelmapiirustukset nähtäville kokouksessaan ja ne ovat määrätyn ajan nähtävillä. Tämän jälkeen suunnitelmat menevät tekniseen lautakuntaan hyväksyttäväksi. Tavoitteena on, että työt alkavat viikolla 21 ja liittymä pyritään saamaan valmiiksi heinäkuun alkuun mennessä. Ainakin ennen Wanhan Woiman Konepäivien alkua”, kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen lupaa.

Hän sanoo, että kiertoliittymän rakentamisen aikana noudatetaan tarkasti turvallismääräyksiä.

Eteen tulee sellaisia työvaiheita, että joudutaan tekemään yöaikaan ja päivisinkin tulee liikenteelle pieniä katkoksia. Ehkä jossain vaiheessa joudumme väliaikaisesti kaksi ajosuuntaa sulkemaan. Ei kuitenkaan missään vaiheessa viime kesän siltaremontin kaltaisia liikennekatkoksia. Kevyen liikenteen väylät toimivat ihan normaalisti kaiken aikaa”, Ketonen sanoo.

Kiertoliittymän urakoi Oulaisten kaupunki omana työnä lukuun ottamatta kivitöitä. Kaupungin tekninen johtaja Markku Ketonen sanoo, että hankkeen kustannusarvio on hieman noussut aiemmasta suunnitelmasta.

Kustannusarvio on noin 130 00 euroa. Valtuustolta emme kuitenkaan pyydä lisämäärärahaa vaan hankkeen puuttuvat eurot otetaan teknisen toimen joltain muulta momentilta, joka ei ole niin kiireellinen kohde”.

Halkaisijaltaan kaupungin keskustaan tuleva kiertoliittymä on kantatien kiertoliittymää pienempi.

Myllyn lattia remonttiin

Kevään aikana on kaupungin taholta tehty kunnostustöitä Pyhäjoen rantapenkkaan ja puita kaadettu rantapenkalta kun myllyvälppä on kunnostettu.

Myllyn sisällä on osittain lattia romahtanut lahoamisen seurauksena joen kohdalla. Myllyvälpän ja lattian korjausten kustannusarvio on 10 000 euroa. Kohteeseen saadaan Vattenfallin ympäristörahaa, mutta noin puolet jää kustannuksista kaupungin maksettavaksi”, Markku Ketonen sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot