Petäjäskosken koulun leireillä ohjaajina toimivat Sanna Mäyrä ja Johanna Saarela sekä seurakunnan isoiset.

 

 

Petäjäskosken koulun leireillä ohjaajina toimivat Sanna Mäyrä ja Johanna Saarela sekä seurakunnan isoiset.

 

 

Oulaisten seurakunta yhdessä Oulaisten kaupungin nuorisotoimen kanssa on järjestänyt jo vuosia nuorille leiritapahtumia. Eikä tämäkään kesä tee poikkeusta. Seurakunta ja nuorisotoimi järjestävät yhteistyössä kesänä aikana kuusi leiritapahtumaa.

Kun järjestämme yhdessä kaupungin kanssa, niin vältymme sillä päällekkäisyyksiltä. Kaupungin nuorisotoimenjohtajan Sanna Mäyrän kanssa olemme yhdessä suunnitelleet kesän leiriohjelman”, seurakunnan nuorisotyönohjaaja Johanna Saarela kertoo.

Kesän leiriohjelmassa on kolme leiriä, jotka ovat yön yli leirejä kuin myös saman verran päiväleirejä. Lisäksi on vielä erityistä tukea tarvitsevien lastenleiri Ahonperällä, jossa nuorimmat ovat päiväleirillä ja hieman vanhemmat yön yli. Tämän leirin järjestää kaupungin sosiaalitoimi. Leirin yhteyshenkilönä on Elina Vainionpää.

Päiväleirit ovat lähinnä tarkoitettu 0-3 luokkalaisille. Päiväleirillä leiriläiset majoittuvat koteihinsa ja nämä leirit pidetään Juho Oksan koululla. Päiväleirit ovat viiden arkipäivän mittaisia, mutta mukaan voi tulla vaikka päiväksi tai kahdeksi. Yön yli olevat leirit toteutetaan Petäjäskosken koululla kaksi kertaa. Yksi leiri pidetään Piipsjärvellä Ylitalon rannassa”, Jospe selvittää.

Petäjäskosken koulun leireillä ohjaajina toimivat Mäyrä ja Saarela, mutta myös 5-7 isoiskoulutuksen saanutta nuorta.

Isoiset ovatkin meille todella iso apu. He järjestävät leiriläisille erilaista iltaohjelmaa, mutta ovat myös mukana päiväaikaan minun ja Sannan apuna. Kun leiriläiset jaetaan pieniin ryhmiin, niin isoiset ovat ryhmänjohtajina. Enpä oikein tiedä nämä yön yli leirit saataisiin toteutettua, ellei isoiset olisi apuna”, Saarela mietiskelee.

Petäjäskosken koulun leirillä on leiriläisillä kaikki ruokailut aamupalsta iltapalaan saakka. Koulun ruokala on silloin Mervi Möttösen hallussa ja hän vastaa leiriläisten muonituksesta.

Kuri ja järjestys on säilynyt hyvänä jokaisella aiemmalla leirillä. Nuoret ovat fiksuja, eikä häiriötekijöitä ole ollut”, Jospe kiittelee.

Juho Oksan koululla pidettävillä leireillä, leiriläiset syövät aamupalan kotonaan, mutta päivällä on heillekin tarjolla lämmintä ruokaa, joka tuodaan koululle Rantakartanosta.

Leireille ilmoittautuminen alkaa perjantaina 9.5 ja kestää toukokuun loppuun saakka.

Leikkikentällä tiistaisin perheilta

Leikkikenttä toimii 2.-13. kesäkuuta seurakuntakodin leikkikentällä arkipäivisin aamuyhdeksästä puoleenpäivään saakka paitsi tiistaisin, jolloin leikkikentällä vietetään illalla klo 18.-19.30 välisenä aikana perheilta. Silloin on yhteistä toimintaa koko perheelle.

Ohjattuun ja valvottuun toimintaan voi jättää 4-9 vuotiaat lapset. Pienimmille on oltava oma huoltaja mukana kuin myös omat eväät mukaan sekä säätilaan sopiva vaatetus. Mikäli päivä on sateinen, niin toiminta on silloin sisätiloissa, Päiväpesässä.

Ari Vilminko

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot